Hej
fra mine noter, sakset på nettet
m.v.h. Emil
---oooOooo---
Chili Chokoladekage
250 gram smør
250 gram mørk chokolade, min. 57%
9 pasteuriserede æggeblommer
9 pasteuriserede æggehvider
250 gram flormelis
3 citron chili eller 2 ’Jalapeno’ (efter temperament), Husk at fjerne
kerner og hvide vægge indeni.
100 gram mørk chokolade
(2 gange opskriften her fylder en bradepande i ovnen)
Smør + chokolade smeltes i vandbad. Smørret smeltes først med lidt af
chokoladen, hvorefter resten af chokoladen tilsættes.
Æggeblommer + flormelis piskes hvide.
Æggehvider piskes stift.
Chokolade + æggemassen blandes først, hvorefter de stift piskede
æggehvider vendes ned i til sidst.
½ af massen bages i en alm. bradepande eller springform ved 160 grader
i cirka 35 minutter.
Den anden ½ del af massen vendes med de 100 gram smeltet chokolade
samt chilien skåret i meget fine tern.
Den bagte chokolade bund køles af. Chokolademassen med chili fordeles
på hele kagen.
Kagen sættes på køl mindst 4 timer før servering, så den er nem at
skære ud.
Overdrys den med frisk chili evt. i passende styrke. Det er lækkert og
meget dekorativt.
Andet tilbehør: Chili blomme marmelade, Vanilleis, sorbet.
Der er mere på:
<
http://www.gartneri-toftegaard.dk/main-default.asp>