/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Spansk vin
Fra : Rune Trusell


Dato : 23-03-10 14:41

Jeg har før været heldig herinde med glimrende bud på vin til dyst i min
lille "vinklub".

Denne gang er temaet spansk. Uden yderligere restriktioner. Jeg skal
finde en dejlig spansk vin til maks. 150 kroner, men ikke nødvendigvis
helt deroppe.

Vi spiser lidt tapas til.

Nogle konkrete bud eller noget specifikt (drue eller andet), jeg skal
kigge efter. Er ret grøn mht. spansk vin.

Jeg er som altid lidt sent ude, så det skal være en vin der kan købes
"en af dagene".

--
De bedste hilsner,

Rune Trusell

 
 
Kevin Borbye Edelvan~ (23-03-2010)
Kommentar
Fra : Kevin Borbye Edelvan~


Dato : 23-03-10 19:17

Den 23-03-2010 14:40, Rune Trusell skrev:

> Nogle konkrete bud eller noget specifikt (drue eller andet), jeg skal
> kigge efter. Er ret grøn mht. spansk vin.

Jeg er også ret grøn på det spanske og er i det hele taget ikke
vinnørd... Men når jeg har fået vine fra Ribera del duero (jeg mener,
det har været hovedsagelig tempranillo-ting), så har jeg altid været
glad (forhåbentlig ikke ved et tilfælde).

I øvrigt drikker man fino til tapas ;)

Mvh
Kevin Borbye Edelvang

Rune Trusell (25-03-2010)
Kommentar
Fra : Rune Trusell


Dato : 25-03-10 20:04

Kevin Borbye Edelvang skrev:

> Jeg er også ret grøn på det spanske og er i det hele taget ikke
> vinnørd... Men når jeg har fået vine fra Ribera del duero (jeg mener,
> det har været hovedsagelig tempranillo-ting), så har jeg altid været
> glad (forhåbentlig ikke ved et tilfælde).

Tak for svar. Jeg vil se om jeg kan finde noget i den dur :)

> I øvrigt drikker man fino til tapas ;)

??

> Mvh
> Kevin Borbye Edelvang


--
De bedste hilsner,

Rune Trusell

Gert Krabsen (25-03-2010)
Kommentar
Fra : Gert Krabsen


Dato : 25-03-10 21:50

Rune Trusell skrev:
> Kevin Borbye Edelvang skrev:
>
>> Jeg er også ret grøn på det spanske og er i det hele taget ikke
>> vinnørd... Men når jeg har fået vine fra Ribera del duero (jeg mener,
>> det har været hovedsagelig tempranillo-ting), så har jeg altid været
>> glad (forhåbentlig ikke ved et tilfælde).
>
> Tak for svar. Jeg vil se om jeg kan finde noget i den dur :)
>
>> I øvrigt drikker man fino til tapas ;)
>
> ??

Oprindelsen til ordet Tapas er spansk: Tapa - låg.

The story goes, at bartendere lagde et lille brød over sherry-glasset
for at holde støv, fluer m.v. væk.
Det udviklede sig så med diverse skinke, ost el.lign på brødet, og the
rest is history..

Så oprindelig drak man sherry til tapas - eller omvendt..



Rune Trusell (26-03-2010)
Kommentar
Fra : Rune Trusell


Dato : 26-03-10 10:14

Gert Krabsen skrev:

> Oprindelsen til ordet Tapas er spansk: Tapa - låg.
>
> The story goes, at bartendere lagde et lille brød over sherry-glasset
> for at holde støv, fluer m.v. væk.
> Det udviklede sig så med diverse skinke, ost el.lign på brødet, og the
> rest is history..
>
> Så oprindelig drak man sherry til tapas - eller omvendt..

Ahh, tak for oplysningen, så blev jeg det klogere.

--
De bedste hilsner,

Rune Trusell

Mogens (26-03-2010)
Kommentar
Fra : Mogens


Dato : 26-03-10 11:48

Rune Trusell wrote:
> Gert Krabsen skrev:
>
>> Oprindelsen til ordet Tapas er spansk: Tapa - låg.
>>
>> The story goes, at bartendere lagde et lille brød over sherry-glasset
>> for at holde støv, fluer m.v. væk.
>> Det udviklede sig så med diverse skinke, ost el.lign på brødet, og the
>> rest is history..
>>
>> Så oprindelig drak man sherry til tapas - eller omvendt..
>
> Ahh, tak for oplysningen, så blev jeg det klogere.
>
Nu skal man ikke overgøre fænomenet "Tapas". Oprindeligt var det jo blot
noget små-snacks, eks. lidt chorizo-pølse, nogle stykker ost, olien
etc., altså meget simpel mad. I Spenien findes der idag deciderede
Tapas-restuaranter, som blot har forædlet konceptet med små-retter så
der er et større udvalg af mere raffinerede retter. Om det så er tapas
kan man vel diskutere.

Vi gør oftest det når vi er er i Spanien at vi komponerer vores egen
tapas af 3-4 forretter (til 2 personer), og så sidder vi og deles list
om det. Fuldt ud på højde med det man får på de fine tapas-restauranter.
Egentlig utroligt, men man bliver ofte lige så mæt af dette som hvis man
får sin egen traditionelle forret og en hovedret.

Vi drikker slvfølgelig spansk rødvin til tapas og brødet.

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408915
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste