"Leif Neland" <leif@neland.dk> skrev i en meddelelse
news:4a7a90b8$0$15890$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Kim wrote:
>> X-posted i dk.familie.barn
>>
>>
http://www.dr.dk/Regioner/Kbh/Nyheder/Koebenhavn/2009/08/04/130035.htm
>>
>> "04. aug. 2009 13.09 København
>> Al kødet i skolernes madboderne er halal-slagtet - og det bliver det ved
>> med at være,
>> medmindre det lige frem er grundlovsstridigt.
>> I de københavnske skoler kan børnene ikke undgå at spise halalslagtet
>> okse- eller kyllingekød,... "
>> "- Det er noget helt principielt. Nogles religiøse regler skal ikke gælde
>> for alle i folkeskolen.
>> Det er fint, hvis man har lyst til at spise halal-slagtet - men det er
>> sandelig også fint, hvis man
>> ikke har. siger Lars Aslan Rasmussen."
>
>>
>> Fanme for langt ude, godt min datter ikke går på en folkeskole..
>>
>> /Kim
> Har do overhovedet sat dig ind i, hvad halal-slagtning er?
>
> * For at mindske smerten må dyret hverken føle sult eller tørst i
> tiden op til slagtningen.
> * Dyret bør håndteres med ro og venlighed for ikke at blive nervøst.
> * Andre dyr må ikke slagtes i dyrets nærvær.
> * Kniven skal være så skarp som overhovedet muligt, men må ikke
> skærpes i dyrets nærvær.
> * Snittet skal være hurtigt og præcist.
> * Strube og spiserør gennemskæres sammen med halspulsåren, men
> rygmarven må ikke beskadiges.
>
> Derudover må man under ingen omstændigheder skære i dyret eller flå det,
> før de allersidste, naturlige krampetrækninger er ebbet ud.
>
> Hvilke af disse regler er dig så gevaldigt imod?
>
> Eller tager du skade på sjæl eller legeme af at ordene
> "I Allahs Navn, den Barmhjertige, den Nådige" (?????? ????? ??????????
> ??????????, bismillah, i-rahman, i-rahim)." bliver sagt før slagtningen
> bliver udført?
>
> I så fald er Allahs magt virkelig stor
>
> Hvis det nu blev kaldt "Økologisk slagtning", ville du så også have et
> problem?
>
Klaphat, du aner jo intet om hvad en Hal'al slagtning er....ud over hvad du
kunne google og finde på "Wiki."
http://www.halalslagter.dk/Udtalelse.htm
"Slagtningen foregår teknisk set på samme måde, hvad enten der er tale om
schæchtning eller halal-slagtning, nemlig ved, at dyret fastholdes,
hvorefter en person, udpeget af pågældende religiøse samfund, overskærer
dyrets hals med en speciel stor og skarp kniv. Alle bløddele på halsens
underside gennemskæres med et tværsnit, der skal udføres hurtigst muligt, og
helst i ét uafbrudt snit, og således at de store blodkar, såvel vener som
arterier, i begge sider åbnes.
I § 7, stk. 1, er fastsat, at det dog skal være tilladt at slagte husdyr
uden bedøvelse, når slagtningen foretages efter jødisk eller islamisk ritus.
I stk. 2 -5 er angivet betingelser for rituel slagtning uden bedøvelse i
henhold til stk. I. Det fremgår heraf bl.a.:
At slagtning af andre dyr end fjerkræ (dvs. kvæg og får) skal foretages på
et eksportautoriseret slagteri, at slagtningen skal overvåges af en
embedsdyrlæge, at dyret skal fastholdes på forsvarlig måde, og at der ved
slagtning af kvæg skal anvendes en boks, hvor dyret fastholdes i
opretstående stilling"
Det var omtrent sådan vi slagtede grise, uden forudgående bedøvelse tilbage
i 50'erne (da det var tilladt) , dvs. man bandt svinet og stak hul i
halspulsåren, så dyret kunne dø af blodtabet.
/JBH