Tillykke med tvillingerne
Det kommer an på hvordan du laver vællingen. Jeg har fundet denne opskrift, og ud fra den bliver du nød til at se på mælkeerstatningen om den er fryseegnet. Jeg har prøvet at fryse alm. mælk, der blev den grynet da den blev tøet, men det vil pigerne nok ikke lægge mærke til når retten først er en vælling, om næringsindholdet så stadig er bevaret ved jeg ikke...
Med hensyn til hjemmelavet vælling, så er vælling i princippet det samme som en tynd grød, men ellers er en opskrift som f.eks. denne:
2 dl vand
2 tsk. majsstivelse (fx maizena)
eller 1½ spsk. hirseflager, ris- eller majsmel
4-6 mål modermælkserstatningspulver (afhængig af mærke).
Vand og stivelse (mel/flager) piskes sammen og bringes i kog under piskning. Skru ned for varmen, læg låg på og lad det småkoge - hirseflager og ris- og majsvælling i 5-10 minutter, majsstivelses-vælling ca. 1 minut. Afkøles lidt før modermælkserstatningspulveret tilsættes - og vællingen piskes sammen.