Jørgen wrote:
> Hvad er det for en ret, tyskernre kalder for ">Maultasche"
>
> Det er noget indbagt. Det er noget med dej. Der kan vist være meget
> forskellige ting i. Men hvordan bruger man det? Hvordan serverer man det?
>
> Halt's Maul betyder Hold kæft. En kæft er munden på en fisk. Men det giver
> mig ingen mening. Tasche er jo den pose, man laver med dejen.
>
> Er det en ret, vi kender hos os og serverer med sovs og kartofler? Eller
> hvad?
>
> Mvh Jørgen
Lidt på et sidespor - ligner det det Japanere kalder
Gyoza, mine kinesiske venner kalder det Jiaozi.
I himalaya området, Tibet, Nepal, nord Indien kalder
de det Momo. Formen kan være forskellig, halvmåne-
eller cirkelformet, indholdet enten ren vegetar,
mest kål, eller forskellige kødfarser. Momo serveres
med en klar bullion evt drysset med frisk koriander
og en dip af grønne chili og friske tomater, soya
sauce er også et must. Her ude i Thailand er Dim Sum
versionen rimelig populær, med fyld af rejer og krabbe-
kød, findes frosne og ofte som fast food i 7elleven.
Link til forskellige landes versioner:
http://en.wikipedia.org/wiki/Dumpling
Mine hjemmelavede fylder jeg som regel med en frikadelle
fars, min datter er mere til vegetar, kål og andre fint
snittede grøntsager. Forskellige dips, men Soya med ingefær
og chili/tomat er favoritterne. Dejen er en blødere standart
pasta dej, mindre æg mere vand, de må godt være lidt al dente
når de er dampede.
-max-