> Vi vil gerne tørre frugter til at lave dekoration med op til jul sammen
> med børnene, men ved nogen hvordan? Evt. i ovn eller...............?
Hmmm sjovt jeg havde samme idé og da der ikke rigtig er kommet nogle
brugbare ideer (endnu) søgte jeg efter det på nettet:
Fra
http://klub.chin.dk/chinposten/2004-01/frugttoerring.html
Semitørret frugt og sprøde chips
Semitørret frugt er en fantastisk lækker ting at lave selv, og det er nemt.
Moden, men ikke overmoden frugt skæres i meget tynde skiver - med skræl,
dyppes først i citronsaft, og dernæst i sukkerlage og tørres i ovnen. Man
kan tørre på plade med bagepapir, på bagemåtte, og der kommer saftige, seje
frugtstykker ud af det lige til at gnufle som snacks, på morgengrøden, i
madpakken. Eller man kan tørre frugten mellem to bageplader så den bliver
sprød, og meget flad, et blæret arrangement til desserter.
Man kan tørre alle frugter, figner, ananas, æbler, pærer, ferskner,
abrikoser, mango, papaya, rabarber...
Kog en sukkerlage af 2,5 dl vand og 250 g sukker. Køl af. Skær frugten ud i
tynde skiver, højst 3 mm. Dyp først i citronsaft. Dernæst i sukkerlagen og
læg frugten tæt, men i et lag på bageplader. Tør i ovnen ved 80 grader til
frugten er som man vil have den.
Både helt sprøde frugtchips og semitørre frugter opbevares i helt tætte
dåser eller plastbokse.
KLIP SLUT
Jeg regner så med, at man "bare" kan tørre frugten i ovnen ved 80 grader,
uden sukkerlage. Spurgte også min chef som elsker dekorationer (og er hammer
god til det). Hun sagde, at man bare kunne lægge det på radiatoren. På et
tynd stykke papir, så skulle det også fungere.
Men det er hvad jeg kunne finde
Måske ikke helt det samme, men da næsten
MVH
Conny