|
| Yndlingsmad og livretter Fra : Ukendt |
Dato : 07-09-10 07:28 |
|
Af al slags fjerkræ holder jeg nu mest af chateaubriand - som min svigerinde
så smukt udtrykker det.
Jeg må tilstå, at jeg ikke helt er med på den med livretter - jeg tror ikke
jeg har nogen - men jeg har bemærket, at der er nogen retter, jeg aldrig
bliver træt af, så det er vel det nærmeste.
Det meste mad smager dejligt, men selvom jeg fx holder meget af en hakkebøf
eller æggekage, så er det nok med en eller to serveringer om måneden.
Derimod synes jeg, at frikadeller, forloren hare eller boller i karry er
suveræne retter. Jeg bliver aldrig træt af det.
Skal det være de mere tidskrævende retter, så kommer brunkål også ind på en
flot placering - det kunne vi godt få en uges tid hver måned henover efterår
og vinter for min skyld. Det bliver desværre til noget mindre af hensyn til
familiefreden.
Skal det være lækkert, så er stegt gås heller ikke at foragte.Eller
kalvefrikassé...
| |
smiley (07-09-2010)
| Kommentar Fra : smiley |
Dato : 07-09-10 07:54 |
|
On 07-09-2010 08:28, Firstname Lastname wrote:
>
> Derimod synes jeg, at frikadeller, forloren hare eller boller i karry er
> suveræne retter. Jeg bliver aldrig træt af det.
> Skal det være de mere tidskrævende retter, så kommer brunkål også ind på en
> flot placering - det kunne vi godt få en uges tid hver måned henover efterår
> og vinter for min skyld. Det bliver desværre til noget mindre af hensyn til
> familiefreden.
> Skal det være lækkert, så er stegt gås heller ikke at foragte.Eller
> kalvefrikassé...
Den liste kan jeg tilslutte mig.
Brunkålen skal koges på nøgleben, ikke noget med flæsk her.
En anden stor gryde ret jeg ville sætte på listen, er Kørvel
suppe også kogt på nøgleben. Det er bare svært at finde Kørvel.
Men sku jeg vælge kun en ret, så blev det nok denne:
http://en.wikipedia.org/wiki/Jiaozi
-max-
| |
Christian B. Andrese~ (07-09-2010)
| Kommentar Fra : Christian B. Andrese~ |
Dato : 07-09-10 00:58 |
|
On 7 Sep., 08:28, "Firstname Lastname" <None> wrote:
> Derimod synes jeg, at frikadeller, forloren hare eller boller i karry er
> suveræne retter. Jeg bliver aldrig træt af det.
Det samme her.
Andre favoritter er:
- hjerter i flødesovs med kartoffelmos
- Osso Buco
- Chili con carne
- stort set alle steget, lige gyldigt om det er lam, svin eller okse.
--
Christian
| |
B. R. Sørensen (07-09-2010)
| Kommentar Fra : B. R. Sørensen |
Dato : 07-09-10 08:14 |
|
jeg syntes at en grydesteget kyllige med flødesovs, og kartofler også er
meget godt, serveres med hjemmelavet augurksalat
| |
Ralph (07-09-2010)
| Kommentar Fra : Ralph |
Dato : 07-09-10 16:39 |
|
"Firstname Lastname" <None> skrev i en meddelelse
news:4c85db73$0$36586$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Af al slags fjerkræ holder jeg nu mest af chateaubriand - som min
> svigerinde så smukt udtrykker det.
Fersk laks i ovn m/ tomat, dild, hvidvin, salt peber og et par klatter smør,
sereves med nye kogte kartofler og salat betående af friskplukket salat og
friskplukket dild og en sjat hvidvinsbalsamicoeddike. Det er den vigtigste
grund til at jeg har urtehave, næsten - mine hjemmesyltede drueagurker kan
ikke købes magen til nogen steder.
--
Ralph
| |
Fred Thiesen (08-09-2010)
| Kommentar Fra : Fred Thiesen |
Dato : 08-09-10 02:53 |
|
On 07.09.2010 17:38, Ralph wrote:
> "Firstname Lastname"<None> skrev i en meddelelse
> news:4c85db73$0$36586$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>>
> ........ mine hjemmesyltede drueagurker kan
> ikke købes magen til nogen steder.
>
Vil du dele den opskriften med os?
mvh
FredT
| |
Ralph (10-09-2010)
| Kommentar Fra : Ralph |
Dato : 10-09-10 16:10 |
|
"Fred Thiesen" <Fred-thi@online.no> skrev i en meddelelse
news:juGdnd8QBv__cRvRnZ2dnUVZ876dnZ2d@telenor.com...
> On 07.09.2010 17:38, Ralph wrote:
>> ........ mine hjemmesyltede drueagurker kan
>> ikke købes magen til nogen steder.
> Vil du dele den opskriften med os?
Starter lige en ny tråd...
--
Ralph
| |
Aksel (09-09-2010)
| Kommentar Fra : Aksel |
Dato : 09-09-10 13:49 |
|
"Firstname Lastname" <None> skrev i en meddelelse
news:4c85db73$0$36586$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Af al slags fjerkræ holder jeg nu mest af chateaubriand - som min
> svigerinde så smukt udtrykker det.
>
Jeg må tilstå, at min favoritret også er sprødstegt and med æbler svedsker
rødkål og den gode, smafulde sovs fremstillet efter opsamling af andefedtet,
som bruges til en hjemmelavet leverposteg.
Den eneste forretning, der har dybfrosne ænder for tiden er Bilka. Jeg fik
igår bemægtiget mig to, som vi skal have på mandag. Vi glæder os.
Det eneste MEN ved det hele er, at pakkedatoen var 27.05.2009! Nu håber jeg,
at den ikke er blevet alt for harsk!
Mvh
Aksel
| |
|
|