On 25-10-2010 17:31, Jens Bruun wrote:
>
> Vrøvl. Ingen asiat - med den mindste smule selvrespekt - ville servere
> "boller i karry". Selv ikke for den værste fjende.
Indisk kofta/curry ligner vores boller i karry, og kan
meget vel være inspirationen til vores boller i karry.
Kødet er ofte mutton, kylling eller ikke kød, vegetar
boller. Du finder garanteret retten på samtlige indiske
og pakistanske restauranter/take away i København, så
du kan jo teste den en dag.
Der er sikkert mange ting en asiat ikke ville syns om
som vi er kan li i vores del af verden, jeg prøvede at
lære dem at spise gammel stink ost, jeg tror den røg
ind på listen over forbudte madvarer. En ægte italiensk
pizza kan du heller ikke få en inder til at spise, der
skal noget masala på så går det lige. En lækker grillkylling
med sprødt skind fik ungerne til at kaste op da jeg lavdede
det for min plejefamilie. Og det efter brdværet med at bringe
kogende vand til slagteren så han ku plukke fuglen, frem for
at flå den som de ellers altid gør. Grisekød vil de heller
ikke røre, forståeligt når man har set hvad grisene spiser.
Og så er det lige omvendt i Thailand, Vietnam etc. der kan de
ikke få gris nok..
>
> Så nej - kokosmælk hører ikke hjemme i "boller i karry".
I Sydindien ville man nok putte kokosmælk i en karry ret,
det ser du sjældent i Nordindien hvor man nok er mere til
at bruge ko og bøffelmælk produkter, yoghurt og ghee.
Jeg havde ellers indtryk at du var mere open minded mht.
mad, Jens..
-max-