|
| Hvad er 'Solid vegetable shortening'? Fra : Nana |
Dato : 30-01-11 22:51 |
|
Hej gruppe...
I forbindelse med bagning og sugerpaste/fondant-kreationer bruger
amerikanerne noget de kalder Solid vegetable shortening, eller crisco som er
et varemærke. Jeg kan læse mig frem til at det er stivnet vegetabilsk fedt,
men ikke hvad vi har som ligner mest. Er palmin helt off? Det er renset,
bleget og forædlet kokosfedt, så vidt jeg kan læse.
Mvh. Nana
| |
Max (30-01-2011)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 30-01-11 23:09 |
|
Hej Nana
> vegetabilsk fedt, men ikke hvad vi har som ligner mest. Er palmin
> helt off? Det er renset, bleget og forædlet kokosfedt, så vidt jeg
> kan læse.
Crisco er lavet af soyabønne og bomuldsfrø olie, men der findes åbenbart
en australsk udgave der sælges under navnet Copha, og den er netop
baseret på kokusolie, så Palmin kan nok være en mulighed.
--
Mvh
Max
| |
Kim Schulz (31-01-2011)
| Kommentar Fra : Kim Schulz |
Dato : 31-01-11 19:50 |
|
On Sun, 30 Jan 2011 22:51:24 +0100
"Nana" <nana@phobiasild.dk> wrote:
> Hej gruppe...
>
> I forbindelse med bagning og sugerpaste/fondant-kreationer bruger
> amerikanerne noget de kalder Solid vegetable shortening, eller crisco
> som er et varemærke. Jeg kan læse mig frem til at det er stivnet
> vegetabilsk fedt, men ikke hvad vi har som ligner mest. Er palmin
> helt off? Det er renset, bleget og forædlet kokosfedt, så vidt jeg
> kan læse.
>
> Mvh. Nana
>
>
Crisco kan ofte købes i superbest i de forretninger som forhandler de
amerikanske produkter fra "food from home".
Der er forøvrigt en del diskussion i USA om hvor vidt det er lidt _for_
usundt med denne fedtform (noget med enormt indhold af flerumættede
fedtsyrer vist nok).
kim
| |
Nana (02-02-2011)
| Kommentar Fra : Nana |
Dato : 02-02-11 21:05 |
|
"Kim Schulz" <kim@schulz.dk> skrev i en meddelelse
news:20110131195013.7f6b3544@megalap...
On Sun, 30 Jan 2011 22:51:24 +0100
"Nana" <nana@phobiasild.dk> wrote:
> Hej gruppe...
>
> I forbindelse med bagning og sugerpaste/fondant-kreationer bruger
> amerikanerne noget de kalder Solid vegetable shortening, eller crisco
> som er et varemærke. Jeg kan læse mig frem til at det er stivnet
> vegetabilsk fedt, men ikke hvad vi har som ligner mest. Er palmin
> helt off? Det er renset, bleget og forædlet kokosfedt, så vidt jeg
> kan læse.
>
> Mvh. Nana
>
>
Crisco kan ofte købes i superbest i de forretninger som forhandler de
amerikanske produkter fra "food from home".
Der er forøvrigt en del diskussion i USA om hvor vidt det er lidt _for_
usundt med denne fedtform (noget med enormt indhold af flerumættede
fedtsyrer vist nok).
kim
---
Jah, det læste jeg godt. Nu skal jeg heldigvis kun bruge det til fondant, så
det er i MEGET små mængder, men ydrk. :-/
| |
Jesper Mehlsen (02-02-2011)
| Kommentar Fra : Jesper Mehlsen |
Dato : 02-02-11 06:51 |
|
Den 30/01/11 22.51, Nana skrev:
> Hej gruppe...
>
> I forbindelse med bagning og sugerpaste/fondant-kreationer bruger
> amerikanerne noget de kalder Solid vegetable shortening, eller crisco som er
> et varemærke. Jeg kan læse mig frem til at det er stivnet vegetabilsk fedt,
> men ikke hvad vi har som ligner mest. Er palmin helt off? Det er renset,
> bleget og forædlet kokosfedt, så vidt jeg kan læse.
>
> Mvh. Nana
>
>
Hej Nana
Vi har en amerikansk kogebog med tærteopskrifter. Der skal der vegetable
shortening i de fleste af bundene sammen med smør. Vi plejer at bruge
palmin, for det er det produkt vi mener passer på betegnelsen når man
googler det. Det virker - gør bundene sprøde og lidt fragile.
Hilsen Jesper
| |
Nana (02-02-2011)
| Kommentar Fra : Nana |
Dato : 02-02-11 21:05 |
|
"Jesper Mehlsen" <nospam@nospam.dk> skrev i en meddelelse
news:4d48f0ce$0$23763$14726298@news.sunsite.dk...
> Den 30/01/11 22.51, Nana skrev:
>> Hej gruppe...
>>
>> I forbindelse med bagning og sugerpaste/fondant-kreationer bruger
>> amerikanerne noget de kalder Solid vegetable shortening, eller crisco som
>> er
>> et varemærke. Jeg kan læse mig frem til at det er stivnet vegetabilsk
>> fedt,
>> men ikke hvad vi har som ligner mest. Er palmin helt off? Det er renset,
>> bleget og forædlet kokosfedt, så vidt jeg kan læse.
>>
>> Mvh. Nana
>>
>>
>
> Hej Nana
>
> Vi har en amerikansk kogebog med tærteopskrifter. Der skal der vegetable
> shortening i de fleste af bundene sammen med smør. Vi plejer at bruge
> palmin, for det er det produkt vi mener passer på betegnelsen når man
> googler det. Det virker - gør bundene sprøde og lidt fragile.
>
>
> Hilsen Jesper
Takker. Så bruger jeg det.
| |
|
|