On Thu, 28 Jan 2010 13:01:29 +0100, in dk.kultur.mad+drikke "Jens
Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> wrote:
>TL <tl_dp@roadrunner.com> skrev i en meddelelse
>dju2m597s46p9apnv0id9jo4tf49iop88i@4ax.com
>
>> Men pr. dags dato har jeg ikke mødt en remoulade jeg ikke
>> hellere ville være foruden.
>
>Køberemoulade er godt nok også en "madvare" fra helvede, som jeg til enhver
>tid helst vil være foruden. Fy for pokker da.
Samme kan siges om mayonnaise og andre, hvadsigermanpådansk,
"condiments", men her kan de alligevle lykkes at finde præsentable
købe-versioner. Og det giver så mere motivation til hjemmelavede
forbedrede versioner, eller lede i gourmetforretninger.
>En gang industriroastbeef med industriremoulade, lidt slattent "agurkesalat"
>og gammelt peberrod uden smag - serveret på et stykke maskinrugbrød med
>Kærgården under. Så kan det næsten ikke blive værre.
Det lyder som kantinen i flere af de virksomheder jeg nåede at arbejde
for eller havde grund til at besøge før jeg flyttede udenbys.
>> Men måske hænger det sammen med, at jeg er smørrebrøds-puritaner.
>
>Hehe. Måske.
Selv hvis der er tale om godt kvalitetssmørrebrød foretrækker jeg at
holde det enkelt. Godt brød, lige netop nok smør til at man kan ane
det, lidt kvalitetskød eller fisk, og så meget sparsomt "pynt" og
garnering. Jeg er bestemt ikke tilhænger af højt belagt - lad få,
enkle råvarer af høj kvalitet komme til orde. Jeg har aldrig fattet
filosofien bag et lille, tyndt stykke brød, tandsmør og et halvt pund
kødpålæg, alt sammen dækket af et bjeg bestående af 3-4 forskellige
garneringer og pynt.
>Da jeg som ung rejste rundt i staterne, og nu og da mødte bosiddende
>danskere derovre, var dét, de savnede allermest, salt/salmiaklakrids og...
>remoulade.
Stærk lakrids stod også højt på min liste efter jeg flyttede. Sammen
med godt rugbrød. Jeg havde ikke engang held til at finde de rette
kerne og meltyper til at lave mit eget. Nu har jeg fundet hæderlige
brødleverandører, sådan da, men stærk lakrids er stadig en mangelvare.
Stærk lakrids har også den fordel, at man tilsyneladende skal være
dansk, hollandsk, eller finsk for at kunne spise det. Med andre ord,
lakridserne kan jeg have for mig selv.
>Jeg scorede mange points på at have opkøbt hele lageret af Superpiratos i en
>specialforretning i San Francisco, som jeg så delte ud af, når jeg mødte
>hungrende danskere. Jeg var dengang endnu ikke klar til at lave hjemmelavet
>remoulade - desværre. Det kunne jeg garanteret have scoret mange au-pairs på
>
"Vil du med hjem og prøve min remoulade, skat?" Gad vide om det
virker...?