Emil wrote:
> Chilli con carne med chokolade. Smager skønt
>
> 400 g magert hakket okse- eller kalvekød 3-6%
> 2 grofthakkede zittauerløg eller rødløg
> 1 rød peberfrugt - i grove tern
> 1 grøn peberfrugt - i grove tern
> 2-3 stk bladselleri
> Et par fed fintrevne eller pressede hvidløg
> 1 rød chili - den mest almindelige røde chili
> 3 laurbærblade
> 1 tsk. spidskommen
> 1 spsk. honning
> 1 dl mørk balsamico
> 1 øl - gerne mørk
> 6 flåede, hakkede tomater eller svarende til en dåse
> 10 gram god mørk chokolade med høj kakaoindhold
> 2 dl majs
> 2 dl røde Red Kidney Beans i vand
> salt
> Friskkværnet sort peber
>
> Kom kødet i en gryde med en god bund og vend det under
> opvarmning. Kom nu løg, skiveskåret bladselleri, peberfrugter
> og hvidløg ved. Del chilien og fjern kernerne.
> Halvdelen kommes hel i og resten finthakkes og kommes i.
> Varmes godt igennem.
>
> Kom laurbærblade, spidskommen, honning, balsamico, øl,
> tomater, lidt salt og peber ved og lad retten småsimre i et
> kvarter.
>
> Kom chokolade, majs og kidneybønner i og lad retten simre i
> ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber og evt. yderligere
> chili.
> Den halve chili, der ligger i con carnen, kan spises eller
> tages fra inden servering.
> Stil evt. friskhakket chili eller tabasco på bordet.
> Kom gerne friskhakket grønt på toppen, efter smag.
> Spis et godt stykke brød til.
Hej Emil
Tusind tak for alle dine opskrifter med chili. Vi oversvømmes p.t. af
chili fra drivhuset, men nu er der noget at gå i gang med.
--
Med venlig hilsen
Lisbet