/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Pastinak
Fra : Aksel


Dato : 01-09-10 12:25

Jeg har lige købt en pakke flotte pastinakker. Jeg har egentlig aldrig smagt
pastinakker som enkelt frugt og ved egentlig slet ikke, hvad man skal bruge
dem til.
Er der nogen, der har en opskrift til en ret, hvor Pastinak er en virkelig
udslagsgivende grøntsag?
Mvh
Aksel



 
 
Aksel (01-09-2010)
Kommentar
Fra : Aksel


Dato : 01-09-10 12:28

Jeg glemte aty fortælle, at jeg har prøvet at skrælle og koge, men det var
ikke den store oplevelse.
Hvem pokker dyrker pastinak? Jeg synes ikke, at der er meget ved dem.
Aksel
"Aksel" <Aksel@stribnet.dk> skrev i en meddelelse
news:yfadnbx2lPK1qOPRnZ2dnUVZ8n-dnZ2d@giganews.com...
> Jeg har lige købt en pakke flotte pastinakker. Jeg har egentlig aldrig
> smagt pastinakker som enkelt frugt og ved egentlig slet ikke, hvad man
> skal bruge dem til.
> Er der nogen, der har en opskrift til en ret, hvor Pastinak er en virkelig
> udslagsgivende grøntsag?
> Mvh
> Aksel
>



Lisbet Overvad Laurs~ (01-09-2010)
Kommentar
Fra : Lisbet Overvad Laurs~


Dato : 01-09-10 12:55

Aksel wrote:
> Jeg glemte aty fortælle, at jeg har prøvet at skrælle og koge,
> men det var ikke den store oplevelse.
> Hvem pokker dyrker pastinak? Jeg synes ikke, at der er meget
> ved dem. Aksel
> "Aksel" <Aksel@stribnet.dk> skrev i en meddelelse
> news:yfadnbx2lPK1qOPRnZ2dnUVZ8n-dnZ2d@giganews.com...
>> Jeg har lige købt en pakke flotte pastinakker. Jeg har
>> egentlig aldrig smagt pastinakker som enkelt frugt og ved
>> egentlig slet ikke, hvad man skal bruge dem til.
>> Er der nogen, der har en opskrift til en ret, hvor Pastinak
>> er en virkelig udslagsgivende grøntsag?

Jeg synes ikke den smager af særlig meget, så udslagsgivende bliver
den vel næppe? Jeg bruger den i oksekødssuppe og bagt i ovnen sammen
med andre rodfrugter.
--
Med venlig hilsen
Lisbet



jos (01-09-2010)
Kommentar
Fra : jos


Dato : 01-09-10 14:21


>>> Er der nogen, der har en opskrift til en ret, hvor Pastinak
>>> er en virkelig udslagsgivende grøntsag?
>
> Jeg synes ikke den smager af særlig meget, så udslagsgivende bliver
> den vel næppe? Jeg bruger den i oksekødssuppe og bagt i ovnen sammen
> med andre rodfrugter.

Pastinak, er ligesom persillerod og rodselleri, en sund rodfrugt, som er
egnet bl.. a. i en suppevisk. eller snittet til små tern i en klarsuppe.
Det er altså ikke en grønsag der bruges som udslaggivende for smagen, men
som sund kraftgiver sammen med andre rodfrugter.

Hvis du gerne vil prøve den som "sig selv" så riv den på et mandolinjern, og
steg den i olie på panden som chips.
Drys med salt inden servering. Det samme kan du med succes iøvrigt også gøre
med persillerod eller jordskokker.
Fint tilbehør til adskillige [kød]retter.

finn



Klaus Alexander Seis~ (01-09-2010)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 01-09-10 15:04

Jos skrev:

> Hvis du gerne vil prøve [pastinak] som "sig selv" så riv den på et
> mandolinjern, og steg den i olie på panden som chips.

Ganske vist ikke som sig selv, men: Man kan osse rive pastinak,
rødbede på råkostjernet og blande med et æg og lidt havregryn, og
så stege blandingen som frikadeller på en pande. Smager godt med
en bechamelsovs og kartofler til.

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/

jos (01-09-2010)
Kommentar
Fra : jos


Dato : 01-09-10 16:21

Klaus Alexander Seistrup wrote:

> Ganske vist ikke som sig selv, men: Man kan osse rive pastinak,
> rødbede på råkostjernet og blande med et æg og lidt havregryn, og
> så stege blandingen som frikadeller på en pande. Smager godt med
> en bechamelsovs og kartofler til.
>
> Mvh,

Lyder ganske fornuftig, og vil sikkert vinde yderligere med lidt hakket kød
(lam, kalv eller flæsk) tilsat, med mindre man går op i det vegetariske

- har du iøvrigt ikke glemt et hakket løg?

finn



Aksel (01-09-2010)
Kommentar
Fra : Aksel


Dato : 01-09-10 20:55


"jos" <finn@home.dk> skrev i en meddelelse
news:4c7e6f77$0$36578$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>
> Lyder ganske fornuftig, og vil sikkert vinde yderligere med lidt hakket
> kød (lam, kalv eller flæsk) tilsat, med mindre man går op i det
> vegetariske
>
> - har du iøvrigt ikke glemt et hakket løg?
>
> finn
>

Ok - jeres svar bekræfter min opfattelse af, at Pastinak i sig selv er en
ret indifferent sag, som kun kommer til at smage af noget, når man tilsætter
andre, kraftigere smagselementer.
Vi kan ligeså godt - eller bedre - bruge kartoffel. Men tak for
kommentarerne.
Mvh
Aksel



jos (02-09-2010)
Kommentar
Fra : jos


Dato : 02-09-10 09:41


> Vi kan ligeså godt - eller bedre - bruge kartoffel. Men tak for
> kommentarerne.
> Mvh
> Aksel
NEJ!

De fleste rodfrugter indeholder forskellige smags og næringsstoffer, og det
er sammensætningen som giver gevinsten.

Du kan bare prøve at stege eks. 2 ens lammestege, den ene på en bund af
kartofler i passende tern, og den anden på en bund at blandede rodfrugter
(gerne incl. kartofler) i passendende tern.
- der er en verden i forskel, både i smag og næringsværdi.

finn



Aksel (02-09-2010)
Kommentar
Fra : Aksel


Dato : 02-09-10 12:17


"jos" <finn@home.dk> skrev i en meddelelse
news:4c7f6356$0$36581$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> NEJ!
>
> De fleste rodfrugter indeholder forskellige smags og næringsstoffer, og
> det er sammensætningen som giver gevinsten.
>
> Du kan bare prøve at stege eks. 2 ens lammestege, den ene på en bund af
> kartofler i passende tern, og den anden på en bund at blandede rodfrugter
> (gerne incl. kartofler) i passendende tern.
> - der er en verden i forskel, både i smag og næringsværdi.
>
> finn
>
>


Jamen det har du da ret i. Jeg mente kun at anvende kartoffel i stedet for
pastinak - ikke udelukkend kartoffel.
Aksel



Klaus Alexander Seis~ (01-09-2010)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 01-09-10 20:48

Jos skrev:

> Lyder ganske fornuftig, og vil sikkert vinde yderligere med lidt
> hakket kød (lam, kalv eller flæsk) tilsat, med mindre man går op
> i det vegetariske

Præcis, og det er lige netop det vegetariske jeg er gået op i når jeg
har lavet den ret.

> - har du iøvrigt ikke glemt et hakket løg?

Jovist, det røg ud i skyndingen. Løg skal der i. Tak for korrektionen.

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/

Torben Madsen (02-09-2010)
Kommentar
Fra : Torben Madsen


Dato : 02-09-10 12:12

Jeg anvender ofte, såvel pastinak og persillerod i salat. Skær rødderne i
lange flager med en kartoffelskralder, det gir en fantastisk smag i salaten.
mvh
torben

"Aksel" <Aksel@stribnet.dk> skrev i meddelelsen
news:yfadnbx2lPK1qOPRnZ2dnUVZ8n-dnZ2d@giganews.com...
> Jeg har lige købt en pakke flotte pastinakker. Jeg har egentlig aldrig
> smagt pastinakker som enkelt frugt og ved egentlig slet ikke, hvad man
> skal bruge dem til.
> Er der nogen, der har en opskrift til en ret, hvor Pastinak er en virkelig
> udslagsgivende grøntsag?
> Mvh
> Aksel
>

Martin Larsen (03-09-2010)
Kommentar
Fra : Martin Larsen


Dato : 03-09-10 10:45

Aksel wrote:

> Er der nogen, der har en opskrift til en ret, hvor Pastinak er en virkelig
> udslagsgivende grøntsag?

Ikke en ret, men et tilbehør:

Kog pastinakker godt møre, mos dem og rør med lidt fløde, evt.
flødeskum, og smag til med salt og peber.

Fantastisk til lammekød.

Martin

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408914
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste