/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Erstatning for Angostura
Fra : Linde


Dato : 19-01-10 07:20

Hej gruppe!

Inden længe skal jeg lave nogle myndige Manhattan cocktails, og goggler
naturligvis en opskrift. MEN, her skal jo bruges "Angostura", der viser sig
at være en kæmpedyr, udenlandsk bitter. Er det muligt at erstatte Angostura
med en af vores egne, langt billigere, bitre, eller må jeg til lommerne hvis
jeg vil lave den ægte vare? Jeg har aldrig smagt Angostura, så jeg aner
ikke, hvad der gør den speciel.

Mvh
Linde


 
 
Kevin Borbye Edelvan~ (19-01-2010)
Kommentar
Fra : Kevin Borbye Edelvan~


Dato : 19-01-10 02:00

On 19 Jan., 07:20, "Linde" <deli...@gmailfjern.com> wrote:

>. Er det muligt at erstatte Angostura
> med en af vores egne, langt billigere, bitre, eller m jeg til lommerne hvis
> jeg vil lave den gte vare?

En lille flaske angostura kan du få for ganske rimelige penge, og den
holder "evigt".

Angostura smager ikke som andre bittere, jeg kender. Den har en uhyre
kompleks og koncentreret smag. Den er simpelthen cocktailsenes
gastrik, du kommer ikke udenom!

Mvh
Kevin Borbye Edelvang

Linde (19-01-2010)
Kommentar
Fra : Linde


Dato : 19-01-10 10:30


"Kevin Borbye Edelvang" <edelvang@gmail.com> skrev i meddelelsen
news:32746e23-4248-4818-a535-7753b1b0414c@a32g2000yqm.googlegroups.com...
On 19 Jan., 07:20, "Linde" <deli...@gmailfjern.com> wrote:

>. Er det muligt at erstatte Angostura
> med en af vores egne, langt billigere, bitre, eller m jeg til lommerne
> hvis
> jeg vil lave den gte vare?

En lille flaske angostura kan du få for ganske rimelige penge, og den
holder "evigt".

Angostura smager ikke som andre bittere, jeg kender. Den har en uhyre
kompleks og koncentreret smag. Den er simpelthen cocktailsenes
gastrik, du kommer ikke udenom!

Pokkers osse, ikke just det svar jeg var ude efter! Nå, men tak alligevel,
jeg må jo nok have sådan en lille flaske med 2 dl for 110 kroner plus fragt,
.
Mvh
Linde


Kevin Borbye Edelvan~ (19-01-2010)
Kommentar
Fra : Kevin Borbye Edelvan~


Dato : 19-01-10 06:30

On 19 Jan., 10:30, "Linde" <deli...@gmailfjern.com> wrote:

> Pokkers osse, ikke just det svar jeg var ude efter! N , men tak alligevel,
> jeg m jo nok have s dan en lille flaske med 2 dl for 110 kroner plus fragt,
> s .

Nu ved jeg ikke, hvor du bor, men jeg købte den for omkring 100 kr. i
min lokale vinhandel. Så hvis du bor i en større by, så kig da lige
ind til din sprutpusher, før du bestiller online. Min (i Glostrup) er
lige så velassorteret som de bedre steder i København, blandt andet
fører han en af mine favoritlikører, DOM benedictine, som i øvrigt
også er godt krydderi i cocktails.

Mvh
Kevin Borbye Edelvang

Herluf Holdt, 3140 (19-01-2010)
Kommentar
Fra : Herluf Holdt, 3140


Dato : 19-01-10 10:37

Linde skrev:

> [...] Jeg har aldrig smagt Angostura, så
> jeg aner ikke, hvad der gør den speciel.

En af fordelene ved Angostura, er at den lille flaske
er lavet således at man kan tælle hvor mange af
de koncentrerede dråber der kommer ud af den.

Det hævdes (i Politikens drink guide) at man kan
bruge "Riga Balsam" som erstatning for Angostura.
Men det får du næppe mange kokke til at skrive
under på.

--
Herluf :·)


Linde (19-01-2010)
Kommentar
Fra : Linde


Dato : 19-01-10 18:03


"Herluf Holdt, 3140" <herlufholdtFJERN@privat.dk> skrev i meddelelsen
news:4b557d4c$0$274$14726298@news.sunsite.dk...
> Linde skrev:
>
>> [...] Jeg har aldrig smagt Angostura, så
>> jeg aner ikke, hvad der gør den speciel.
>
> En af fordelene ved Angostura, er at den lille flaske
> er lavet således at man kan tælle hvor mange af
> de koncentrerede dråber der kommer ud af den.
>
> Det hævdes (i Politikens drink guide) at man kan
> bruge "Riga Balsam" som erstatning for Angostura.
> Men det får du næppe mange kokke til at skrive
> under på.

Ja ok, hvis man bruger det dråbevis, giver det måske mening alligevel, selv
om prisen er lidt pebret. Mht Riga balsam, lyder den umiddelbart lige så
sjælden som angostura, men jeg vil da holde øje med den også

Mvh
Linde


Kim Schulz (19-01-2010)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 19-01-10 20:14

On Tue, 19 Jan 2010 10:30:06 +0100
"Linde" <delinde@gmailfjern.com> wrote:

>
> "Kevin Borbye Edelvang" <edelvang@gmail.com> skrev i meddelelsen
> news:32746e23-4248-4818-a535-7753b1b0414c@a32g2000yqm.googlegroups.com...
> On 19 Jan., 07:20, "Linde" <deli...@gmailfjern.com> wrote:
>
> >. Er det muligt at erstatte Angostura
> > med en af vores egne, langt billigere, bitre, eller m jeg til
> > lommerne hvis
> > jeg vil lave den gte vare?
>
> En lille flaske angostura kan du få for ganske rimelige penge, og den
> holder "evigt".
>
> Angostura smager ikke som andre bittere, jeg kender. Den har en uhyre
> kompleks og koncentreret smag. Den er simpelthen cocktailsenes
> gastrik, du kommer ikke udenom!
>
> Pokkers osse, ikke just det svar jeg var ude efter! Nå, men tak
> alligevel, jeg må jo nok have sådan en lille flaske med 2 dl for 110
> kroner plus fragt, så.
> Mvh
> Linde
>

Det lyder da helt vildt med den pris. Jeg købte min flaske "for sjov" i
bordershop og mener ikke jeg har givet meget end 30-40kr for den
(ellers ville jeg aldrig have købt den slags "for sjov").

kim


Emil (20-01-2010)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 20-01-10 04:14

"Linde" <delinde@gmailfjern.com> wrote:

>MEN, her skal jo bruges "Angostura", der viser sig
>at være en kæmpedyr, udenlandsk bitter. Er det muligt at erstatte Angostura
>med en af vores egne, langt billigere, bitre, eller må jeg til lommerne hvis
>jeg vil lave den ægte vare? Jeg har aldrig smagt Angostura, så jeg aner
>ikke, hvad der gør den speciel.

Du kan selv fremstille den "ægte" vare. Det er faktisk nemt, men det
kræver så, at du kan afveje få gram nøjagtigt.
Den "hemmelige" ingrediens kræver en dråbetæller.

Min opskrift er et håndskrevet levn fra et sted mellem 1937 og 1956,
forfattet af datidens apotekere, som bestemt ikke holdt sig tilbage,
når der skulle fremstilles velsmagende alkoholiske efterligninger af
de kendte mærker.

Hvorvidt den smager som dagens standard, kan jeg ikke udtale mig om.
Men den er god. Dengang var det normalt at komme et stænk i et glas
portvin. Om det skulle forhøje nydelsen, eller dække over en ringe
portvin, var jeg for ung til at udforske.

Har du mod til at prøve. poster jeg hele opskriften i denne tråd.


m.v.h. Emil

Linde (20-01-2010)
Kommentar
Fra : Linde


Dato : 20-01-10 13:10


"Emil" <emilsen@nowhere.invalid> skrev i meddelelsen
news:5cqcl51obiphk2fum6qmoj839o724odrp0@4ax.com...
> Du kan selv fremstille den "ægte" vare. Det er faktisk nemt, men det
> kræver så, at du kan afveje få gram nøjagtigt.
> Den "hemmelige" ingrediens kræver en dråbetæller.
>
> Min opskrift er et håndskrevet levn fra et sted mellem 1937 og 1956,
> forfattet af datidens apotekere, som bestemt ikke holdt sig tilbage,
> når der skulle fremstilles velsmagende alkoholiske efterligninger af
> de kendte mærker.
>
> Hvorvidt den smager som dagens standard, kan jeg ikke udtale mig om.
> Men den er god. Dengang var det normalt at komme et stænk i et glas
> portvin. Om det skulle forhøje nydelsen, eller dække over en ringe
> portvin, var jeg for ung til at udforske.
>
> Har du mod til at prøve. poster jeg hele opskriften i denne tråd.

Hehe, nej ikke just, men ellers tak. Det lyder lige et nummer for avantgarde
for mig. Desuden lyder det lidt som om, der skal en pokkers masse
forskellige ingredienser i, der nok heller ikke står på øverste hylde i
supermarkederne.

Mvh
Linde


Klaus Alexander Seis~ (20-01-2010)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 20-01-10 13:41

Linde skrev:

>> Har du mod til at prøve. poster jeg hele opskriften i
>> denne tråd.
>
> Hehe, nej ikke just, men ellers tak.

Jeg synes til gengæld det lyder spændende, så post bare Emil.

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/

3140 Abildgaard (20-01-2010)
Kommentar
Fra : 3140 Abildgaard


Dato : 20-01-10 14:45

Klaus Alexander Seistrup wrote:
> Linde skrev:
>
>>> Har du mod til at prøve. poster jeg hele opskriften i
>>> denne tråd.
>>
>> Hehe, nej ikke just, men ellers tak.
>
> Jeg synes til gengæld det lyder spændende, så post bare Emil.
>
> Mvh,

Ditto

--
><///°> Torben



Jens Bruun (20-01-2010)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 20-01-10 19:24

Klaus Alexander Seistrup <klaus@seistrup.dk> skrev i en meddelelse
hj6tlm$flb$1@zdani.szn.dk

> Jeg synes til gengæld det lyder spændende, så post bare Emil.

Ditto.

--
-Jens B.

D.e.f.f.e.s.



Emil (20-01-2010)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 20-01-10 21:24

Klaus Alexander Seistrup <klaus@seistrup.dk> wrote:

>Jeg synes til gengæld det lyder spændende, så post bare Emil.

Opskriften er udviklet af nogle dygtige, unge apotekere og den kommer
tæt på den ægte vare.


Angosturabitter:

25 gr Angosturabark
12 gr Kinabark
8 gr Kanel
12 gr Tørret pomeransskal
3 gr Cardemomme
2 gr Gentianrod
11 gr Sandeltræ
10 gr Nelliker
65 gr Finsprit
200 gr Rom, brun
75 gr Vand
125 gr Sukker

Blandes, trækker i 14 dage i lukket glasbeholder og filtreres.

Nogen havde så fundet ud af, at man kom tættere på den originale smag,
hvis der tilsættes
6 dråber æter til blandingen.
Det skulle udtrække nogle extra smagsstoffer, og det meste æter
fordamper igen under filtreringen i papirfilteret.

Der bruges ca. 3 - 5 dråber bitter til et glas portvin.
God fornøjelse


m.v.h. Emil

3140 Abildgaard (20-01-2010)
Kommentar
Fra : 3140 Abildgaard


Dato : 20-01-10 23:08

Emil wrote:
> 25 gr Angosturabark
> 12 gr Kinabark
> 8 gr Kanel
> 12 gr Tørret pomeransskal
> 3 gr Cardemomme
> 2 gr Gentianrod
> 11 gr Sandeltræ
> 10 gr Nelliker
> 65 gr Finsprit
> 200 gr Rom, brun
> 75 gr Vand
> 125 gr Sukker

Angosturabark, kinabark, pomeranskal, gentianrod... Skal vist på jagt efter
en dygtigere krydderipusher

--
><///°> Torben



Emil (21-01-2010)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 21-01-10 01:31

"3140 Abildgaard" <FJERNpialykke@get2net.dk> wrote:

>Emil wrote:
>> 25 gr Angosturabark
>> 12 gr Kinabark
>> 8 gr Kanel
>> 12 gr Tørret pomeransskal
>> 3 gr Cardemomme
>> 2 gr Gentianrod
>> 11 gr Sandeltræ
>> 10 gr Nelliker
>> 65 gr Finsprit
>> 200 gr Rom, brun
>> 75 gr Vand
>> 125 gr Sukker
>
>Angosturabark, kinabark, pomeranskal, gentianrod... Skal vist på jagt efter
>en dygtigere krydderipusher

Ja, det var nemmere i "gamle dage" hvor alt kunne købes på et apotek
eller hos en materialist.

På apoteket kunne man indlevere sin opskrift, og hente blandingen et
par dage senere.
Det kan man også i dag, men det vil så nok være billigere at købe den
færdige vare, og det er der jo ingen spænding ved.

Angosturabark, kinabark og gentianrod skal nok købes de ovennævnte
steder. Måske er de skaffevarer, men de kan købes.

Kanel, tørret pomeransskal (pulver), kardemomme, sandeltræ (jeg bruger
det til kryddersild) og nelliker kan købes hos E-deli:
<http://www.e-deli.dk/pl/krydderier_diverse_147p0.aspx>

Finsprit er ret dyrt, så i stedet kan man bruge 80% Stroh Rom fra
skituren i Østrig. Rommen sælges også i flasker á 25 cl.
Så skal der lige korrigeres lidt med vandmængden.

Tidligere købte man hele krydderier, sandeltræ var splinter på er par
cm længde, og myrdede det hele i en morter, efter at have ristet de
hele krydderier på en hed pande.

Kanel er - groft sagt - to ting: Skidt og kanel, billig eller dyr.
Der er markant forskel i duftene fra de to slags.
Den dyre har mange behagelige nuancer, og den billige har en duft, som
har kraftige nuancer af petroleum. Det er tydeligst at erkende, når
man står med begge slags, og kan snuse til dem på skift.

Da rommen er en vigtig ingrediens, vil jeg nok erstatte sukkeret med
noget mørk rørsukker.


m.v.h. Emil

Johan Holst Nielsen (21-01-2010)
Kommentar
Fra : Johan Holst Nielsen


Dato : 21-01-10 23:59

Emil wrote:
> Angosturabark, kinabark og gentianrod skal nok købes de ovennævnte
> steder. Måske er de skaffevarer, men de kan købes.

Eller online:
http://specialkoebmanden.dk/krydderier-46/kinabark-knust-2-4-mm-2298.html
http://specialkoebmanden.dk/krydderier-46/angosturabark-2078.html

Gentianrod (eller ensianrod, som det vidst mere normalt hedder?) har jeg
dog ikke umiddeltbart kunne finde online... har dog ikke gået så dybt i
søgningen.

/johan

Kim Jensen (21-01-2010)
Kommentar
Fra : Kim Jensen


Dato : 21-01-10 23:00

3140 Abildgaard wrote:
> Emil wrote:
>> 25 gr Angosturabark
>> 12 gr Kinabark
>> 8 gr Kanel
>> 12 gr Tørret pomeransskal
>> 3 gr Cardemomme
>> 2 gr Gentianrod
>> 11 gr Sandeltræ
>> 10 gr Nelliker
>> 65 gr Finsprit
>> 200 gr Rom, brun
>> 75 gr Vand
>> 125 gr Sukker
>
> Angosturabark, kinabark, pomeranskal, gentianrod... Skal vist på jagt efter
> en dygtigere krydderipusher

Men heldigvis har du et pænt stort lager af sandeltræ?


--
mvh Kim Jensen
blog.werx @ http://kim.litewerx.dk
Port80.biz // ColorExplorer.com // LiteWerx.dk

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408915
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste