|
| Skal en bagesten renses? Fra : kristian mikael de f~ |
Dato : 05-04-11 15:56 |
|
Jeg har nu haft en bagesten i nogle måneder (julegave) og den er
begyndt at blive en hel del patineret.
Jeg kan forestille mig at hvis jeg ikke gør noget ved det vil den ende
med at blive helt mørkebrun/sort.
Skal en bagesten rengøres?
I givet fald hvordan?
Så kan jeg lige benytte lejligheden til at spørge om der er nogen gode
tip til hvordan man undgår at brød brænder sig fast på stenen?
kmo
| |
Kim Schulz (05-04-2011)
| Kommentar Fra : Kim Schulz |
Dato : 05-04-11 19:11 |
|
On Tue, 05 Apr 2011 16:55:38 +0200
kristian mikael de freitas olesen <kmo@gbmail.invalid> wrote:
> Jeg har nu haft en bagesten i nogle måneder (julegave) og den er
> begyndt at blive en hel del patineret.
> Jeg kan forestille mig at hvis jeg ikke gør noget ved det vil den ende
> med at blive helt mørkebrun/sort.
>
> Skal en bagesten rengøres?
> I givet fald hvordan?
Nu er en bagesten jo mange ting. Jeg har en af bornholmsk granit men
mange af dem som sælges i butikkerne er af keramik eller skamol.
Generelt kan man vel vaske dem med en skurebørste - det gør jeg i hvert
fald.
>
> Så kan jeg lige benytte lejligheden til at spørge om der er nogen gode
> tip til hvordan man undgår at brød brænder sig fast på stenen?
Brug bagepapir lige som på bagepladen. Stenens egenskaber virker fint
gennem papiret.
kim schulz
| |
kristian mikael de f~ (05-04-2011)
| Kommentar Fra : kristian mikael de f~ |
Dato : 05-04-11 21:18 |
|
On Tue, 5 Apr 2011 20:11:09 +0200, Kim Schulz <kim@schulz.dk> wrote:
>Nu er en bagesten jo mange ting. Jeg har en af bornholmsk granit men
>mange af dem som sælges i butikkerne er af keramik eller skamol.
>Generelt kan man vel vaske dem med en skurebørste - det gør jeg i hvert
>fald.
Min er i hvert fald keramisk og porøs.
Min tanke var at den måske blev bedre af at være patineret end af at
være ren.
kmo
| |
Kim Schulz (05-04-2011)
| Kommentar Fra : Kim Schulz |
Dato : 05-04-11 21:32 |
|
On Tue, 05 Apr 2011 22:18:12 +0200
kristian mikael de freitas olesen <kmo@gbmail.invalid> wrote:
> On Tue, 5 Apr 2011 20:11:09 +0200, Kim Schulz <kim@schulz.dk> wrote:
>
> >Nu er en bagesten jo mange ting. Jeg har en af bornholmsk granit men
> >mange af dem som sælges i butikkerne er af keramik eller skamol.
> >Generelt kan man vel vaske dem med en skurebørste - det gør jeg i
> >hvert fald.
>
> Min er i hvert fald keramisk og porøs.
> Min tanke var at den måske blev bedre af at være patineret end af at
> være ren.
>
> kmo
>
pas!
min bliver både brugt i grill og i ovn og den får til tider massere af
røg i grillen = meget sort. Derfor bliver min renset af efter brug.
kim
| |
;o)-max- (06-04-2011)
| Kommentar Fra : ;o)-max- |
Dato : 06-04-11 03:10 |
|
On 05-04-2011 21:55, kristian mikael de freitas olesen wrote:
>
> Skal en bagesten rengøres?
> I givet fald hvordan?
Du rengør den med en stiv børste ikke noget med
at lægge den i vand og sæbebad - men fulgte der
ikke en instruktion med..?
>
> Så kan jeg lige benytte lejligheden til at spørge om der er nogen gode
> tip til hvordan man undgår at brød brænder sig fast på stenen?
Diverse folk anbefaler majsmel, drysset ud på stenen. Durum/semolina
anbefales også-
-max-
| |
Max (06-04-2011)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 06-04-11 12:09 |
|
Hej -max-
> Diverse folk anbefaler majsmel, drysset ud på stenen. Durum/semolina
> anbefales også-
Hvad med savsmuld, det brugte bagerene før i tiden :)
--
Mvh
Max
| |
Tesla (31-05-2011)
| Kommentar Fra : Tesla |
Dato : 31-05-11 17:33 |
|
On Apr 5, 4:55 pm, kristian mikael de freitas olesen
<k...@gbmail.invalid> wrote:
> Jeg har nu haft en bagesten i nogle måneder (julegave) og den er
> begyndt at blive en hel del patineret.
> Jeg kan forestille mig at hvis jeg ikke gør noget ved det vil den ende
> med at blive helt mørkebrun/sort.
>
> Skal en bagesten rengøres?
> I givet fald hvordan?
>
> Så kan jeg lige benytte lejligheden til at spørge om der er nogen gode
> tip til hvordan man undgår at brød brænder sig fast på stenen?
>
> kmo
Lad endelig være med at rengøre stenen. Jo mørkere den er, jo bedre
optager den varme. Jeg har selv en som er helt mørkebrun af brug, men
som desværre brækkede i to dele. Jeg bruger den stadig, og sørger blot
for at den er skubbet helt sammen på risten i ovnen, og så er det
intet problem.
Mvh
Dave
| |
|
|