On 06-09-2010 13:20, Aksel wrote:
> Uenig!!
> Uanset hvor længe Buko har været på markedet, er det et biprodukt som fysisk
> og smagsmæssigt ligger langt fra traditionel dansk osteproduktion. Det er
> foruroligende at læse andre indlæg, som svømmer over af begejstring for
> smelteoste - denne voksagtige, fedtede substans, som klistrer sig fast i
> ganen. Den er kun for folk, der ikke værdsætter god ost.
> Mvh
> Aksel
Ost er sku mange forskellige ting. Desværre er min
goe ostehandler i Holmbladsgade der ikke længere,
men hun havde oste der fik tårerne til at trille,
det var en fornøjelse at komme hjem efter en længere
rejse og få noget stærk ost. Men ind imellem kan en
grøn alpe smelte altså være lige det der skal til.
Jeg er langtfra oste ekspert, men fra toppen og ned
vil jeg placere dansk gammel ost, italiensk gorgonzola,
dansk blå, italiensk regiano, schweizisk emmenthaler,
italiensk bel paese, og så er der flere hundrede andre
fremragende oste, en indisk frisk ost med masala, en
god feta, det er mange år siden jeg har fået en gauda
jeg brød mig om, chedda tænder jeg sjældent på, en god
ged, og dem er der mange af aner ikke hva de hedder,
de kan også få mig til at læne mig ind over bordet.
Min datter insisterede på at jeg prøvede en typisk
svensk, kan ikke huske navnet, men den skal man vel
bare lære at holde af, jeg ku ikke lige smage fidusen.
Jazz festival i Montreux og en gang oste fondue så
smiler man resten af livet. Så bare fordi jeg også
godt kan li smelte alpe, skal du ikke have søvnløse
nætter.
En venlig dame gav mig dette link til østriske oste:
http://www.kaesewelten.at/Sitemap/
Der er noget at gå i gang med..
-max-