/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
And på kuglegril
Fra : Margit


Dato : 09-11-10 15:13

Forsøger mig i øjeblikket med en and på kuglegrillen.
Skal spjældene være åbne både foroven og i bunden
under hele stegningen? Bliver der ikke varmere hvis jeg lukker
dem lidt?

Hilsen Margit



 
 
Christian B. Andrese~ (09-11-2010)
Kommentar
Fra : Christian B. Andrese~


Dato : 09-11-10 07:19

On 9 Nov., 15:12, "Margit" <has...@mail.dk> wrote:
> Forsøger mig i øjeblikket med en and på kuglegrillen.
> Skal spjældene være åbne både foroven og i bunden
> under hele stegningen? Bliver der ikke varmere hvis jeg lukker
> dem lidt?

Nej, der skal altdi være helt åbent både i top og bund.
Mere varme = flere og bedre briketter.

--
Christian

Margit (09-11-2010)
Kommentar
Fra : Margit


Dato : 09-11-10 15:29

Tak for lynhurtig hjælp. Der er kommet flere briketter på nu.
Og den ser altså lækker ud.

Hilsen Margit


"Christian B. Andresen" <trav@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
news:41b26364-f010-4472-b454-11712dfbd261@s4g2000yql.googlegroups.com...
On 9 Nov., 15:12, "Margit" <has...@mail.dk> wrote:
> Forsøger mig i øjeblikket med en and på kuglegrillen.
> Skal spjældene være åbne både foroven og i bunden
> under hele stegningen? Bliver der ikke varmere hvis jeg lukker
> dem lidt?

Nej, der skal altdi være helt åbent både i top og bund.
Mere varme = flere og bedre briketter.

--
Christian



michael (09-11-2010)
Kommentar
Fra : michael


Dato : 09-11-10 17:04

Den 09-11-2010 15:19, Christian B. Andresen skrev:
> On 9 Nov., 15:12, "Margit"<has...@mail.dk> wrote:
>> Forsøger mig i øjeblikket med en and på kuglegrillen.
>> Skal spjældene være åbne både foroven og i bunden
>> under hele stegningen? Bliver der ikke varmere hvis jeg lukker
>> dem lidt?
>
> Nej, der skal altdi være helt åbent både i top og bund.
> Mere varme = flere og bedre briketter.

Nemlig. Jo mere ilt briketterne får "at spise" jo kraftigere brænder de.
Men de brænder jo også hurtigere, derfor flere briketter, hvis
stegningen tager et godt stykke tid som ved en and.

/michael

Allan Jensen (10-11-2010)
Kommentar
Fra : Allan Jensen


Dato : 10-11-10 08:06

Margit forklarede den 09-11-2010:
> Forsøger mig i øjeblikket med en and på kuglegrillen.
> Skal spjældene være åbne både foroven og i bunden
> under hele stegningen? Bliver der ikke varmere hvis jeg lukker
> dem lidt?
>
> Hilsen Margit

Det afhænger af hvad du ønsker. Jeg stegte en and i en kuglegrill i
weekenden, der regulerede jeg temperaturen i grillen med det øverste
spjæld så temperaturen var ca 160 gr. C. Fordi jeg ville have det til
at vare ca 3 timer.
Anden blev saftig med sprødt skind.

Allan



Erik Poulsen (10-11-2010)
Kommentar
Fra : Erik Poulsen


Dato : 10-11-10 10:36


> Det afhænger af hvad du ønsker. Jeg stegte en and i en kuglegrill i
> weekenden, der regulerede jeg temperaturen i grillen med det øverste
> spjæld så temperaturen var ca 160 gr. C. Fordi jeg ville have det til at
> vare ca 3 timer.
> Anden blev saftig med sprødt skind.
>
> Allan

Kunne du hold samme temperatur hele vejen uden, at komme flere kul på eller
regulerede spjældet?

Mvh
Erik



Allan Jensen (10-11-2010)
Kommentar
Fra : Allan Jensen


Dato : 10-11-10 11:18

Erik Poulsen udtrykte præcist:
>> Det afhænger af hvad du ønsker. Jeg stegte en and i en kuglegrill i
>> weekenden, der regulerede jeg temperaturen i grillen med det øverste spjæld
>> så temperaturen var ca 160 gr. C. Fordi jeg ville have det til at vare ca 3
>> timer.
>> Anden blev saftig med sprødt skind.
>>
>> Allan
>
> Kunne du hold samme temperatur hele vejen uden, at komme flere kul på eller
> regulerede spjældet?
>
> Mvh
> Erik

Jeg måtte lukke lidt for spjældet da jeg var halvvejs, fordi solen
ramte grillen.
I øvrigt bruger jeg altid samme mængde kul/briketter, nemlig et
optændings rør fuld.
Når begge spjæld tilslut bliver lukket går gløderne ud, og kullene kan
bruges igen næste gang.

Mvh
Allan



Peter Løhde Svarre (13-11-2010)
Kommentar
Fra : Peter Løhde Svarre


Dato : 13-11-10 12:33

Hej!

Min erfaring er, som Allan også skriver, at regulere temperaturen i
kuglegrillen ved at lukke ca. halvt for det øverste spjæld.

Hvis både top og bundspjæld er helt åbne, kommer der jo masser af luft
gennem grillen, så briketterne får masser af ilt, hvilket igen bevirker, at
der nemt bliver for varmt inde i grillen. Det kræver lidt øvelse, at
regulere topspjældet, så den ønskede temperatur opnås, og det afhænger også
af, hvor koldt der er omkring grillen, om der er direkte sol på, samt hvor
meget det blæser.

Hvis begge spjæld er lukkede, forhindrer man at forbrændingen tilføres ilt,
og briketterne vil tilsidst gå ud.

Med venlig hilsen
Peter



Jens Bruun (13-11-2010)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 13-11-10 23:07

Peter Løhde Svarre <svarre69@mali.tele.dk> skrev i meddelelsen
4cde781e$0$56767$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk:

> Hvis både top og bundspjæld er helt åbne, kommer der jo masser af luft
> gennem grillen, så briketterne får masser af ilt, hvilket igen
> bevirker, at der nemt bliver for varmt inde i grillen. Det kræver
> lidt øvelse, at regulere topspjældet, så den ønskede temperatur
> opnås, og det afhænger også af, hvor koldt der er omkring grillen, om
> der er direkte sol på, samt hvor meget det blæser.

Well. Alle de problemer kan undgås ved at bruge en ganske almindelig
varmluftovn, der snildt holder en temperatur, der er tæt på den ønskede. Men
så skal man selvfølgelig ikke stå udenfor i regn, slud og sne, og dét har jo
*sin* charme.

--
-Jens B.

D.e.f.f.e.s.



Margit (14-11-2010)
Kommentar
Fra : Margit


Dato : 14-11-10 15:33


Den and blev bare rigtig lækker. Saftig og med sprød skind.
Ikke sidste gang vi prøver det.

Hilsen Margit



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408914
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste