Den billigste måde at fodre sit lille barn af, må være at lave maden selv:
Kog en portion af fødeemnet: en kylling, blomkål, majs og ærter, gulerødder og kør det igennem en køkkenmaskine indtil det er passende findelt.
Frys det så ned i terninger og ryst evt. terningerne ud i en frysepose.
Du tager så det antal terninger barnet skal have, tør det op og blander det med f.eks. nykogte, mosede kartofler.
Glem ikke at lave øllebrød: Rugbrød ( gem endeskiverne i en pose i fryseren indtil du har nok, så bliver det faktisk gratis mad) iblandet en passende andel franskbrød eller andet lysere brød ( det gør øllebrøden lidt mindre "sur") sættes i blød i vand i min. 12 timer. Hæld noget af vandet fra i en skål (så du evt. kan tilsætte det senere) og kog brødet igennem under omrøring, tilsat evt. til sidst sukker efter behov og smag. Det er egentlig ikke nødvendigt at tilsætte øl, men hvidtøl tager ingen skade af.
Til helt små børn kan øllebrøden findeles med en stavblender(det er lettest m.ht. rengøring) eller i en køkkenmaskine - vær opmærksom på at meget små børn kan få ikke findelte kærner galt i halsen - , til større børn kan man bare mase det i stykker med en grydeske. Fryses ned i passende portioner, måske i første omgang øst op i små engangs-krus og så siden lagt i en rigtig frysepose.
Ved servering hældes mælk ved, skal baby have lidt ekstra kalorier så rør grøden op med fløde.
Kan også serveres for voksne, det smager helt fint!
|