/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Krydderurtesalt
Fra : Emil


Dato : 07-09-10 01:19

Krydderurtesalt

Holdbarheden på urtesalt er nærmest ubegrænset. Opskrifterne kan
varieres i det uendelige. Disse er sakset fra nyhedsmedierne alene til
inspiration, de er ikke afprøvede, og kan derfor ikke umiddelbart
anbefales.

Yderligere tilsætning af f.eks. nye skud af brændenælde og skvalderkål
vil kun øge velsmagen og sundheden.

Det undrer mig også, at der ikke er opskrifter med persille, dild,
esdragon og kørvel, som er oplagte urter til bl.a. fisk, fugl og
grøntsager.

Har du et godt (afprøvet) forslag?


m.v.h. Emil

---oooOooo---

Citronkryddersalt
2 dl groft salt
tynd gul skal af 3 citroner (brug microplane Home-serien)
en stor håndfuld citronverbena
en stor håndfuld citrontimian
en stor håndfuld almindelig timian
(evt. + citronmelisse)

Citronsaltet er noget af det bedste, der kan ske for en stor, fuldfed
økologisk kylling. Gnid den først med olivenolie, så i kryddersaltet.
Steg længe ved 175 grader, til den er smeltende mør og sprød udenpå.
Størst mulige overflade - og dermed sprødt skind - får man ved at
flække kyllingen i ryggen og mase den flad, før den lægges på en rist
over en bradepande.


Koriander-basilikum-salt
2 dl groft salt
2 potter/bundt basilikum
1 potte/bundt koriander
1 potte/bundt schweizisk mynte
1 helt, nyt hvidløg
2 røde chili uden kerner og de hvide frøstole

Der er flere urter i end i de andre salte, så det skal tørre længere,
bredt ud i et meget tyndt lag.
Et salt, der er meget velegnet til kebab af enhver slags, til grillede
grøntsager som auberginer og courgetter og til langtidsbagte
grøntsager som tomater og pebre. Måske allermest indlysende i en
marokkansk tagine med lam og friske abrikoser.


Løvstikkesalt
2 dl groft salt
stor dusk løvstikke (bløde, grønne stængler medtages)
3 stilke græsk oregano
stor dusk frisk salvie
1 helt nyt hvidløg
1 håndfuld timian

Løvstikkesalt er dejligt til grillmarinader og til at gnide lam,
svinekød eller kalv ind i, før det ryger på grillen eller i gryden.
Det er også fint at vende nye kartofler i sammen med lidt olivenolie,
før de ristes i ovnen.


Citrussalt, simpelt
1 dl groft middelhavssalt
1 tsk. revet skal fra 1 usprøjtet citron
1 tsk. revet skal fra 1 usprøjtet lime
Kom det hele i blender og kør til det er ensartet. Bred saltet ud på
bagepapir og lad det tørre.


Krydderurtesalt
1 dl groft middelhavssalt
1 tsk. rosmarinblade
1 tsk. hakket løvstikke (bløde, grønne stængler medtages)
1 tsk. oreganoblade


Chilisalt
1 dl groft middelhavssalt
½ tsk. chilipulver (evt. Flager, blendede)
2 tsk. mild paprika (til grillreter + ½ teske røget paprika)
Her bruges ingen fugtige krydderier, så saltet behøver ikke at tørre.

 
 
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408914
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste