Den 30-12-2010, skrev Jakob:
> Skal man flække og rense jomfruhummerhaler før tilberedning eller kan man
> "nøjes" gøre det efter tilberedning, når man alligevel piller skallen af ?.
> Jeg synes ikke det klart fremgår af diverse opskrifter på nettet hvad der er
> bedst ?.
Hvorfor vil du flække dem? Det gør man normalt ikke (er klar over at
mna kan gøre det til nogle specielle serveringer).
Det er også lidt uklart, hvad 'rensningen' består i, men nogle
(undertegnede bl.a.) foretrækker at trække tarmstrengen ud, hvilket
lettest gøres ved at man med et rask vrid i den midterste 'hale' får
denne løs og kan trække den ud med tarmen siddende fast. Heroppe kaldes
det at røve hummere. Kan kun gøres med friske hummerhaler - ikke
optøede. På restaurant plejer man ikke at gøre dette, og hummerhalerne
spises da også uden problem urøvede.
vh
Jan
--
Jan Bøgh
Fotos:
http://album.boegh.net