hmmmm.
Farligt...
Medmindre du bager i et fysiklokale, såååå...
Mange lækre brød er "opfundet" ved at man laver en fejl fc. Men ellers kommer der kun nye lækre brød og kager ved at eksperimentere.
Et par få gyldne regler:
Bruger du kærnemælk, så lad brødet hæve med natron
Bruger du gær, så lad det hæve længe
bagepulver og natron begynder at virke så snart du blander det i vædske, derfor skal det i ovnen med det samme og MÅ IKKE hæve
Gærbrød med har bedst af at hæve et lunt sted, hvor det ikke trækker. Trækker det, hæver det ikke så hurtigt. Det hæver nemlig ved varme.
Koldhævet gærbrød - her sparer du på gæret bruger ca 15 g til 5 dl vædske, og lader det hæve køligt. Her tilsættes ikke varme ting.
Håber du kan bruge disse gyldne regler. Jeg fik dem af min mormor, der heller ikke var bager. Men bagte så englene med garanti synge,r der hvor hun er nu.
Finder du på noget godt, så lad os det endelig vide.