Niels <nboegh@gmail.com> wrote:
>Jeg døjer med nogle møl-agtige insekter i køkkenet. Det gør flere af
>mine venner også, og vi har bl.a. det tilfælles, at vi alle køber
>økologisk müsli. Jeg hælder müslien fra posen over på tætsluttende
>glasbeholdere, og jeg kan konstatere, at der udvikler sig insekter i
>beholderen. Det er naturligvis et proteintilskud, men jeg vil
>alligevel helst være fri.
Fair nok.
Fordel et 1 cm tykt lag müsli på en stor tallerken, og giv den ca. et
minut i microen (til det bliver lunkent). Så bestemmer du selv over
hvad der sker femover. Vandholdigt indhold (det uønskede) bliver kogt,
og det tørre indhold tæt på uforandret.
>Jeg har Googlet på "bestrålet mad", men resultaterne er ret gamle.
>Hvad er egentlig status på bestråling af mad i dag?
Emnet er politisk følsomt, så der er ikke sket noget. Det er stadigt
kun visse krydderier som må bestråles, selv om reststrålingen er
mindre end den naturlige baggrundsstråling. Totalt latterligt.
>Som jeg læser det, er det uønsket af forbrugerne ud fra en
>følelsesmæssig position snarere end en rationel.
Det er korrekt. Må jeg være så fri, at betegne reaktionen som rent
hysteri? Eller måske en følge af politikkernes trang til vælgertække?
Jeg vil foreslå dig, at stille spørgsmålet på
www.videnskab.dk hvor
de, som regel, finder personer, som kan give et meget kvallificeret
svar.
m.v.h. Emil