/ Forside / Interesser / Fritid / Jagt / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Jagt
#NavnPoint
Øjenvidne.. 26575
betterwis.. 21324
Tonganese.. 21280
Kaptajn-T.. 11178
Provsten1 10595
katekismus 8070
Heidi-Ho 7412
dabj 6124
Sandhedsv.. 5655
10  TheRealDe.. 4815
Partering af kronvildt
Fra : Lars Kirstein


Dato : 10-10-01 07:13

Hej NG

Er der nogle der har nogle råd vedr. partering af et krondyr (stor hind).
Jeg havde tænkt mig at gøre som med et stykke råvildt, men som bekendt er en
kølle på et krondyr "lidt" større end på råvildt.

Hvordan skal kødet deles??

Mvh
Lars Kirstein



 
 
maggedutti (10-10-2001)
Kommentar
Fra : maggedutti


Dato : 10-10-01 09:32



On Wed, 10 Oct 2001 08:12:41 +0200, "Lars Kirstein" <DD@dd.dd> wrote:

>Hej NG
>
>Er der nogle der har nogle råd vedr. partering af et krondyr (stor hind).
>Jeg havde tænkt mig at gøre som med et stykke råvildt, men som bekendt er en
>kølle på et krondyr "lidt" større end på råvildt.
>
>Hvordan skal kødet deles??
>
>Mvh
>Lars Kirstein
>
kender du ikke en slagter, han kan skære den ud, så du får en masse
hverdags middage. istedetfor, der kun bliver festmiddage.
jeg gør det samme med rådyr
hilsen
heinrich

Lars Kirstein (10-10-2001)
Kommentar
Fra : Lars Kirstein


Dato : 10-10-01 09:49

Hej
Jeg havde da overvejet en slagter, men mit nærige sind siger at jeg måske
skulle prøve selv. (en slagter gør vel, som så mange andre, ikke noget
gratis)

Mvh
Lars
"maggedutti" <maggedutti@ofir.dk> wrote in message
news:ho18stcn2nt643g2aurdmtqva3l7delsp7@4ax.com...
>
>
> On Wed, 10 Oct 2001 08:12:41 +0200, "Lars Kirstein" <DD@dd.dd> wrote:
>
> >Hej NG
> >
> >Er der nogle der har nogle råd vedr. partering af et krondyr (stor hind).
> >Jeg havde tænkt mig at gøre som med et stykke råvildt, men som bekendt er
en
> >kølle på et krondyr "lidt" større end på råvildt.
> >
> >Hvordan skal kødet deles??
> >
> >Mvh
> >Lars Kirstein
> >
> kender du ikke en slagter, han kan skære den ud, så du får en masse
> hverdags middage. istedetfor, der kun bliver festmiddage.
> jeg gør det samme med rådyr
> hilsen
> heinrich



JSC (10-10-2001)
Kommentar
Fra : JSC


Dato : 10-10-01 10:32

Hej

Jeg har lidt erfaringer fra rensdyr. Og opdeling af køllerne er i princippet
"bare" at følge hinderne i kødet, og derved løsne de enkelte muskler. Du får
så en række reelle klumper som kan steges efter behag..... (Du er på afveje,
hvis du begynder at skære musklerne over)

Det kan være en stor fordel at kikke en slagter over skulderen første gang,
men ellers er det ikke svært.

Mvh.
Jørgen



Peder Porse (10-10-2001)
Kommentar
Fra : Peder Porse


Dato : 10-10-01 20:20

Enig, det er ikke så svært. Det sværeste er at savew knogler på de store dyr
rugtigt.
pp

Men husk at få røget lidt af køllen..en herreret....

Køllen på et stykke kronvildt kunne du nok få næsten enhver slagteriarbejder til
at hjælpe med at dele op, for den er alt for stor til et enkelt måltid i langt
de fleste familier.

Og forresten hedder det at forlægge, når vi taler om vildt.

JSC skriver:

> Hej
>
> Jeg har lidt erfaringer fra rensdyr. Og opdeling af køllerne er i princippet
> "bare" at følge hinderne i kødet, og derved løsne de enkelte muskler. Du får
> så en række reelle klumper som kan steges efter behag..... (Du er på afveje,
> hvis du begynder at skære musklerne over)
>
> Det kan være en stor fordel at kikke en slagter over skulderen første gang,
> men ellers er det ikke svært.
>
> Mvh.
> Jørgen

--




Peder Porse
Boesvej 2, Svejstrup Enge, DK-8660 Skanderborg
Tlf. 86577305, mobil 21407355
http://home18.inet.tele.dk/porse/
-VI SKAL A MED NYRUP-



Lars Kirstein (11-10-2001)
Kommentar
Fra : Lars Kirstein


Dato : 11-10-01 07:59

Tak for hjælpen allesammen

Kødet ligger nu i fryseren, klar til mange gode måltider.

Mvh
Lars Kirstein
"Peder Porse" <boesvej2@post11.tele.dk> wrote in message
news:3BC49F60.779634B1@post11.tele.dk...
> Enig, det er ikke så svært. Det sværeste er at savew knogler på de store
dyr
> rugtigt.
> pp
>
> Men husk at få røget lidt af køllen..en herreret....
>
> Køllen på et stykke kronvildt kunne du nok få næsten enhver
slagteriarbejder til
> at hjælpe med at dele op, for den er alt for stor til et enkelt måltid i
langt
> de fleste familier.
>
> Og forresten hedder det at forlægge, når vi taler om vildt.
>
> JSC skriver:
>
> > Hej
> >
> > Jeg har lidt erfaringer fra rensdyr. Og opdeling af køllerne er i
princippet
> > "bare" at følge hinderne i kødet, og derved løsne de enkelte muskler. Du
får
> > så en række reelle klumper som kan steges efter behag..... (Du er på
afveje,
> > hvis du begynder at skære musklerne over)
> >
> > Det kan være en stor fordel at kikke en slagter over skulderen første
gang,
> > men ellers er det ikke svært.
> >
> > Mvh.
> > Jørgen
>
> --
>
>
>
>
> Peder Porse
> Boesvej 2, Svejstrup Enge, DK-8660 Skanderborg
> Tlf. 86577305, mobil 21407355
> http://home18.inet.tele.dk/porse/
> -VI SKAL A MED NYRUP-
>
>



maggedutti (11-10-2001)
Kommentar
Fra : maggedutti


Dato : 11-10-01 20:01

On Wed, 10 Oct 2001 11:31:51 +0200, "JSC" <jsc_dkXY@hotmail.com>
wrote:

>Hej
>
>Jeg har lidt erfaringer fra rensdyr. Og opdeling af køllerne er i princippet
>"bare" at følge hinderne i kødet, og derved løsne de enkelte muskler. Du får
>så en række reelle klumper som kan steges efter behag..... (Du er på afveje,
>hvis du begynder at skære musklerne over)
>
>Det kan være en stor fordel at kikke en slagter over skulderen første gang,
>men ellers er det ikke svært.
>
>Mvh.
>Jørgen
>
hvilket som helst dyr er sammensat af muskler, tænk dig hvis man ikke
skar dem igennem, så var der ikke noget der hed schnitzler, steaks,
strimler, tern osv

JSC (12-10-2001)
Kommentar
Fra : JSC


Dato : 12-10-01 09:06

> hvilket som helst dyr er sammensat af muskler, tænk dig hvis man ikke
> skar dem igennem, så var der ikke noget der hed schnitzler, steaks,
> strimler, tern osv

Det komme ikke som den store overraskelse for mig!

Kan vi blive enig om, at det er lettet (og mere hensigtsmæssigt) at begynde
udskæringen af steaks o.lign. Til at man har fået "adskilt" køllen´, fremfor
at man bare begynder at skære på kryds og tværs.... - Dermed ikke sagt at
en kølle skal opdeles i samtlige muskler......

/Jørgen



maggedutti (11-10-2001)
Kommentar
Fra : maggedutti


Dato : 11-10-01 20:04

On Wed, 10 Oct 2001 10:49:11 +0200, "Lars Kirstein" <DD@dd.dd> wrote:

>Hej
>Jeg havde da overvejet en slagter, men mit nærige sind siger at jeg måske
>skulle prøve selv. (en slagter gør vel, som så mange andre, ikke noget
>gratis)
>
>Mvh
>Lars
>"maggedutti" <maggedutti@ofir.dk> wrote in message
>news:ho18stcn2nt643g2aurdmtqva3l7delsp7@4ax.com...
>>
>>
>> On Wed, 10 Oct 2001 08:12:41 +0200, "Lars Kirstein" <DD@dd.dd> wrote:
>>
>> >Hej NG
>> >
>> >Er der nogle der har nogle råd vedr. partering af et krondyr (stor hind).
>> >Jeg havde tænkt mig at gøre som med et stykke råvildt, men som bekendt er
>en
>> >kølle på et krondyr "lidt" større end på råvildt.
>> >
>> >Hvordan skal kødet deles??
>> >
>> >Mvh
>> >Lars Kirstein
>> >
>> kender du ikke en slagter, han kan skære den ud, så du får en masse
>> hverdags middage. istedetfor, der kun bliver festmiddage.
>> jeg gør det samme med rådyr
>> hilsen
>> heinrich
>
er der noget galt, i at spørge en slagter hvad han vil gøre det for.
hvis du bor i nærheden af aalborg, vil jeg gøre det gratis, alene
fordi jeg aldrig har prøvet at gøre det ved et krondyr
maggedutti@ofir.dk

Lars Kirstein (17-10-2001)
Kommentar
Fra : Lars Kirstein


Dato : 17-10-01 10:38

Tak for dit generøse tilbud. Det ville da være værd at overveje, dog bor jeg
i Nivå, så det er lidt af en tur. Ellers tak for det gode tilbud. pænt af
dig.
Mvh
Lars
"maggedutti" <maggedutti@ofir.dk> wrote in message
news:05rbstobi7e3nq7o723ahk2u12ut02gnfc@4ax.com...
> On Wed, 10 Oct 2001 10:49:11 +0200, "Lars Kirstein" <DD@dd.dd> wrote:
>
> >Hej
> >Jeg havde da overvejet en slagter, men mit nærige sind siger at jeg måske
> >skulle prøve selv. (en slagter gør vel, som så mange andre, ikke noget
> >gratis)
> >
> >Mvh
> >Lars
> >"maggedutti" <maggedutti@ofir.dk> wrote in message
> >news:ho18stcn2nt643g2aurdmtqva3l7delsp7@4ax.com...
> >>
> >>
> >> On Wed, 10 Oct 2001 08:12:41 +0200, "Lars Kirstein" <DD@dd.dd> wrote:
> >>
> >> >Hej NG
> >> >
> >> >Er der nogle der har nogle råd vedr. partering af et krondyr (stor
hind).
> >> >Jeg havde tænkt mig at gøre som med et stykke råvildt, men som bekendt
er
> >en
> >> >kølle på et krondyr "lidt" større end på råvildt.
> >> >
> >> >Hvordan skal kødet deles??
> >> >
> >> >Mvh
> >> >Lars Kirstein
> >> >
> >> kender du ikke en slagter, han kan skære den ud, så du får en masse
> >> hverdags middage. istedetfor, der kun bliver festmiddage.
> >> jeg gør det samme med rådyr
> >> hilsen
> >> heinrich
> >
> er der noget galt, i at spørge en slagter hvad han vil gøre det for.
> hvis du bor i nærheden af aalborg, vil jeg gøre det gratis, alene
> fordi jeg aldrig har prøvet at gøre det ved et krondyr
> maggedutti@ofir.dk



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408926
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste