/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kartofler på størrelse med ærter
Fra : Janne


Dato : 04-02-11 07:43

Er lige kommet hjem fra Burma/Myanmar. I Mrauk Oo fik jeg som tilbehør
til rejecurry marinerede småbitte kartofler. På størrelse med grønne
ærter faktisk.

De smagte så fantastisk, at jeg spiste rejecurry to gange om dagen,
mens jeg var der.

Er der nogle der ved, om det er en speciel kartoffelart?

De solgte dem på markedet, men jeg kan ikke huske at have set dem
andre steder i Asien.

Tror heller ikke, at jeg vil have tålmodighed til selv at dyrke dem.
Er bare nysgerrig.

Mvh. Janne


 
 
Martin Larsen (05-02-2011)
Kommentar
Fra : Martin Larsen


Dato : 05-02-11 14:41

Janne wrote:

> Tror heller ikke, at jeg vil have tålmodighed til selv at dyrke dem.
> Er bare nysgerrig.

Når vi graver kartofler op i haven, er der som regel en masse kartofler
i den størrelse du omtaler. Men den lader vi ligge da jeg ikke har set
nogen værdi i dem.

Men det kan da være jeg skal putte dem i en curry når der om nogen
måneder skal høstes kartofler!

Martin

Klaus Alexander Seis~ (05-02-2011)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 05-02-11 16:01

Janne skrev:

> Er lige kommet hjem fra Burma/Myanmar. I Mrauk Oo fik jeg som tilbehør
> til rejecurry marinerede småbitte kartofler. På størrelse med grønne
> ærter faktisk.

Er du sikker på at det var kartofler?

En gang jeg spiste hos nogle ugandiske venner, fik vi de lækreste asparges-
kartofler man kan tænke sig — troede jeg da. Da jeg spurgte hvor de havde
købt dem, grinede de og fortalte at det ikke var kartofler, men “matoke” —
en slags kogebanan, som er meget populær i Uganda. Det lo vi meget af den
sommer…

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/

Henry Vest (06-02-2011)
Kommentar
Fra : Henry Vest


Dato : 06-02-11 15:17

Klaus Alexander Seistrup wrote:

> En gang jeg spiste hos nogle ugandiske venner, fik vi de lækreste
> asparges-
> kartofler man kan tænke sig — troede jeg da. Da jeg spurgte hvor de havde
> købt dem, grinede de og fortalte at det ikke var kartofler, men “matoke” —
> en slags kogebanan, som er meget populær i Uganda. Det lo vi meget af den
> sommer…

Det undrer mig ikke. Jeg har selv smagt kogebanan i Tanzania, og smagen er
meget hen ad kartoffel.

--
Henry Vest


Henrik (06-02-2011)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 06-02-11 06:52

On 4 Feb., 15:43, Janne <kongelun...@gmail.com> wrote:
> Er lige kommet hjem fra Burma/Myanmar. I Mrauk Oo fik jeg som tilbehør
> til rejecurry marinerede småbitte kartofler. På størrelse med grønne
> ærter faktisk.
>
> De smagte så fantastisk, at jeg spiste rejecurry to gange om dagen,
> mens jeg var der.
>
> Er der nogle der ved, om det er en speciel kartoffelart?
>
> Tror heller ikke, at jeg vil have tålmodighed til selv at dyrke dem.
> Er bare nysgerrig.

Tag til Lammefjorden og nyd naturen mens du finder dine kartofler
http://www.fri.dk/gastronomi/noma-kokken-har-opfundet-kartoflernes-kaviar

Janne (07-02-2011)
Kommentar
Fra : Janne


Dato : 07-02-11 06:38

On 6 Feb., 14:52, Henrik <hallo.der...@gmail.com> wrote:
> On 4 Feb., 15:43, Janne <kongelun...@gmail.com> wrote:
>
> > Er lige kommet hjem fra Burma/Myanmar. I Mrauk Oo fik jeg som tilbehør
> > til rejecurry marinerede småbitte kartofler. På størrelse med grønne
> > ærter faktisk.
>
> > De smagte så fantastisk, at jeg spiste rejecurry to gange om dagen,
> > mens jeg var der.
>
> > Er der nogle der ved, om det er en speciel kartoffelart?
>
> > Tror heller ikke, at jeg vil have tålmodighed til selv at dyrke dem.
> > Er bare nysgerrig.
>
> Tag til Lammefjorden og nyd naturen mens du finder dine kartofler http://www.fri.dk/gastronomi/noma-kokken-har-opfundet-kartoflernes-ka...

Tror simpelthen Noma-kokken har været en tur i Burma og er blevet
inspireret. Beskrivelsen passer fint - og de smagte mere nøddeagtigt
end almindelige små kartofler. Måske skulle jeg lade et par toppe stå..

Janne (07-02-2011)
Kommentar
Fra : Janne


Dato : 07-02-11 06:41

On 5 Feb., 14:40, Martin Larsen <martin+spamfree+lar...@bigfoot.com>
wrote:
> Janne wrote:
> > Tror heller ikke, at jeg vil have t lmodighed til selv at dyrke dem.
> > Er bare nysgerrig.
>
> N r vi graver kartofler op i haven, er der som regel en masse kartofler
> i den st rrelse du omtaler. Men den lader vi ligge da jeg ikke har set
> nogen v rdi i dem.
>
> Men det kan da v re jeg skal putte dem i en curry n r der om nogen
> m neder skal h stes kartofler!
>
> Martin

Gør selv det samme - og de er vildt irriterende året efter, når de
dukker op midt i salaten. men efter at have læst om Noma-kokkens
kartofler får et par toppe lov til at stå.

Mvh. Janne

Kim Schulz (07-02-2011)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 07-02-11 17:32

On Fri, 4 Feb 2011 06:43:07 -0800 (PST)
Janne <kongelunden@gmail.com> wrote:

> Er lige kommet hjem fra Burma/Myanmar. I Mrauk Oo fik jeg som tilbehør
> til rejecurry marinerede småbitte kartofler. På størrelse med grønne
> ærter faktisk.
>
> De smagte så fantastisk, at jeg spiste rejecurry to gange om dagen,
> mens jeg var der.
>
> Er der nogle der ved, om det er en speciel kartoffelart?
>
> De solgte dem på markedet, men jeg kan ikke huske at have set dem
> andre steder i Asien.
>
> Tror heller ikke, at jeg vil have tålmodighed til selv at dyrke dem.
> Er bare nysgerrig.
>
> Mvh. Janne


Det kunne ikke være det som kaldes thailandsk lille hvid eggplant
(aubergine)`Det er nemlig små hvide runde kugler som ofte benyttes i
asiatiske curries.
Her er stilken stadig på, men man kan få en fornemmelse af udseendet:
http://www.simply-thai.com/thai-vegetable-main-images/makheua-khai-dtao-khao-bg.jpg

De bliver helt bløde når de bliver kogt med og har en mild. let bitter
nødde smag.

Kim


Kim Schulz (07-02-2011)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 07-02-11 17:36

On Mon, 7 Feb 2011 17:31:58 +0100
Kim Schulz <kim@schulz.dk> wrote:

> On Fri, 4 Feb 2011 06:43:07 -0800 (PST)
> Janne <kongelunden@gmail.com> wrote:
>
> > Er lige kommet hjem fra Burma/Myanmar. I Mrauk Oo fik jeg som
> > tilbehør til rejecurry marinerede småbitte kartofler. På størrelse
> > med grønne ærter faktisk.
> >
> > De smagte så fantastisk, at jeg spiste rejecurry to gange om dagen,
> > mens jeg var der.
> >
> > Er der nogle der ved, om det er en speciel kartoffelart?
> >
> > De solgte dem på markedet, men jeg kan ikke huske at have set dem
> > andre steder i Asien.
> >
> > Tror heller ikke, at jeg vil have tålmodighed til selv at dyrke dem.
> > Er bare nysgerrig.
> >
> > Mvh. Janne
>
>
> Det kunne ikke være det som kaldes thailandsk lille hvid eggplant
> (aubergine)`Det er nemlig små hvide runde kugler som ofte benyttes i
> asiatiske curries.
> Her er stilken stadig på, men man kan få en fornemmelse af udseendet:
> http://www.simply-thai.com/thai-vegetable-main-images/makheua-khai-dtao-khao-bg.jpg
>
> De bliver helt bløde når de bliver kogt med og har en mild. let bitter
> nødde smag.
>
> Kim
>


Det kunne selvfølgelig også være Tofu Puffs som de vist spiser en del
af i netop burma:
Et billede hvor de kan ses:
http://farm5.static.flickr.com/4051/4256108552_72fb98536e.jpg

De findes i mange størrelser.

kim


Janne (09-02-2011)
Kommentar
Fra : Janne


Dato : 09-02-11 02:31

On 7 Feb., 17:35, Kim Schulz <k...@schulz.dk> wrote:
> On Mon, 7 Feb 2011 17:31:58 +0100
>
>
>
>
>
> Kim Schulz <k...@schulz.dk> wrote:
> > On Fri, 4 Feb 2011 06:43:07 -0800 (PST)
> > Janne <kongelun...@gmail.com> wrote:
>
> > > Er lige kommet hjem fra Burma/Myanmar. I Mrauk Oo fik jeg som
> > > tilbehør til rejecurry marinerede småbitte kartofler. På størrelse
> > > med grønne ærter faktisk.
>
> > > De smagte så fantastisk, at jeg spiste rejecurry to gange om dagen,
> > > mens jeg var der.
>
> > > Er der nogle der ved, om det er en speciel kartoffelart?
>
> > > De solgte dem på markedet, men jeg kan ikke huske at have set dem
> > > andre steder i Asien.
>
> > > Tror heller ikke, at jeg vil have tålmodighed til selv at dyrke dem..
> > > Er bare nysgerrig.
>
> > > Mvh. Janne
>
> > Det kunne ikke være det som kaldes thailandsk lille hvid eggplant
> > (aubergine)`Det er nemlig små hvide runde kugler som ofte benyttes i
> > asiatiske curries.
> > Her er stilken stadig på, men man kan få en fornemmelse af udseendet:
> >http://www.simply-thai.com/thai-vegetable-main-images/makheua-khai-dt...
>
> > De bliver helt bløde når de bliver kogt med og har en mild. let bitter
> >  nødde smag.
>
> > Kim
>
> Det kunne selvfølgelig også være Tofu Puffs som de vist spiser en del
> af i netop burma:
> Et billede hvor de kan ses:http://farm5.static.flickr.com/4051/4256108552_72fb98536e.jpg
>
> De findes i mange størrelser.
>
> kim- Skjul tekst i anførselstegn -
>
> - Vis tekst i anførselstegn -

Nej - jeg fastholder det var kartofler. Kender godt ærteauberginer og
tofupuff. Er overbevist om det var minimini-kartofler, jeg spiste. Og
i øvrigt så på markedet. Men ellers tak for gode bud.

Mvh. Janne

Max (09-02-2011)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 09-02-11 10:34

Hej Janne

> Nej - jeg fastholder det var kartofler. Kender godt ærteauberginer og
> tofupuff. Er overbevist om det var minimini-kartofler, jeg spiste. Og
> i øvrigt så på markedet. Men ellers tak for gode bud.


Kan du ikke i dit nabolag finde nogen der kommer fra Burma
og spørge dem, eller måske der findes et Burma kontor i DK.

--
Mvh Max



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408925
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste