Nu er grillsæsonen over os. Og jeg vil lige dele min "hemmelighed" med jer. Noget at det bedste ved grillning er at man kan bruge marineret kød, uden at sprøjte hele køkkenet til.
Her er en god grundmarinade der kan varieres i det uendelige.
1 dl. olie (vindruekerne, raps eller solsikke)
3 spsk. sød chilisauce (hvis du ikke kan lide chili kan du bruge ahornsirup eller lign.)
5 spsk. Teriaki eller soyasause (brug Kikkoman, det er klasser bedre end alt andet)
lidt salt og peber
1 øl
Det hele røres sammen. tilsæt øllet til sidst. Halvver evt portionen. Så har du også en halv øl til dig selv
Denne marinade smager "neutralt" og har den fordel at den hurting lukker kødets porrer p.g.a. sukkeret. og dermed holder på saften.
Husk at lade kødet hvile efter stegning!
Der kan tilsættes flere krydderier efter smag, f.eks. hvidløg, pabrika, karry, timian.
God fornøjelse.