On 04-12-2010 20:14, Marianne wrote:
> Hej
>
> Jeg har ikke brugt karry i lang tid, men da jeg skulle bruge noget i går
> forekom indholdet af min bøtte fadt og kedeligt. Derfor må jeg ud og købe en
> ny.
>
> Der er imidlertid virkelig mange på markedet, og de fleste er efter min smag
> ikke noget at råbe hurrah for. Har engang haft en mørkegul sag i en rustik
> glasflaske, og den kunne sparke liv i en død hest!
>
> Hvilken færdigblandet karry er værd at gå efter? Alternativt har nogen måske
> en velafprøvet, hot opskrift.
>
> mvh
> Marianne
>
>
4 1 / 2 tsk stødt koriander
2 tsk gurkemeje
1 1 / 2 tsk spidskommen
1 / 2 tsk hele sorte peberkorn (1 / 2 til 1)
1 / 2 tsk knust rød peber flager (1 / 2 til 1)
1 / 2 tsk kardemomme, hele, uden bælg
1 / 2 tommer kanelstang
1 / 4 tsk hele nelliker
1 / 4 tsk stødt ingefær
blændes nogle minutter
eller
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt koriander
2 tsk stødt gurkemeje
1 tsk revet muskatnød
1 tsk salt
1 / 2 tsk kanel
1 / 4 tsk cayennepeber
1 / 4 tsk stødt sort peber
eller
Madras karry
8 spsk korianderfrø
6 spsk spidskommen
1 spsk sennepsfrø
1 spsk fennikelfrø
4 spsk stødt kanel
8 spsk peberkorn
1 spsk revet muskatnød
1 spsk hele nelliker
2 spsk stødt kardemomme
2 spsk gurkemeje
2 spsk stødt ingefær
1 spsk cayennepeber
1. I en tør stegepande over meget svag varme, skal du placere koriander,
spidskommen, sennep og fennikelfrø. Rist frøene forsigtigt, ryst panden
lejlighedsvis, indtil de begynder at poppe. Når omkring halvdelen af
frøene er poppet, tilsæt kanel, peberkorn, muskatnød, nelliker,
kardemomme, gurkemeje, ingefær og cayenne.
2. Fortsæt med at varme og røre forsigtigt, indtil blandingen er helt
varm, men ikke brændt. Hæld i en tør blender eller foodprocessor, eller
brug en morter og stød til et fint pulver. Hæld i en ren tør krukke med
låg, og lad det køle af før brug.
Skal den være stærk tilsætter du bare mere
chilly pulver/cayennepeber/friske, tørrede chilly
Karry holder ikke smagen længe, så lav ikke mere
end du kan bruge inden for en måneds tid.
I Indien har hver familie sin egen "hemmelige"
opskrift der går i arv til døtrene, da du ikke
har arvet en opskrift kan du jo eksperimentere
og opfinde din helt egen.
-max-