Den 04/02/11 00.38, Jens Bruun skrev:
> H@nsen<nospam@nospam.dk> skrev i meddelelsen
>> Mon der er nok til 4 personer. Jeg vil servere kartoffelmos og en
>> salat til Vi skal have en solid 3 retters menu med laks til forret og
>> en hjemmelavet is til dessert.
>
> Ja, det er rigeligt. Husk at peppe mosen op med hvidløg (som du også koger
> let), selleri, fløde og en passende revet ost (jeg foretrækker Gruyerre).
Eller andre krydderurter end selleri, som er lidt dominerende i smagen
efter min mening.
Hvidløg er selvfølgelig også godt. Lammesteg kræver masser af hvidløg.
Bag dem gerne i stedet for at koge dem. Etfedshvidløg er specielt
velegnede til bagning.
>> Hvordan får jeg lavet en god sovs?
>
> Udbener køllen, bruner benet af, og lade det småkoge i mange timer med
> passende urter og rodfrugter. Gider du ikke udbene, må du have fat i nogle
> lammeben alternativt god lammebouillon.
>
>> Jeg vil smide lidt urter og rodfrugter i gryden sammen med lidt vand.
>
> God idé.
>
>> Har set Jamie Oliver lave et "trick" med at jævne sovsen med
>> grønsagerne som han gned igennem en sigte. Men skal der mere til end
>> det? Andre gode tips til en god sovs?
>
> Ja. Du koger sovsen ind med riiiigeligt med fløde - og i
> lammekølle-tilfældet - med mintgele.
Jeg har aldrig syntes at mynte passer til lam. Og "mintgele" er en
decideret misforståelse, men hver sin smag
Tilbehør: salat med masser af gode krydderurter.
Husk en god peberkværn på bordet.
Mvh. Lars