/ Forside / Interesser / Andre interesser / Politik / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Politik
#NavnPoint
vagnr 20140
molokyle 5006
Kaptajn-T.. 4653
granner01 2856
jqb 2594
3773 2444
o.v.n. 2373
Nordsted1 2327
creamygirl 2320
10  ans 2208
Iransk overbefolkning løses klogt:henret
Fra : Bo Warming


Dato : 05-10-11 00:00

nÅR ET LAND ER OVERBEFOLKET så er der fornuft i at aflive humane
skadedyr så de mest sympatiske bliver forældre og skabere af
fremtidens Iran

Det rager ikke DK hvordan vogternes råd ønsker at skabe et bedre Iran.
Dem om det. Selvom de er muslimer, så MÅSKE de er klogere end os der
end ikke vil lade de danskere dø, der smertes og ber om det.

----------------------------------------
>http://jppro.jp.dk/artikelsoegning/Displayarticle.aspx?articleID=2566363
>Jyllands-Posten
>
>2011-10-04 03:01:00
>METTE KJÆR NIELSEN
>»I Iran henrettes et menneske hver ottende time«
>Blå bog
>Maryam Namazie
>
>
>Maryam Namazie blev født i Teheran, men forlod Iran sammen med sin familie i 1980, efter at den Islamiske Republik Iran var blevet oprettet. Efterfølgende har hun levet i bl.a. Indien, USA og England, hvor hun p.t. er bosat.
>
>Hun er talskvinde for organisationen "Equal Rights Now", der arbejder for kvinderettigheder i Iran; for "One Law for All Campaign", der arbejder mod sharia-lovgivning i Storbritannien og for Rådet for Eksmuslimer i Storbritannien.
>
>I 2005 modtog hun prisen "Årets sekularist" fra National Secular Society i England.
>
>Det Arabiske Forår har fået Irans præstestyre til at stramme love og intensivere brugen af dødsstraf, siger den iranske menneskerettighedsforkæmper Maryam Namazie.
>Massedemonstrationer i hele Mellemøsten. Detroniserede diktatorer i Tunesien, Egypten og Libyen. Vestlig intervention i præstestyrets interessesfære. Bekymringerne må være mange for Irans præsident, Mahmoud Ahmadinejad, og Irans øverste leder, ayatollah Ali Khamenei.
>
>Primært må de frygte, at Irans befolkning igen vil forsøge en revolution, mener menneskerettighedsforkæmperen Maryam Namazie, der selv er flygtet fra Iran.
>
>»Regimet i Iran er skræmt af de mange revolutioner. Og det er ofte de pressede diktatorer, der bider hårdest fra sig,« siger hun.
>
>
>
>En tsunami af henrettelser
>
>
>Hun mener, at der er sket en skærpelse af Irans i forvejen stramme love, der begrænser den personlige frihed. Der er også sket en stigning i anvendelsen af dødsstraf.
>
>Maryam Namazie peger på, at der i løbet af 2011 er blevet indført flere love for at adskille mænd og kvinder i samfundet - bl.a. på universiteterne. Hun kalder det »seksuel apartheid«. Samtidig har man skærpet bøde- og fængselsstraffe for selv mindre lovovertrædelser.
>
>Ifølge Namazie er særligt det voksende antal henrettelser for oppositionel aktivitet og utroskab oprørende.
>
>»I de første måneder af 2011 henrettede Iran i gennemsnit et menneske hver ottende time. Og jeg ved ikke, hvordan det ser ud nu. Det er en tsunami af henrettelser, og folk bliver stenet, hængt og halshugget for 130 forskellige lovovertrædelser,« siger menneskerettighedsforkæmperen.
>
>I sidste uge hængte man en 17-årig dreng på en offentlig plads. Den henrettelse vakte international opmærksomhed, men mange foregår ubemærket.
>
>Regimets motivation, siger Namazie, er at skræmme befolkningen til at holde en lav profil.
>
>Ifølge Namazie er det iranske styre dybt bekymret for udviklingen i Syrien, hvor præsident Bashar al-Assads styre vakler.
>
>
>
>Lobbyer for islamisme
>
>
>»Det er klart, at Irans regime vil gøre alt for at holde Assad ved magten i Syrien. Enhver svækkelse i Syrien er en svækkelse af det iranske styre,« siger hun.
>
>Hun peger desuden på, at Iran og Saudi-Arabien trods deres indbyrdes uenighed arbejder indædt på at få islamister til magten i Egypten. På den måde kan de holde momentum, og derfor er det vigtigt, at Vesten støtter de anti-islamistiske og prodemokratiske kræfter i bl.a. Egypten og Libyen.
>
>»Der er rigtig mange sekularister i de oprørske lande, men de er ikke organiserede og taler med en langt lavere stemme end islamisterne. Derfor skal Vesten være solidarisk med sekularisterne og i langt større grad hjælpe med at skabe et netværk,« siger Maryam Namazie.
>
>Hun er overbevist om, at alene massiv vestlig solidaritet kan sikre, at det arabiske forår fører til reelt demokrati i Mellemøsten og giver iranerne håb om, at en revolution også er mulig i deres land, selv om oprør i 2009 og foråret 2011 blev slået ned med hård hånd.

 
 
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408925
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste