/ Forside/ Interesser / Familie & Relationer / Børn / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Børn
#NavnPoint
Nordsted1 7553
ans 5201
HelleBirg.. 3023
dova 2960
granner01 1261
jakjoe 1192
CLAN 1183
refi 1159
dkwM327 1100
10  jeb3 1067
Frysning af babymad
Fra : gubbierne
Vist : 2027 gange
100 point
Dato : 22-01-07 16:27

Hej.
Jeg laver selv majs/risvælling til mine tvillingepiger, kan jeg lave èn stor potion og så fryse det ned?

 
 
Accepteret svar
Fra : Olesen-50

Modtaget 110 point
Dato : 22-01-07 16:52


Tillykke med tvillingerne

Det kommer an på hvordan du laver vællingen. Jeg har fundet denne opskrift, og ud fra den bliver du nød til at se på mælkeerstatningen om den er fryseegnet. Jeg har prøvet at fryse alm. mælk, der blev den grynet da den blev tøet, men det vil pigerne nok ikke lægge mærke til når retten først er en vælling, om næringsindholdet så stadig er bevaret ved jeg ikke...

Med hensyn til hjemmelavet vælling, så er vælling i princippet det samme som en tynd grød, men ellers er en opskrift som f.eks. denne:
2 dl vand
2 tsk. majsstivelse (fx maizena)
eller 1½ spsk. hirseflager, ris- eller majsmel
4-6 mål modermælkserstatningspulver (afhængig af mærke).

Vand og stivelse (mel/flager) piskes sammen og bringes i kog under piskning. Skru ned for varmen, læg låg på og lad det småkoge - hirseflager og ris- og majsvælling i 5-10 minutter, majsstivelses-vælling ca. 1 minut. Afkøles lidt før modermælkserstatningspulveret tilsættes - og vællingen piskes sammen.



Kommentar
Fra : thulin


Dato : 22-01-07 23:33

Hvis du fryser en vælling, lavet med majs mel eller andre stivelsestyper, vil du få en del vand separation, efter optøning. Grunden til dette er at en "nativ" stivelse (alm. majs mel eller kartoffelmel) ikke kan tåle at blive frossent, da stivelseskornene ganske enkelt "sprænger" under frysning.
Der findes modificeret stivelser, som kan tåle at blive frossent.
Af en eller anden årsag er den slangs stivelser (har et E-nr) ikke særlig velset i børnemad, men det er en helt anden diskussion.

Kan du leve med lidt vand separation (som kan røres ind efter optøning), kan du sagtens fryse en stor portion ned.

Hvis du f.eks. bruger opskriften i det tidligere indlæg, ser jeg ingen grund til at fryse vællingen ned. Det hele er jo pulver........ Bland pulveret, og hæld så vand i når det skal bruges og varm det i mikroovnen.

Madvarer bliver på ingen måde bedre af at blive frosset ned.




Kommentar
Fra : Tulletine


Dato : 23-01-07 12:17

Det undre mig at så mange stadig foreslår mikroovn når det er dokumenteret igen og igen at det ikke er sundt.
Tag 1 gryde, 1 ske og så røre røre rundt og så er det færdigt.
Rigtig god fornøjelse.

Kh
Tulletine

Godkendelse af svar
Fra : gubbierne


Dato : 03-02-07 19:48

Tak for svaret Olesen-50.

Kommentar
Fra : Olesen-50


Dato : 05-02-07 10:14


Selv tak

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177579
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6409073
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste