|
| Slightly OT: Motorcykelkageforme... Fra : Aragorn Elessar |
Dato : 29-11-04 12:56 |
|
Yes! Så kom de!
Nogen der har en god opskrift på småkagedej, der ikke hæver for meget, så
kagerne bliver deforme?
Det skal ikke være for 'komplisværligt', da jeg ikke er den store ørn i et
køkken...
Der må gerne svares per mail, da det vist godt kan blive ret OT, det her.
Takker for enhver hjælp der måtte komme.
Venlig hilsen
Aragorn_DK - aragorn at welles dot dk
--
=================
www.welles.dk
www.bmwmc.dk
www.furnituretiger.dk
=================
| |
Arne Lorenzen (29-11-2004)
| Kommentar Fra : Arne Lorenzen |
Dato : 29-11-04 16:20 |
|
"Aragorn Elessar" <aragorn@wellesK75.dk> skrev i
news:G8Eqd.1043$qw4.1012@news.get2net.dk:
> Yes! Så kom de!
> Nogen der har en god opskrift på småkagedej, der ikke hæver for meget, så
> kagerne bliver deforme?
> Det skal ikke være for 'komplisværligt', da jeg ikke er den store ørn i et
> køkken...
> Der må gerne svares per mail, da det vist godt kan blive ret OT, det her.
Nejnejnej.... post dem her: "motorcykelsmåkageformedej" det er da et
spørgsmål om formulering - lakridspiber har vi haft om uden probs.
Det er jo fordi det skal være en særlig dej, der ikke ødelægger den smukke
silhuet en motorcykel har?
--
Mxtfzsh - http://dfmc.dk/arne_lorenzen
Der hygger sig med OT indlæg af det tilsnit!
| |
Aragorn Elessar (29-11-2004)
| Kommentar Fra : Aragorn Elessar |
Dato : 29-11-04 18:28 |
|
"Arne Lorenzen" <alo@nospam.dkfritidmotorcykel.dk> wrote in message
news:Xns95B0A63F823D8alonospamdkfritidmot@62.243.74.162...
> "Aragorn Elessar" <aragorn@wellesK75.dk> skrev i
> news:G8Eqd.1043$qw4.1012@news.get2net.dk:
>
> > Yes! Så kom de!
> > Nogen der har en god opskrift på småkagedej, der ikke hæver for meget,
så
> > kagerne bliver deforme?
> > Det skal ikke være for 'komplisværligt', da jeg ikke er den store ørn i
et
> > køkken...
> > Der må gerne svares per mail, da det vist godt kan blive ret OT, det
her.
>
> Nejnejnej.... post dem her: "motorcykelsmåkageformedej" det er da et
> spørgsmål om formulering - lakridspiber har vi haft om uden probs.
>
> Det er jo fordi det skal være en særlig dej, der ikke ødelægger den smukke
> silhuet en motorcykel har?
>
> --
> Mxtfzsh - http://dfmc.dk/arne_lorenzen
> Der hygger sig med OT indlæg af det tilsnit!
Hej Arne.
Hmmm, i så fald: Hvor kan man køwe Skippers Lakridspiwer i
hovedstadsområdet, det skal være dem med krymmel på?
Min lokale lakridspiwepusher har kun dem uden, det er den *rene*
kulturnihilisme, siger jeg bare!
Synes ikke man kan være bekendt at sælge piwer uden krymmel, det ligner sgu
da ikke noget...*mumle, småknurre, brokke*
Ens smil skal da stå til køredragten!
Mvh
Aragorn_DK
--
=================
www.welles.dk
www.bmwmc.dk
www.furnituretiger.dk
=================
| |
Pein (29-11-2004)
| Kommentar Fra : Pein |
Dato : 29-11-04 17:23 |
|
"Aragorn Elessar" skrev i en meddelelse ...
> Der må gerne svares per mail, da det vist godt kan blive ret OT, det
> her.
>
>
Uha vi har været meget længere ude end det. Post her hvis nogen har
en opskrift med passende konsistens til MC forme, please.
Jeg har samme "problem".
--
Niels Pein
TransAlp
| |
Esther (29-11-2004)
| Kommentar Fra : Esther |
Dato : 29-11-04 17:39 |
|
Hvad med brunkagedej? Eller er formene for store til det?
Har ikke fået formene endnu, derfor spørgsmålet.
Skal dog nok poste mine egne resultater her, når jeg har fået dem og
afprøvet bagningen, evt. med et billede i dk.binaer.motor
--
Esther - der sørgeligt nok må aflevere maskinen til vinteropbevaring i
morgen
Yamaha XJ600S & Yamaha Néos 50
http://dfmc.dk/Esther
| |
Aragorn Elessar (29-11-2004)
| Kommentar Fra : Aragorn Elessar |
Dato : 29-11-04 19:22 |
|
"Esther" <Esther@tdcadsl.dk> wrote in message
news:41ab50b3$0$262$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Hvad med brunkagedej? Eller er formene for store til det?
>
> Har ikke fået formene endnu, derfor spørgsmålet.
> Skal dog nok poste mine egne resultater her, når jeg har fået dem og
> afprøvet bagningen, evt. med et billede i dk.binaer.motor
>
> --
> Esther - der sørgeligt nok må aflevere maskinen til vinteropbevaring i
> morgen
>
> Yamaha XJ600S & Yamaha Néos 50
> http://dfmc.dk/Esther
Hej Esther.
Hmm nej jeg tror ikke at formene er for store til det, da jeg fik dem blev
jeg faktisk overrasket, fordi jeg troede at de var større end de rent
faktisk var.
Skal nok osse poste bil'jer når jeg når så langt.
Hej fra
Aragorn_DK
--
=================
www.welles.dk
www.bmwmc.dk
www.furnituretiger.dk
=================
| |
anders majland (29-11-2004)
| Kommentar Fra : anders majland |
Dato : 29-11-04 17:29 |
|
> Uha vi har været meget længere ude end det. Post her hvis nogen har en
> opskrift med passende konsistens til MC forme, please.
Ja tak - lad os får en "officiel DFM opskrift" der kan laves af
motorcyklister der er bedre til at læse haynes end alm. bageopskrifter
> Jeg har samme "problem".
Min forme venter også kun på at jeg får dem hentet.
Mvh
Anders Majland
| |
Aragorn Elessar (29-11-2004)
| Kommentar Fra : Aragorn Elessar |
Dato : 29-11-04 19:21 |
|
"anders majland" <anders.majland-see.signature@address.invalid> wrote in
message news:41ab50fc$0$66407$14726298@news.sunsite.dk...
> > Uha vi har været meget længere ude end det. Post her hvis nogen har
en
> > opskrift med passende konsistens til MC forme, please.
>
> Ja tak - lad os får en "officiel DFM opskrift" der kan laves af
> motorcyklister der er bedre til at læse haynes end alm. bageopskrifter
>
> > Jeg har samme "problem".
> Min forme venter også kun på at jeg får dem hentet.
>
> Mvh
> Anders Majland
Hej Anders.
Nu har jeg jo fået en fin opskrift af Tony, tror osse jeg vil spørge for hos
min fru moder, skal nok smide en opskrift når jeg når så langt.
Mvh
Aragorn_DK
--
=================
www.welles.dk
www.bmwmc.dk
www.furnituretiger.dk
=================
| |
Tony Lorentzen (29-11-2004)
| Kommentar Fra : Tony Lorentzen |
Dato : 29-11-04 17:43 |
|
"Aragorn Elessar" <aragorn@wellesK75.dk> wrote in message
news:G8Eqd.1043$qw4.1012@news.get2net.dk...
> Nogen der har en god opskrift på småkagedej, der ikke hæver for meget, så
> kagerne bliver deforme?
Nu vover jeg lige pelsen og bringer en opskrift på brunkager. De hæver
næsten ikke (der er ikke bagepulver i).
Tilpas selv til brug med motorcykelkageforme... Glæder mig til at se
billederne!
----
Brunkager - nok til omkring: 250 stk.
250 g smør i mindre stykker
125 g lys sirup (ca. 0.75 dl)
250 g sukker (ca. 3 dl)
1 spsk stødt kanel
1 tsk stødt nellike
100 g smuttede, hakkede mandler
25 g finthakket sukat
1¾ g potaske
1 spsk lunkent vand
500 g hvedemel
Bagetid: Ca. 7 min. ved 175º.
Kom smør, sirup og sukker i en stor, tykbundet gryde. Lad det smelte ved
jævn varme og under omrøring - det må ikke koge. Tilsæt kanel, nellike,
mandler og sukat. Rør i blandingen til den er halvkold (ca. 28º). Opløs
potasken i vandet og rør det i sukkermassen sammen med melet lidt efter
lidt. Del dejen i 3 portioner og tril dem til ruller (ca. 4½ cm i diameter).
Stil dem tildækket i køleskabet i mindst 1 døgn. Skær rullerne i meget tynde
kager og læg dem på plader med bagepapir. Bag kagerne øverst i ovnen. Lad
dem køle af på en bagerist.
--
Tony
Fazer 1000 o>'o
| |
Denise (29-11-2004)
| Kommentar Fra : Denise |
Dato : 29-11-04 17:57 |
|
Tony Lorentzen wrote:
> "Aragorn Elessar" <aragorn@wellesK75.dk> wrote in message
> news:G8Eqd.1043$qw4.1012@news.get2net.dk...
>
>> Nogen der har en god opskrift på småkagedej, der ikke hæver for
>> meget, så kagerne bliver deforme?
>
> Nu vover jeg lige pelsen og bringer en opskrift på brunkager. De hæver
> næsten ikke (der er ikke bagepulver i).
Ha ha, du er da temmelig alsidig Tony
--
Hilsen Denise
http://dfmc.dk/Denise_Reindel
| |
Aragorn Elessar (29-11-2004)
| Kommentar Fra : Aragorn Elessar |
Dato : 29-11-04 18:31 |
|
"Tony Lorentzen" <spam@dkfritidmotorcykel.dk> wrote in message
news:cofjj0$1qhr$1@news.cybercity.dk...
> "Aragorn Elessar" <aragorn@wellesK75.dk> wrote in message
> news:G8Eqd.1043$qw4.1012@news.get2net.dk...
>
> > Nogen der har en god opskrift på småkagedej, der ikke hæver for meget,
så
> > kagerne bliver deforme?
>
> Nu vover jeg lige pelsen og bringer en opskrift på brunkager. De hæver
> næsten ikke (der er ikke bagepulver i).
>
> Tilpas selv til brug med motorcykelkageforme... Glæder mig til at se
> billederne!
>
-sakse-
> --
> Tony
> Fazer 1000 o>'o
Hej Tony, og takker mange gange.
Jeg prøvede at google 'småkageopskrifter' eller sådan noget lignende, og fik
jeg ved ikke hvor mange hits, og da mit kendskab kun dækker vaniljekranse,
brune kager og jødekager, så er det sguda noget af en jungle jeg vist har
rodet mig ud i, hæh.
Jeg skal nok poste billeder af 'briketterne', når jeg når så langt.
Mvh
Aragorn_DK
--
=================
www.welles.dk
www.bmwmc.dk
www.furnituretiger.dk
=================
| |
Susanne & Jesper (30-11-2004)
| Kommentar Fra : Susanne & Jesper |
Dato : 30-11-04 11:50 |
|
"Aragorn Elessar" <aragorn@wellesK75.dk> skrev
> Jeg prøvede at google 'småkageopskrifter' eller sådan noget lignende, og
fik
> jeg ved ikke hvor mange hits, og da mit kendskab kun dækker vaniljekranse,
> brune kager og jødekager, så er det sguda noget af en jungle jeg vist har
> rodet mig ud i, hæh.
Et godt alternativ er de forskellige samlinger af opskrifter, der ligger
rundt omkring på www, fx. fandt jeg lynhurtigt en opskrift på
pebersmåkagefigurer hos http://www.sol.dk/madogvin/ - men jeg har ikke
afprøvet den (opskriften altså
--
Hilsen Susanne
Prof. informationssøger & amatør road racer
| |
Kåre Nejmann (29-11-2004)
| Kommentar Fra : Kåre Nejmann |
Dato : 29-11-04 19:28 |
| | |
Arne Lorenzen (29-11-2004)
| Kommentar Fra : Arne Lorenzen |
Dato : 29-11-04 20:32 |
|
Kåre Nejmann <nospam@kan.dk> skrev i
news:k7pmq05j3ovkp4rj06a3iloluqc0guhu5g@4ax.com:
> "Tony Lorentzen" <spam@dkfritidmotorcykel.dk> wrote:
>>Nu vover jeg lige pelsen og bringer en opskrift på brunkager. De hæver
>>næsten ikke (der er ikke bagepulver i).
> I stedet er der potaske (kaliumkarbonat) i, som udvikler CO2 under
> bagning, og giver den karakteristiske salmiak-agtige duft af
> brunkagebageri.
[klip flere kagelink]
> Julekager:
> http://www.arla.dk/appl/HJ/HJ401/HJ401D02.nsf/O/8243E95F6BD994FEC1256F240
> 0357492
Hjemme blev der altså brugt brunkagedej til udstiksforme, men den er måske
ikke "formstabil" nok? (og ingen opskrifter på lakridspiber med lyserød
krümmel?)
--
Mxtfzsh - http://dfmc.dk/arne_lorenzen
| |
Jens B. Rasmussen (29-11-2004)
| Kommentar Fra : Jens B. Rasmussen |
Dato : 29-11-04 21:35 |
|
"Arne Lorenzen" <alo@nospam.dkfritidmotorcykel.dk> skrev i en meddelelse
> Hjemme blev der altså brugt brunkagedej til udstiksforme, men den er måske
> ikke "formstabil" nok? (og ingen opskrifter på lakridspiber med lyserød
> krümmel?)
> --
> Mxtfzsh - http://dfmc.dk/arne_lorenzen
Nå men jeg iler til med hvor man kan købe et sæt til at lave sød lakrids med
så må man selv lave en pibeform eller tage en afstøbning af en egnet model i
den lokale rygeshop
http://www.det-sode-liv.dk har masser af ting til slige vinteradspredelser
Jens
(RF900 som også keder sig)
| |
Aragorn Elessar (29-11-2004)
| Kommentar Fra : Aragorn Elessar |
Dato : 29-11-04 23:29 |
|
"Jens B. Rasmussen" <rf900@FJERNESemail.dk> wrote in message
news:cog18u$295m$1@news.cybercity.dk...
>
> "Arne Lorenzen" <alo@nospam.dkfritidmotorcykel.dk> skrev i en meddelelse
> > Hjemme blev der altså brugt brunkagedej til udstiksforme, men den er
måske
> > ikke "formstabil" nok? (og ingen opskrifter på lakridspiber med lyserød
> > krümmel?)
> > --
> > Mxtfzsh - http://dfmc.dk/arne_lorenzen
>
> Nå men jeg iler til med hvor man kan købe et sæt til at lave sød lakrids
med
> så må man selv lave en pibeform eller tage en afstøbning af en egnet model
i
> den lokale rygeshop
>
> http://www.det-sode-liv.dk har masser af ting til slige vinteradspredelser
>
>
> Jens
>
> (RF900 som også keder sig)
Æj takker, Jens - jeg har en kreativ veninde der selv laver slik, så mon
ikke hun kan lokkes til at lære fra sig, hvis jeg selv står for indkøb af
råvarer?
Lækkert - jeg forudser hyppige tandlægebesøg og ny køredragt et par numre
større! ;oD
Mvh
Aragorn_DK
--
=================
www.welles.dk
www.bmwmc.dk
www.furnituretiger.dk
=================
| |
Tony Lorentzen (29-11-2004)
| Kommentar Fra : Tony Lorentzen |
Dato : 29-11-04 22:21 |
|
"Kåre Nejmann" <nospam@kan.dk> wrote in message
news:k7pmq05j3ovkp4rj06a3iloluqc0guhu5g@4ax.com...
> Men i en gammel karoline-kogebog har jeg fundet en opskrift på
> "Børnedej - til forskellige figurer" - og sørme om den (sammen med
> flere muligheder) ikke også kan findes på nettet:
[snip - en masse urls]
Stort, Kåre! Stort!
--
Tony (der aldrig i sin vildeste fantasti havde forestillet
sig at der ville blive udvekslet kageopskrifter på DFM)
| |
J.C.Kløve (30-11-2004)
| Kommentar Fra : J.C.Kløve |
Dato : 30-11-04 23:13 |
|
Så var det lige at Tony Lorentzen Skrev
> "Aragorn Elessar" <aragorn@wellesK75.dk> wrote in message
> news:G8Eqd.1043$qw4.1012@news.get2net.dk...
>
>> Nogen der har en god opskrift på småkagedej, der ikke hæver for
>> meget, så kagerne bliver deforme?
>
> Nu vover jeg lige pelsen og bringer en opskrift på brunkager. De
> hæver næsten ikke (der er ikke bagepulver i).
>
> Tilpas selv til brug med motorcykelkageforme... Glæder mig til at
> se
> billederne!
>
> ----
>
> Brunkager - nok til omkring: 250 stk.
>
> 250 g smør i mindre stykker
> 125 g lys sirup (ca. 0.75 dl)
> 250 g sukker (ca. 3 dl)
> 1 spsk stødt kanel
> 1 tsk stødt nellike
> 100 g smuttede, hakkede mandler
> 25 g finthakket sukat
> 1¾ g potaske
> 1 spsk lunkent vand
> 500 g hvedemel
>
>
> Bagetid: Ca. 7 min. ved 175º.
>
> Kom smør, sirup og sukker i en stor, tykbundet gryde. Lad det
> smelte ved jævn varme og under omrøring - det må ikke koge. Tilsæt
> kanel, nellike, mandler og sukat. Rør i blandingen til den er
> halvkold (ca. 28º). Opløs potasken i vandet og rør det i
> sukkermassen sammen med melet lidt efter lidt. Del dejen i 3
> portioner og tril dem til ruller (ca. 4½ cm i diameter). Stil dem
> tildækket i køleskabet i mindst 1 døgn. Skær rullerne i meget
> tynde
> kager og læg dem på plader med bagepapir. Bag kagerne øverst i
> ovnen. Lad dem køle af på en bagerist.
Det er en fi opskrift, men jeg savner lidt "Heyns" hjælp
Værktøjsoversigt...
Hvor mange "skiftenøgler" bedømmer du operationen til?, for er det
over 3 overlader man det jo til eksperter at gennemføre indgrebet.
Hvad med et par instruktive billeder (i binær natürlic)
lol
--
Dun@nt
XJ600 - 51J -
http://www.dfmc.dk/?id=223
DMCN #745
| |
Aragorn Elessar (01-12-2004)
| Kommentar Fra : Aragorn Elessar |
Dato : 01-12-04 05:36 |
|
"J.C.Kløve" <dunantFjernX@mail.tele.dk> wrote in message
news:41acf6c8$0$66405$14726298@news.sunsite.dk...
-cut-
> > Brunkager - nok til omkring: 250 stk.
> >
> > 250 g smør i mindre stykker
> > 125 g lys sirup (ca. 0.75 dl)
> > 250 g sukker (ca. 3 dl)
> > 1 spsk stødt kanel
> > 1 tsk stødt nellike
> > 100 g smuttede, hakkede mandler
> > 25 g finthakket sukat
> > 1¾ g potaske
> > 1 spsk lunkent vand
> > 500 g hvedemel
> >
> >
> > Bagetid: Ca. 7 min. ved 175º.
> >
> > Kom smør, sirup og sukker i en stor, tykbundet gryde. Lad det
> > smelte ved jævn varme og under omrøring - det må ikke koge. Tilsæt
> > kanel, nellike, mandler og sukat. Rør i blandingen til den er
> > halvkold (ca. 28º). Opløs potasken i vandet og rør det i
> > sukkermassen sammen med melet lidt efter lidt. Del dejen i 3
> > portioner og tril dem til ruller (ca. 4½ cm i diameter). Stil dem
> > tildækket i køleskabet i mindst 1 døgn. Skær rullerne i meget
> > tynde
> > kager og læg dem på plader med bagepapir. Bag kagerne øverst i
> > ovnen. Lad dem køle af på en bagerist.
>
>
> Det er en fi opskrift, men jeg savner lidt "Heyns" hjælp
> Værktøjsoversigt...
> Hvor mange "skiftenøgler" bedømmer du operationen til?, for er det
> over 3 overlader man det jo til eksperter at gennemføre indgrebet.
> Hvad med et par instruktive billeder (i binær natürlic)
>
> lol
>
> --
> Dun@nt
> XJ600 - 51J -
> http://www.dfmc.dk/?id=223
> DMCN #745
Hæhæ, jeg tror ikke vi skal give dejen et skud WD-40! ;oD
Men skal formene have olie først?
Og i bekræftende fald: Hvilken?
Mvh
Aragorn_DK
--
=================
www.welles.dk
www.bmwmc.dk
www.furnituretiger.dk
=================
| |
Torben Scheel (30-11-2004)
| Kommentar Fra : Torben Scheel |
Dato : 30-11-04 08:51 |
|
Aragorn Elessar wrote:
> Yes! Så kom de!
> Nogen der har en god opskrift på småkagedej, der ikke hæver for
> meget, så kagerne bliver deforme?
> Det skal ikke være for 'komplisværligt', da jeg ikke er den store ørn
> i et køkken...
> Der må gerne svares per mail, da det vist godt kan blive ret OT, det
> her.
> Takker for enhver hjælp der måtte komme.
This is WinterOnTopic - Opskrifter? Her : http://opskrifter.scheel.net/ -
ingen garantier eller anmeldelser.
--
vh
Torben
| |
Benny Sørensen (30-11-2004)
| Kommentar Fra : Benny Sørensen |
Dato : 30-11-04 20:03 |
|
Aragorn Elessar <aragorn@wellesK75.dk> skrev:
>Yes! Så kom de!
>Nogen der har en god opskrift på
>småkagedej, der ikke hæver for meget, så
>kagerne bliver deforme?
--Hej alle (h)julekagebagere
Mit resultat kan ses i mit galleri på www.dkfritidmotorcykel.dk
Kagerne er hårde, lige når de er bagt. Vent et halvt døgns tid med
at putte dem i kagedåse, så bliver de gode.
Mvh.
Lisbeth Sejberg
| |
Aragorn Elessar (30-11-2004)
| Kommentar Fra : Aragorn Elessar |
Dato : 30-11-04 20:36 |
|
"Benny Sørensen (slet NPRRT)" <fennec@NPRRTpost5.tele.dk> wrote in message
news:11018415590.124052926535349@dtext.news.tele.dk...
-cut-
> --Hej alle (h)julekagebagere
> Mit resultat kan ses i mit galleri på www.dkfritidmotorcykel.dk
> Kagerne er hårde, lige når de er bagt. Vent et halvt døgns tid med
> at putte dem i kagedåse, så bliver de gode.
> Mvh.
> Lisbeth Sejberg
Hejsa Lisbeth.
Øj hvor er de fine, og så ser de lækre ud!
Det skal prøves!
Takker for billede, link og det hele.
Mvh
Aragorn_DK
--
=================
www.welles.dk
www.bmwmc.dk
www.furnituretiger.dk
=================
| |
|
|