At puste sig op til at være succerig hjemmebager, er en stenet vej at
betræde, må jeg konstatere. Jeg gør en masse erfaringer, men desværre
kun negative indtil nu.
I går lavede jeg en dej, som hævede i 24 timer ved køkkentemperatur.
Den var fin og flot hævet. Jeg delte dejen i to og kom den ene halvdel
i en gummiform, som jeg wrappede med folie og satte den ind i
varmludtovnen et par timer ved 35 grader.
Den hævede yderlige, om end ikke voldsomt. Jeg tog den ud og skruede
ovnen op til 220 grader. Jeg tænkte at det var bedst, at den kom
direkte ind, når temperaturen var nået, men den klaskede sammen. Nå,
ind med svinet, men nej ... hævningen var gået i stå og nu tager den
blot farve, men forbliver 2 centimeter høj.
Det er oplagt at jeg ikke skulle have taget den ud, men prøv lige at
fortælle mig hvad der sker?
Nu vil jeg opvarme min pizza/bagesten til 220 grader og bage den anden
halvdel, som nu har efterhævet ved køkkentemperatur i 3 timer som
foreskrevet, direkte på den ved 220 grader. Så må vi se ...
Jeg har desværre lidt problemer med at styre min tålmodighed. Det vil
være i fokus fremover
--
Venlig hilsen
Kurt Hansen
Søges: En person der kan passe heste, som ikke ryger eller drikker.