On Fri, 2 Apr 2010 11:33:22 +0200, "Jens Bruun"
<bruun_jens@hotmail.com> wrote:
>Jens Bruun <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
>AK2dnX9FSIOpZynWnZ2dnUVZ8s2dnZ2d@giganews.com
>
>> Langtidssteg den ved f.eks. 100 grader, så spiller det ikke den helt
>> store rolle med den nøjagtige tid, når bare den får lang tid nok. Jeg
>> ville satse på mindst fem timer og forsøge at ramme en
>> kernetemperatur på max. 75-78 grader.
>
>Træk 10 grader fra ovennævnte kernetemperatur.
Tak for korrektionen. Jeg overvejede faktisk at skrive et indlæg som
svar, da jeg synes det lød af temmelig meget, men da jeg også har set
en opskrift på Alle Tiders Kogebog med en anbefalet kærnetemperatur på
72 grader, afstod jeg fra det.
65-68 grader lyder mere rimeligt, så det vil jeg stile efter. Jeg
starter stegningen mandag morgen, så justeringer kan nåes endnu
Gæsterne er inviteret til 12:30 og vi skal først igennem en forret, så
jeg tror jeg vil starte tidligt og forsøge mig med langtidsstegning
(min. 5 timer ved 100 grader, forstår jeg?). Hvad sker der når de
65-68 grader er nået, hvis det nu opnåes for tidligt. Temperaturen
fortsætter vel ganske langsomt op mod de 100 grader?
Hviletid (i staniol?) før udskæring?