On 2010-06-04 17:39:05 +0200, "Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> said:
> De er meget fulde af ben, derfor ikke lette
> at tilberede. Og så har vi ikke rigtig tradition
> for at spise ferskvandsfisk i DK.
I gamle dage var ferskvandsfisk en skattet spise, men forureningen af
vore søer og køleskabet gjorde, at den tradition gik i glemmebogen i
løbet af 50'erne og 60'erne.
Ferskvandsfisk kan smage af mudder, det skyldes en alge som kun lever i
ferskvand, men i gamle dage før køleskabet og fryseren blev
almindelige, der blev ferskvandsfisk opbevaret levende i rent vand, og
på den måde gik de også rent, så muddersmagen forsvandt.
Men køleskabet og fryseren har medført, at folk slagter ferskvandsfisk
straks når de er fanget, og derfor får man ofte en dårlig oplevelse af
fisk som smager af mudder.
Prøv at lade gedder og aborrer gå rent i 2-3-4 døgn, og så vil du/I
opdage, at det er fisk som smager meget bedre end torsk, ørred og laks.
Jeg plejer at filetere gedder og pakke passende stykker ind i staniol
sammen med bacon, estragon, lidt olie, salt og peber. Disse pakker
steger jeg på en varm grill i ca. 15 minutter, og de severes ammen med
nye danske kartofler, groft hakket persille og en smørklat - og det er
bare mums...
--
Med venlig hilsen
Niels Riis Ebbesen
Valkyries Plads 1 - DK-3650 Ølstykke - Danmark
www.niels-ebbesen.net -
www.photo-gallery.dk