On 04-11-2011 14:40, Martin Larsen wrote:
> Kurt Hansen wrote:
>
>> Under Lidl's græske uge for nyligt købte jeg et glas sesampasta.
>> Uuuuuuuuhauha, det smager godt.
>
> Ja. Det bruges i hele mellemøsten og kaldes tahina eller variationer
> over dette ord. Jeg ved dog ikke hvad det kaldes i Grækenland.
>
>> Hvad bruger grækerne det til? Hvad kan /vi/ bruge det til?
>
> Hvad grækerne bruger det til kan jeg ikke sige, men jeg kommer meget i
> deres naboland Tyrkiet, og her bruger man det bl.a. til:
>
> - Hummus. Tahina er en uundværlig ingrediens i hummus. Der findes
> opskrifter uden, men altså ... det er ikke hummus :)
>
> Opskrift: En pose kikærter lægges i blød mindst natten over, koger et
> par timer til de er helt møre, gerne sammen med et par laurbærblade.
> Tages op af lagen og blendes sammen med et par store skefulde tahina,
> hvidløg efter smag, citronsaft, spidskommen og salt. Juster konsistensen
> med lagen.
>
>
> - Yoghurt med tahina. Græsk/tyrkisk yoghurt røres op med tahina og lidt
> salt. Bruges som dressing eller dip.
>
>
>> Når det slipper op, kan jeg vel selv lave det? Nogle sesamfrø og noget
>> olivenolie som blendes, eller?
>
>
> Jeg tror ikke der er olivenolie i. Man kan jo købe sesamolie, så der er
> olie nok i frøene. Men jeg tror ikke det er lige til at lave selv hvis
> du ønsker et helt glat produkt. I øvrigt mener jeg at sesamfrøene er
> ristede. Men google kan nok give dig et mere uddybende svar.
Irriterende du har skrevet det meste af det jeg ville skrive
Jeg tror vi kan li den samme Hummus .. Tahina/Tahini dip - tilsæt
citron og vand i den rækkefølge, det gir mening når man laver det.
Suk - det er dejlig mad.
Problemet er at finde en blender der kan blende sesam frø uden at
man tilsætter olie - men helt enig der skal for gudsskyld ikke
olivenolie i - når frøene blendes nok kommer der mere end rigelig
olie ud - måske en mini blender er sagen ? Ristet eller ej man må
prøve sig frem til den smag man foretrækker,
-max-