|
| Solens mad på DR Fra : Jens Bruun |
Dato : 26-01-10 12:22 |
|
DR1 genudsender igen-igen den fremragende og inspirerende serie "Solens mad"
hverdage kl. 11:30. Det er ikke verdens bedste tidspunkt i hele verden for
det arbejdende folk, så optag den.
For dem, der ikke allerede kender "Solens mad": En ældre, svensk mand rejser
rundt i de forskellige regioner i Italien og udforsker det lokale køkken og
de lokale råvarer.
Og lidt OT: Hvordan kan et land, der i dén grad har forstået at skabe et
himmerigskøkken med verdens bedste råvarer, være SÅ tilbagestående på SÅ
mange andre områder (mangel på demokrati, udbredt korruption og organiseret
kriminalitet osv.)? Kevin - har du et bud?
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
N Dude (26-01-2010)
| Kommentar Fra : N Dude |
Dato : 26-01-10 12:34 |
|
Jens Bruun wrote.:
> DR1 genudsender igen-igen den fremragende og inspirerende serie
> "Solens mad" hverdage kl. 11:30. Det er ikke verdens bedste tidspunkt
> i hele verden for det arbejdende folk, så optag den.
Det kører også om dagen med gensyn om aftenen på een af de to svenske
kanaler.
| |
Niels (26-01-2010)
| Kommentar Fra : Niels |
Dato : 26-01-10 06:34 |
|
On Jan 26, 12:22 pm, "Jens Bruun" <bruun_j...@hotmail.com> wrote:
> DR1 genudsender igen-igen den fremragende og inspirerende serie "Solens mad"
> hverdage kl. 11:30. Det er ikke verdens bedste tidspunkt i hele verden for
> det arbejdende folk, så optag den.
>
> For dem, der ikke allerede kender "Solens mad": En ældre, svensk mand rejser
> rundt i de forskellige regioner i Italien og udforsker det lokale køkken og
> de lokale råvarer.
Det er ganske rigtigt en herlig serie af udsendelser:
http://svt.se/2.100933/solens_mat
- på denne side er der også et link til SVT Play, hvor man kan se
nogle af udsendelserne online.
--
Niels
| |
Kurt Hansen (26-01-2010)
| Kommentar Fra : Kurt Hansen |
Dato : 26-01-10 16:52 |
|
On Tue, 26 Jan 2010 12:22:12 +0100, Jens Bruun wrote:
> DR1 genudsender igen-igen den fremragende og inspirerende serie "Solens mad"
> hverdage kl. 11:30. Det er ikke verdens bedste tidspunkt i hele verden for
> det arbejdende folk, så optag den.
Tak og øv. Dagens afsnit er et af dem jeg aldrig fik optaget og heller ikke
denne gang lykkedes det mig at være vågen, så der vil stadig være huller i
samlingen
Selvfølgelig er jeg modtagelig for en skive, men ...
--
Venlig hilsen
Kurt Hansen
| |
jos (26-01-2010)
| Kommentar Fra : jos |
Dato : 26-01-10 21:00 |
|
Kurt Hansen wrote:
> On Tue, 26 Jan 2010 12:22:12 +0100, Jens Bruun wrote:
>
>> DR1 genudsender igen-igen den fremragende og inspirerende serie
>> "Solens mad" hverdage kl. 11:30. Det er ikke verdens bedste
>> tidspunkt i hele verden for det arbejdende folk, så optag den.
>
> Tak og øv. Dagens afsnit er et af dem jeg aldrig fik optaget og
> heller ikke denne gang lykkedes det mig at være vågen, så der vil
> stadig være huller i samlingen
>
> Selvfølgelig er jeg modtagelig for en skive, men ...
Jeg har nogle enkelte optagelser, - så hvad handlede den om?
- så ku jeg droppe den i min dropbox, hvis det er en jeg har på serveren
finn
| |
Jens Bruun (26-01-2010)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 26-01-10 21:02 |
|
jos <jos@her.dk> skrev i en meddelelse
4b5f49b8$0$36571$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk
> Jeg har nogle enkelte optagelser, - så hvad handlede den om?
> - så ku jeg droppe den i min dropbox, hvis det er en jeg har på
> serveren
Fra omegnen nord for Napoli. Vi fik bl.a. set, hvordan man laver Limonetta
og artiskokker med ost.
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
Kurt Hansen (27-01-2010)
| Kommentar Fra : Kurt Hansen |
Dato : 27-01-10 06:11 |
|
On Tue, 26 Jan 2010 20:59:45 +0100, jos wrote:
> Kurt Hansen wrote:
>> On Tue, 26 Jan 2010 12:22:12 +0100, Jens Bruun wrote:
>>
>>> DR1 genudsender igen-igen den fremragende og inspirerende serie
>>> "Solens mad" hverdage kl. 11:30. Det er ikke verdens bedste
>>> tidspunkt i hele verden for det arbejdende folk, så optag den.
>>
>> Tak og øv. Dagens afsnit er et af dem jeg aldrig fik optaget og
>> heller ikke denne gang lykkedes det mig at være vågen, så der vil
>> stadig være huller i samlingen
>>
>> Selvfølgelig er jeg modtagelig for en skive, men ...
> Jeg har nogle enkelte optagelser, - så hvad handlede den om?
> - så ku jeg droppe den i min dropbox, hvis det er en jeg har på serveren
Der nævnes ingen titel, men her er beskrivelsen:
Solens mad (1)
På en kulinarisk rejse til de ukendte byer i Italien skal vi på jagt efter
det italienske køkkens virkelige skabere, nemlig kvinderne i alle aldre og
med forskellig baggrund, men med det til fælles at de alle har en brændende
passion for den gode mad. Rejsen starter i Castel di Sasso, en lille
bjergby nordvest for Neapel.
Det ville da være dejligt hvis ...
--
Venlig hilsen
Kurt Hansen
| |
jos (27-01-2010)
| Kommentar Fra : jos |
Dato : 27-01-10 16:01 |
|
Kurt Hansen wrote:
> On Tue, 26 Jan 2010 20:59:45 +0100, jos wrote:
>
>> Kurt Hansen wrote:
>>> On Tue, 26 Jan 2010 12:22:12 +0100, Jens Bruun wrote:
>>>
>>>> DR1 genudsender igen-igen den fremragende og inspirerende serie
>>>> "Solens mad" hverdage kl. 11:30. Det er ikke verdens bedste
>>>> tidspunkt i hele verden for det arbejdende folk, så optag den.
>>>
>>> Tak og øv. Dagens afsnit er et af dem jeg aldrig fik optaget og
>>> heller ikke denne gang lykkedes det mig at være vågen, så der vil
>>> stadig være huller i samlingen
>>>
>>> Selvfølgelig er jeg modtagelig for en skive, men ...
>
>> Jeg har nogle enkelte optagelser, - så hvad handlede den om?
>> - så ku jeg droppe den i min dropbox, hvis det er en jeg har på
>> serveren
>
> Der nævnes ingen titel, men her er beskrivelsen:
>
> Solens mad (1)
> På en kulinarisk rejse til de ukendte byer i Italien skal vi på jagt
> efter det italienske køkkens virkelige skabere, nemlig kvinderne i
> alle aldre og med forskellig baggrund, men med det til fælles at de
> alle har en brændende passion for den gode mad. Rejsen starter i
> Castel di Sasso, en lille bjergby nordvest for Neapel.
>
> Det ville da være dejligt hvis ...
Beklager, den er ikke imellem dem jeg har på serveren. Jeg skal lige checke
noogle jeg har lagt på skiver.
mon (1) betyder den første i serien?
finn
| |
Niels (26-01-2010)
| Kommentar Fra : Niels |
Dato : 26-01-10 13:57 |
|
>
> Fra omegnen nord for Napoli. Vi fik bl.a. set, hvordan man laver Limonetta
> og artiskokker med ost.
Det hedder snarere limoncello.
--
Niels
| |
Jens Bruun (26-01-2010)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 26-01-10 22:00 |
|
Niels <nboegh@gmail.com> skrev i en meddelelse
607eadc0-42f6-471e-8422-978ca49b9c9a@l19g2000yqb.googlegroups.com
> Det hedder snarere limoncello.
My bad. Drikker ikke stadset.
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
Kevin Borbye Edelvan~ (26-01-2010)
| Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~ |
Dato : 26-01-10 23:41 |
|
On 26 Jan., 21:59, "Jens Bruun" <bruun_j...@hotmail.com> wrote:
> Niels <nbo...@gmail.com> skrev i en meddelelse
> > Det hedder snarere limoncello.
> My bad. Drikker ikke stadset.
Det smager ellers skønt - og det er relativt nemt at lave.
Mvh
Kevin Borbye Edelvang
| |
Kevin Borbye Edelvan~ (26-01-2010)
| Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~ |
Dato : 26-01-10 23:46 |
|
On 26 Jan., 12:22, "Jens Bruun" <bruun_j...@hotmail.com> wrote:
> DR1 genudsender igen-igen den fremragende og inspirerende serie "Solens mad"
Ja, det er herligt "slow television".
> Og lidt OT: Hvordan kan et land, der i dén grad har forstået at skabe et
> himmerigskøkken med verdens bedste råvarer, være SÅ tilbagestående på SÅ
> mange andre områder (mangel på demokrati, udbredt korruption og organiseret
> kriminalitet osv.)? Kevin - har du et bud?
Italien er i sandhed et land af paradokser. Men man kunne måske også
anlægge den vinkel, at selv deres køkken er tilbagestående, og at det
er derfor, det er så charmerende.
Men når landet på et politisk plan ikke hænger sammen, har det nok
rødder i forskellige faktorer, f.eks. at Italien er et af verdens
yngste lande (omkr. 1870), at det naturlige omdrejningspunkt er
familien, ikke samfundet, at den katolske kirke er så dominerende -
også politisk.. og den slags.
Mvh
Kevin Borbye Edelvang
| |
Peter Knutsen (29-01-2010)
| Kommentar Fra : Peter Knutsen |
Dato : 29-01-10 08:28 |
|
On 27/01/2010 07:45, Kevin Borbye Edelvang wrote:
> Italien er i sandhed et land af paradokser. Men man kunne måske også
> anlægge den vinkel, at selv deres køkken er tilbagestående, og at det
> er derfor, det er så charmerende.
> Men når landet på et politisk plan ikke hænger sammen, har det nok
> rødder i forskellige faktorer, f.eks. at Italien er et af verdens
> yngste lande (omkr. 1870), at det naturlige omdrejningspunkt er
> familien, ikke samfundet, at den katolske kirke er så dominerende -
> også politisk.. og den slags.
Italien har vel heller aldrig haft nogen som helst form for ordentlig
afklaring efter Musollini-tiden? Nåja, det har Østrig heller ikke haft,
og de klarer sig da vist så'n nogenlunde, så det kan umuligt være hele
forklaringen.
--
Peter Knutsen
sagatafl.org
| |
|
|