smiley wrote:
>Den de laver i dag forekommer mig at være
>meget mildere end tidligere, måske man kunne
>købe urten og selv justere smagen.
-max-
Vore sanseorganer mister evnerne med alderen. Derfor foretrækker mange
ældre mennesker salte og stærkt krydrede madvarer.
Det, som vi kalder smagsoplevelsen, er sammensat af smag, duft,
konsistens, farve og en hel del andre ting.
Alpeosten er blevet skiddenbrun efter at det tidligere anvendte
farvestof blev forbudt. Det kan du selv gøre noget ved ved at tilsætte
klorofyl.
Det fremstilles således:
Porertoppe (eller andet næsten smagsneutralt grønt) hakkes groft,
blendes med lidt vand, sigt de grove stykker fra, og filtrer den
letflydende del gennem et kaffefilter.
Det grønne klorofyl skrabes fra filteret og blandes i osten så hatten
og farven passer. Det filtrerede vand bruges til andet (bagning,
suppe, sovs m.v.). Klorofylen kan også bruges til farvning af
kartoffelmos, brød eller andet, da det er ret smagsneutralt.
Smagsforstærkere tilsættes (salt, sukker, umani eller andet).
Herefter bør du kunne genopleve barndommens smag af den grønne
alpeost, for tilsætningen af den pulveriserede, tørrede blå stenkløver
er uændret.
Velbekomme.
m.v.h. Emil