/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Eisbein med sauerkraut.
Fra : hellerup


Dato : 04-05-11 23:14

Skal lave denne ret for 1. gang.
Skal skanken koges alene inden den koges med øvrige ingredienser?
Eller skal skanken koges sammen med kål og andet?
Har søgt på nettet og divergerende svar herpå popper op.
Nogle erfaringer??
V.h.

 
 
Lars Kongshøj (05-05-2011)
Kommentar
Fra : Lars Kongshøj


Dato : 05-05-11 08:37

Den 05/05/11 07.13, hellerup skrev:
> Skal lave denne ret for 1. gang.
> Skal skanken koges alene inden den koges med øvrige ingredienser?
> Eller skal skanken koges sammen med kål og andet?
> Har søgt på nettet og divergerende svar herpå popper op.
> Nogle erfaringer??

Nej, kun lidt.

Smagte det første gang en gang i min ungdom, hf-tiden, hvor vi strandede
i Warnemünde, da nattoget fra Berlin blev 12-15 timer forsinket grundet
lavvande i Gedser havn.

"Restauranten" vi spiste frokost på var vist reelt kun en kantine for de
nærliggende arbejdspladser uden kantine.

Men Sauerkraut: Det lort man kan købe på dåse, ja så har jeg vist sagt
nok. Men det er mit bud, at surheden opstår ved gæring - så du må google
lidt mere. Det er ikke mit indtryk at det skal koges med.

Mvh Larss

;o)-max- (05-05-2011)
Kommentar
Fra : ;o)-max-


Dato : 05-05-11 11:46

On 05-05-2011 14:36, Lars Kongshøj wrote:
>
> Men Sauerkraut: Det lort man kan købe på dåse

Ok der er åbenbart forskellige meninger omkring
fermenterede grøntsager, min fornemmelse siger
mig at det ernæringsmæssigt overgår rå og kogte
grøntsager. Men jeg er ikke villy til at sætte
penge på det - syns det smager godt og så er det
en old gammel tradition i det meste af verden..
-max-

Max (05-05-2011)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 05-05-11 11:54

Hej -max-

> penge på det - syns det smager godt og så er det
> en old gammel tradition i det meste af verden..


Ja, det er herligt at rejse i det nordtyske i starten af
august hvor de høster de nye kål, så får man sauer-
kraut alle steder, og det smager jo herligt :)

--
Mvh
Max



Lars Kongshøj (06-05-2011)
Kommentar
Fra : Lars Kongshøj


Dato : 06-05-11 20:22

Den 05/05/11 12.45, -max- skrev:
> On 05-05-2011 14:36, Lars Kongshøj wrote:
>>
>> Men Sauerkraut: Det lort man kan købe på dåse
>
> Ok der er åbenbart forskellige meninger omkring
> fermenterede grøntsager, min fornemmelse siger
> mig at det ernæringsmæssigt overgår rå og kogte
> grøntsager. Men jeg er ikke villy til at sætte
> penge på det - syns det smager godt og så er det
> en old gammel tradition i det meste af verden..
> -max-

Du misforstod mig. Jeg udtalte mig ikke om sauerkraut, men om sauerkraut
på dåse fra et dansk supermarked.

Sauerkraut på en tysk restaurant er fint.

Mvh. Lars

Steen Jakobsen (05-05-2011)
Kommentar
Fra : Steen Jakobsen


Dato : 05-05-11 14:23


"hellerup" <kyndby2003@yahoo.dk> skrev i meddelelsen
news:b8e77853-3276-4df0-9359-34c2b6eff452@28g2000yqu.googlegroups.com...
Skal lave denne ret for 1. gang.
Skal skanken koges alene inden den koges med øvrige ingredienser?
Eller skal skanken koges sammen med kål og andet?
Har søgt på nettet og divergerende svar herpå popper op.
Nogle erfaringer??

Den skal helt klart koges med ellers kommer den gode smag jo ikke med i
kålen og det smager bare som surt kål.
Forøvrigt er det ikke lykkedes mig at finde noget surkål på dåse som ikke
var alt for surt.
Skanken skal efter min mening være røget.
Hvis man kommer til Tjekkiet har de masser af røget skank i supermarkederne,
det smager rigtigt godt!

Steen.


Max (05-05-2011)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 05-05-11 16:29

Hej Steen

> Skanken skal efter min mening være røget.


Fint tip, det må jeg nok prøve. Har i et lokalt
supermarkede ofte set disse røgede skanker,
så nu har jeg da noget at afprøve dem på :)

--
Mvh
Max



Jan Vestergaard (06-05-2011)
Kommentar
Fra : Jan Vestergaard


Dato : 06-05-11 11:02

"hellerup" <kyndby2003@yahoo.dk> skrev i meddelelsen
Skal lave denne ret for 1. gang.

Så fulgte du vel med hos brødrene Price i går på DR1, hvor de lavede det
?

Jan


hellerup (06-05-2011)
Kommentar
Fra : hellerup


Dato : 06-05-11 07:21

On 6 Maj, 12:02, "Jan Vestergaard" <j...@jve.invalid> wrote:
> "hellerup" <kyndby2...@yahoo.dk> skrev i meddelelsen
> Skal lave denne ret for 1. gang.
>
> Så fulgte du vel med hos brødrene Price i går på DR1, hvor de lavede det
> ?
>
> Jan

Nej.

Jan Vestergaard (07-05-2011)
Kommentar
Fra : Jan Vestergaard


Dato : 07-05-11 18:24

"hellerup" <kyndby2003@yahoo.dk> skrev i meddelelsen
> Nej.

Trist - der kunne du have lært, hvordan, det laves

Udsendelsen kan sikkert findes på dr.dk

Jan


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408914
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste