|
| sauce til poussiner Fra : Kim Schulz |
Dato : 19-01-10 22:44 |
|
Hejsa,
Igår lavede jeg en portion poussiner der var fyldt med persille,
Citron, salt og peber. Jeg dampede dem i fad i ovnen de første 30min,
hvorefter det så var meningen af der skulle laves sauce af den
tilbageværende væske i fadet. Til væsken brugte jeg en Pinot Gris,
lidt citron saft, friske timian kviste, hvidløg, skalotteløg samt lidt
grønsags/kyllinge fond.
Væsken blev reduceret lidt, smagt til med salt og peber og monteret med
et par klatter økologisk smør.
Jeg synes dog ikke rigtigt at der var spark nok i den sauce og ville
derfor høre om hvordan i ville lave en god sauce til Poussiner? De blev
serveret med ovnbagte, glazerede rodfrugter, så smagen skal jo gerne
kunne modstå disse lidt kraftige smagstoner.
kim
| |
Ukendt (20-01-2010)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 20-01-10 08:54 |
|
Jeg synes dog ikke rigtigt at der var spark nok i den sauce og ville
derfor høre om hvordan i ville lave en god sauce til Poussiner? De blev
serveret med ovnbagte, glazerede rodfrugter, så smagen skal jo gerne
kunne modstå disse lidt kraftige smagstoner.
----------------------------------------------------------
Hej Kim
Problemet er nok ikke at din sauce er for svag -
Jeg har svært ved at se, hvad du kunne gøre anderledes.
Er din fond kraftig nok?
Jeg ville nok, når nu tilbehøret er rodfrugter, lave en sauce baseret på
disse rodfrugter.
Måske har du brugt for meget vin - eller reduceret den for lidt - måske
skulle du have ofret en poussin bare til saucen - stegt den godt af og kogt
den ind med lidt vin...
Du skriver du dampede dem i ovnen -
Vi står altså med nogle "kogte" kyllinger og en relativ let og lys sauce.
Hvis du havde svitset dem ldt havde du måske fået lidt mere smag med.
Der er lidt kylling marengo over din opskrift og den kan slet ikke hamle op
med vintergrønsagerne...
MVH Leopold
| |
|
|