/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Sesampasta
Fra : Kurt Hansen


Dato : 04-11-11 14:15

Under Lidl's græske uge for nyligt købte jeg et glas sesampasta.
Uuuuuuuuhauha, det smager godt.

Hvad bruger grækerne det til? Hvad kan /vi/ bruge det til?

Når det slipper op, kan jeg vel selv lave det? Nogle sesamfrø og noget
olivenolie som blendes, eller?
--
Venlig hilsen
Kurt Hansen

 
 
Martin Larsen (04-11-2011)
Kommentar
Fra : Martin Larsen


Dato : 04-11-11 14:40

Kurt Hansen wrote:

> Under Lidl's græske uge for nyligt købte jeg et glas sesampasta.
> Uuuuuuuuhauha, det smager godt.

Ja. Det bruges i hele mellemøsten og kaldes tahina eller variationer
over dette ord. Jeg ved dog ikke hvad det kaldes i Grækenland.

> Hvad bruger grækerne det til? Hvad kan /vi/ bruge det til?

Hvad grækerne bruger det til kan jeg ikke sige, men jeg kommer meget i
deres naboland Tyrkiet, og her bruger man det bl.a. til:

- Hummus. Tahina er en uundværlig ingrediens i hummus. Der findes
opskrifter uden, men altså ... det er ikke hummus :)

Opskrift: En pose kikærter lægges i blød mindst natten over, koger et
par timer til de er helt møre, gerne sammen med et par laurbærblade.
Tages op af lagen og blendes sammen med et par store skefulde tahina,
hvidløg efter smag, citronsaft, spidskommen og salt. Juster konsistensen
med lagen.


- Yoghurt med tahina. Græsk/tyrkisk yoghurt røres op med tahina og lidt
salt. Bruges som dressing eller dip.


> Når det slipper op, kan jeg vel selv lave det? Nogle sesamfrø og noget
> olivenolie som blendes, eller?


Jeg tror ikke der er olivenolie i. Man kan jo købe sesamolie, så der er
olie nok i frøene. Men jeg tror ikke det er lige til at lave selv hvis
du ønsker et helt glat produkt. I øvrigt mener jeg at sesamfrøene er
ristede. Men google kan nok give dig et mere uddybende svar.

;o)-max- (04-11-2011)
Kommentar
Fra : ;o)-max-


Dato : 04-11-11 14:52

On 04-11-2011 14:40, Martin Larsen wrote:
> Kurt Hansen wrote:
>
>> Under Lidl's græske uge for nyligt købte jeg et glas sesampasta.
>> Uuuuuuuuhauha, det smager godt.
>
> Ja. Det bruges i hele mellemøsten og kaldes tahina eller variationer
> over dette ord. Jeg ved dog ikke hvad det kaldes i Grækenland.
>
>> Hvad bruger grækerne det til? Hvad kan /vi/ bruge det til?
>
> Hvad grækerne bruger det til kan jeg ikke sige, men jeg kommer meget i
> deres naboland Tyrkiet, og her bruger man det bl.a. til:
>
> - Hummus. Tahina er en uundværlig ingrediens i hummus. Der findes
> opskrifter uden, men altså ... det er ikke hummus :)
>
> Opskrift: En pose kikærter lægges i blød mindst natten over, koger et
> par timer til de er helt møre, gerne sammen med et par laurbærblade.
> Tages op af lagen og blendes sammen med et par store skefulde tahina,
> hvidløg efter smag, citronsaft, spidskommen og salt. Juster konsistensen
> med lagen.
>
>
> - Yoghurt med tahina. Græsk/tyrkisk yoghurt røres op med tahina og lidt
> salt. Bruges som dressing eller dip.
>
>
>> Når det slipper op, kan jeg vel selv lave det? Nogle sesamfrø og noget
>> olivenolie som blendes, eller?
>
>
> Jeg tror ikke der er olivenolie i. Man kan jo købe sesamolie, så der er
> olie nok i frøene. Men jeg tror ikke det er lige til at lave selv hvis
> du ønsker et helt glat produkt. I øvrigt mener jeg at sesamfrøene er
> ristede. Men google kan nok give dig et mere uddybende svar.

Irriterende du har skrevet det meste af det jeg ville skrive
Jeg tror vi kan li den samme Hummus .. Tahina/Tahini dip - tilsæt
citron og vand i den rækkefølge, det gir mening når man laver det.
Suk - det er dejlig mad.

Problemet er at finde en blender der kan blende sesam frø uden at
man tilsætter olie - men helt enig der skal for gudsskyld ikke
olivenolie i - når frøene blendes nok kommer der mere end rigelig
olie ud - måske en mini blender er sagen ? Ristet eller ej man må
prøve sig frem til den smag man foretrækker,
-max-



Herluf Holdt, 3140 (05-11-2011)
Kommentar
Fra : Herluf Holdt, 3140


Dato : 05-11-11 06:26

-max- skrev bl.a.:

> Problemet er at finde en blender der kan blende sesam frø uden
> at man tilsætter olie - men helt enig der skal for gudsskyld
> ikke olivenolie i - når frøene blendes nok kommer der mere end
> rigelig olie ud - måske en mini blender er sagen ? Ristet
> eller ej man må prøve sig frem til den smag man foretrækker,


Er det ikke bedre at komme sesamfrøene i en morter
og 'morte' dem? Det synes jeg man ser i mange
opskrifter. Tidligere har andre her fortalt at de bruger
kaffekværnen, men med morteren er rengøringen vist
hurtigere overstået.
<
http://neckredrecipes.blogspot.com/2007/05/tahini-with-mortar-n-pestle.html
>
--
Herluf :·)


;o)-max- (05-11-2011)
Kommentar
Fra : ;o)-max-


Dato : 05-11-11 08:15

On 05-11-2011 06:25, Herluf Holdt, 3140 wrote:
> -max- skrev bl.a.:
>
>> Problemet er at finde en blender der kan blende sesam frø uden
>> at man tilsætter olie - men helt enig der skal for gudsskyld
>> ikke olivenolie i - når frøene blendes nok kommer der mere end
>> rigelig olie ud - måske en mini blender er sagen ? Ristet
>> eller ej man må prøve sig frem til den smag man foretrækker,
>
>
> Er det ikke bedre at komme sesamfrøene i en morter
> og 'morte' dem? Det synes jeg man ser i mange
> opskrifter. Tidligere har andre her fortalt at de bruger
> kaffekværnen, men med morteren er rengøringen vist
> hurtigere overstået.
> <
> http://neckredrecipes.blogspot.com/2007/05/tahini-with-mortar-n-pestle.html
>>
Det ser da fornuftigt ud - men hvorfor lave så lille portion.

Den Magic Bullet der beskrives af en kommentar, ligner meget
den type blendere man finder i "ethvert" Indisk hjem:
http://www.amazon.co.uk/Hinari-MB280-Genie-Multi-Attachment-Blender/dp/B000GG4MCU/ref=sr_1_1?s=kitchen&ie=UTF8&qid=1320475099&sr=1-1

Jeg købte denne i Føtex forleden, den ville kunne lave en lille
portion i løbet af sekunder, men den gik i stykker inden jeg fik
prøvet med sesam (fik de 100 kr tilbage uden problemer):
http://www.amazon.co.uk/Martin-Wahl-Grinder-Stainless-ZX595/dp/B000HEZ98C/ref=sr_1_12?s=kitchen&ie=UTF8&qid=1320475099&sr=1-12

En Bamix eller anden stavblender også fint vil kunne lave
Sesampasta, peanutbutter og kikærter som man bruger til
at lave Falafel og en finere mel til Pakoda.
http://www.youtube.com/user/vahchef?feature=context#p/u/353/ALAk_AqaJ-Q
-max-

Kevin Borbye Edelvan~ (07-11-2011)
Kommentar
Fra : Kevin Borbye Edelvan~


Dato : 07-11-11 10:53

On Nov 5, 8:14 am, "-max-" <smileymaxph...@gmail.com> wrote:

> Jeg købte denne i Føtex forleden, den ville kunne lave en lille
> portion i løbet af sekunder, men den gik i stykker inden jeg fik
> prøvet med sesam (fik de 100 kr tilbage uden problemer):http://www.amazon.co.uk/Martin-Wahl-Grinder-Stainless-ZX595/dp/B000HE...

Min gik også i stykker efter meget kort tid, og jeg kender til et
"uheld" mere i vennekredsen. Alligevel har den to gange vundet
politikens test som bedste kaffekværn, sidste gang endda i konkurrence
med dyre espresso-kværne med en koniske formaling. Fuldstændig useriøs
test.

Mvh
Kevin Borbye Edelvang

Niels Jørgen Kruse (07-11-2011)
Kommentar
Fra : Niels Jørgen Kruse


Dato : 07-11-11 18:30

Kevin Borbye Edelvang <edelvang@gmail.com> wrote:

> Min gik også i stykker efter meget kort tid, og jeg kender til et
> "uheld" mere i vennekredsen. Alligevel har den to gange vundet
> politikens test som bedste kaffekværn, sidste gang endda i konkurrence
> med dyre espresso-kværne med en koniske formaling. Fuldstændig useriøs
> test.

Jeg måtte også grine lidt over at de brokkede sig over at skulle flytte
på et plastic tandjul inde i en KitchenAid Artisan for at få kaffen så
fin som de ville have det. Det er en begynderfejl at justere
formalingsgraden efter de groveste kaffepartikler.

--
Mvh./Regards, Niels Jørgen Kruse, Vanløse, Denmark

;o)-max- (09-11-2011)
Kommentar
Fra : ;o)-max-


Dato : 09-11-11 16:43

On 07-11-2011 18:53, Kevin Borbye Edelvang wrote:
> On Nov 5, 8:14 am, "-max-"<smileymaxph...@gmail.com> wrote:
>
>> Jeg købte denne i Føtex forleden, den ville kunne lave en lille
>> portion i løbet af sekunder, men den gik i stykker inden jeg fik
>> prøvet med sesam (fik de 100 kr tilbage uden problemer):http://www.amazon.co.uk/Martin-Wahl-Grinder-Stainless-ZX595/dp/B000HE...
>
> Min gik også i stykker efter meget kort tid, og jeg kender til et
> "uheld" mere i vennekredsen. Alligevel har den to gange vundet
> politikens test som bedste kaffekværn, sidste gang endda i konkurrence
> med dyre espresso-kværne med en koniske formaling. Fuldstændig useriøs
> test.

For mit vedkommende var det en klar konstruktions fejl
i anordningen mellem låg og sikkerheds tappen i maskinen,
den lille tap kunne presses ned manuelt og så kørte den
helt fint - Jeg skal ikke udtale mig om Politikens tets,
men jeg er nu ikke i tvivl om at denne kværn ville være
glimrende, hvis altså den fungerede. Og jeg havde taget
en ny hvis de havde haft flere. Jeg har ingen interesse
eller viden om kaffe - jeg sku bare ha en lille grinder
til frø og krydderier. -max-

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408914
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste