/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
God opskrift på brød?
Fra : Klaus Andersen


Dato : 08-10-10 12:03

Hej,

Jeg kan godt lide at bage brød, og har prøvet lidt af hvert for at give det
lidt mere smag.
For eksempel har jeg brugt kerneblandinger eller kommet lidt rugmel eller
grahamsmel i for at give det lidt mere smag og substans.

Men jeg vil gerne have opskriften på "det bedste" brød, noget som virkelig
får tænderne til at løbe i vand, kan i hjælpe mig der?

Og så kunne jeg forresten godt lide at vide hvad i siger til melkvaliteter.
Er det biligste fra Bilka godt nok? Betyder prisen på mel meget for
kvaliteten?

Mvh

KA



 
 
Fred Thiesen (08-10-2010)
Kommentar
Fra : Fred Thiesen


Dato : 08-10-10 13:39

On 08.10.2010 13:03, Klaus Andersen wrote:
> Hej,
>
> Jeg kan godt lide at bage brød, og har prøvet lidt af hvert for at give det
> lidt mere smag.
> For eksempel har jeg brugt kerneblandinger eller kommet lidt rugmel eller
> grahamsmel i for at give det lidt mere smag og substans.
>
> Men jeg vil gerne have opskriften på "det bedste" brød, noget som virkelig
> får tænderne til at løbe i vand, kan i hjælpe mig der?
>
> Og så kunne jeg forresten godt lide at vide hvad i siger til melkvaliteter.
> Er det biligste fra Bilka godt nok? Betyder prisen på mel meget for
> kvaliteten?
>
> Mvh
>
> KA
>
>

Max med sine Kvalimadsider http://www.kvalimad.dk/ har på førstesiden en
opskrift på "verdens bedste brød" - med videovejledninbg. Enkelt er det
vistnok også. (jeg har prøvet, men det blev ikke verdens bedste - måske
gjorde jeg noget galt!)
Han har i øvrigt mange meget fine opskrifter og videoer om hvorledes
meget af det laves.
Personligt laver jeg oftest brød i min brødbagemaskine. DET er enkelt -
og fordelen er at man kan ha en ganske fugtig dej og få et saftigt brød.
Der er dog også bagdele med den - det glemmer jeg her.

Jeg har mange forskellige melposer stående, og blander fra gang til gang
alt eftersonm lysten nu er til. Enkelt fordi jeg altid bruger ca. 300gr.
hvedemel, og så fylder på med forskelligt til 380 gram som er det som
passer til min maskine.
Specielt synes jeg linfrø (hvis det hedder det på dansk) sætter en god
smag på brødet.

mvh

FredT

Klaus Alexander Seis~ (08-10-2010)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 08-10-10 15:44

Fred Thiesen skrev:

> Specielt synes jeg linfrø (hvis det hedder det på dansk) sætter
> en god smag på brødet.

Det er mere almindeligt at kalde dem hørfrø. Hvis man udbløder dem
natten over, holder de brødet friskt i længere tid.

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/

Emil (08-10-2010)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 08-10-10 18:57

Klaus Alexander Seistrup wrote:

>Det er mere almindeligt at kalde dem hørfrø. Hvis man udbløder dem
>natten over, holder de brødet friskt i længere tid.

Det er OK hvis man alene ønsker at holde brødet friskt. Men her kan
tilsætning af skolddejet fulkornsmel gøre det samme.

Ønsker man indholdet i frøene for sundhedens skyld, kan det være hip
som hap. De gode indholdsstoffer ødelægges af varmen.


m.v.h. Emil

Fred Thiesen (08-10-2010)
Kommentar
Fra : Fred Thiesen


Dato : 08-10-10 19:40

On 08.10.2010 19:56, Emil wrote:
> Klaus Alexander Seistrup wrote:
>
>> Det er mere almindeligt at kalde dem hørfrø. Hvis man udbløder dem
>> natten over, holder de brødet friskt i længere tid.
>
> Det er OK hvis man alene ønsker at holde brødet friskt. Men her kan
> tilsætning af skolddejet fulkornsmel gøre det samme.
>
> Ønsker man indholdet i frøene for sundhedens skyld, kan det være hip
> som hap. De gode indholdsstoffer ødelægges af varmen.
>
>
> m.v.h. Emil

Tak for korrekt navn på frøene KAS. Jeg tilsættr dem alstå mest fordi
de giver god smag - efter min smag.

mvh

FredT

Emil (08-10-2010)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 08-10-10 18:38

"Klaus Andersen" wrote:

>Men jeg vil gerne have opskriften på "det bedste" brød, noget som virkelig
>får tænderne til at løbe i vand, kan i hjælpe mig der?

For mig er det et brød af ølandshvede, som giver et saftigt og
utroligt velduftende brød med god holdbarhed.
Andre af de gamle kornsorter giver også gode brød, specielt de andre
typer af speltmel.
Se de to første links herunder, som er på dansk.


>Og så kunne jeg forresten godt lide at vide hvad i siger til melkvaliteter.
>Er det biligste fra Bilka godt nok? Betyder prisen på mel meget for
>kvaliteten?

Uha, der er mange kvallitetsparametre i forbindelse med mel.
Sædvanligvis er det billigste noget skrammel; men Coop har f.eks.
udmærket mel med 12% protein til billig pris.

Disse to sider fortæller lidt om problematikken, og der kan klikkes
videre til opskrifter på dansk:

<http://www.landbrugslauget.dk/Mel/mel.php>
<http://www.lillekrabbe.dk/surdej/index.htm>

Og så er der de mere nørdede sider på udenlandsk:
<http://www.thefreshloaf.com/>
<http://blog.kingarthurflour.com/2008/05/02/baguettes-do-try-this-at-home>

Og lidt teknisk info:
<http://fys.dk/perspektiv/per/ke/03ke/haefte/4_tilsaetning.html>


m.v.h. Emil

Marianne (09-10-2010)
Kommentar
Fra : Marianne


Dato : 09-10-10 17:07


>
> Men jeg vil gerne have opskriften på "det bedste" brød, noget som virkelig
> får tænderne til at løbe i vand, kan i hjælpe mig der?


Ja - dette: http://www.youtube.com/watch?v=13Ah9ES2yTU


Har næsten ikke lavet andet siden jeg fik ideen her i gruppen. Min
'bageform' er en støbejernsgryde fra Ikea.

mvh
Marianne



Aksel (09-10-2010)
Kommentar
Fra : Aksel


Dato : 09-10-10 19:55


"Marianne" <mjanneh@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:4cb0932f$0$36560$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>
>>
>> Men jeg vil gerne have opskriften på "det bedste" brød, noget som
>> virkelig får tænderne til at løbe i vand, kan i hjælpe mig der?
>
>
> Ja - dette: http://www.youtube.com/watch?v=13Ah9ES2yTU
>
>
> Har næsten ikke lavet andet siden jeg fik ideen her i gruppen. Min
> 'bageform' er en støbejernsgryde fra Ikea.
>
> mvh
> Marianne


Det er helt rigtigt, at bage "verdens bedste brød" i en støbejernsgryde. Vi
gør det af og til. Sommetider står vi op kl. 4 om natten og forbereder
morgenens gode brød.
Men et sådant brød er nemt at bage - formen og proceduren er givet - men jeg
har store problemer med en anden slags brød: rundstykker. Hvis dejen er for
tynd, bliver de flade, og hvis dejen er for tyk, bliver krummen for bastant
og tung. Hvad mon jeg gør fejl? Har prøvet korttids - og langtidshævning,
men problemerne persisterer.
Mvh
Aksel



Klaus Alexander Seis~ (09-10-2010)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 09-10-10 22:12

Aksel skrev:

> Jeg har store problemer med en anden slags brød: rundstykker. Hvis
> dejen er for tynd, bliver de flade, og hvis dejen er for tyk, bliver
> krummen for bastant og tung. Hvad mon jeg gør fejl?

Jeg blive prøve med ‘normal’ dej, og så bage rundstykkerne ved høj
temperatur og i damp, à la opskriften på

· http://knoter.zone237.dk/2006/12/franskbrd-uden-diller-daller.html

fra “Imens brødene efterhæver…” og fremad, bortset fra at bagetiden
nok skal afkortes.

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/

Krabsen (10-10-2010)
Kommentar
Fra : Krabsen


Dato : 10-10-10 18:28

Den 08-10-2010 13:03, Klaus Andersen skrev:
> Hej,
>
> Jeg kan godt lide at bage brød, og har prøvet lidt af hvert for at give det
> lidt mere smag.
> For eksempel har jeg brugt kerneblandinger eller kommet lidt rugmel eller
> grahamsmel i for at give det lidt mere smag og substans.
>
> Men jeg vil gerne have opskriften på "det bedste" brød, noget som virkelig
> får tænderne til at løbe i vand, kan i hjælpe mig der?

Nu er smag jo en ret individuel sag, også omkring brød.

For os - og de fleste af vore gæster - er det usædvanligt kedeligt:

Hvedemel, vand, gær og salt. Koldhævet, gerne i 10-12 timer, og smidt
direkte fra køleskab på pladen og i en varm ovn uden hverken at blive
'slået op', efterhævet eller andet avanceret.

Sprød skorpe, sej krumme med store huller, velduftende..






Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408914
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste