/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kærnemælk
Fra : Ralph


Dato : 24-10-09 22:54

Nu læste jeg tråden om risengrød og kom til at tænke på "gamle dage" der fik
vi to retter som jeg ikke har fået siden jeg flyttede hjemmefra, mærkeligt
nok, den første har jeg kun gode minder med, men den anden.....

1) Kærnemælkssuppe, alm. opbagning med margarine og mel, kærnemælk i smages
til med sukker, serveres med ristede brødterninger med kaneldrys. variation
beregnet til servering i marken under høst (støv, varmt, travlt) holdes
nogenlunde varmt, serveres på marken med vanilieis og evt. solbærsyltetøj
(hjemmelavet selvf.)
Er det en egnsret, eller? Vi snakker 1970'erne i Østjylland, men (mad)mor
kom fra Herningegnen.

2) Min far kaldte det kjænvelling (dansk: kærnemælksvelling) laves som alm.
risengrød, men med kærnemælk, serveres med rosiner og den -
allestedsnærværende - solbærsyltetøj, ikke min favorit, men kender nogen
retten.

--
Ralph



 
 
Max (24-10-2009)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 24-10-09 23:25

Hej Ralph

> 2) Min far kaldte det kjænvelling (dansk: kærnemælksvelling) laves
> som alm. risengrød, men med kærnemælk, serveres med rosiner og den -
> allestedsnærværende - solbærsyltetøj, ikke min favorit, men kender
> nogen retten.

Nej, kender ikke den ret, men navnet kjærvælling er for mig kogt
kærnemælk jævnet med et buddingpulver og så er der rosiner i.

--
Mvh Max


3140 Abildgaard (25-10-2009)
Kommentar
Fra : 3140 Abildgaard


Dato : 25-10-09 05:15

Ralph wrote:

> 2) Min far kaldte det kjænvelling (dansk: kærnemælksvelling) laves
> som alm. risengrød, men med kærnemælk, serveres med rosiner og den -
> allestedsnærværende - solbærsyltetøj, ikke min favorit, men kender
> nogen retten.

Det har jeg fået i Thorshavn for små 40 år siden.

--
><///°> Torben



Kurt Hansen (25-10-2009)
Kommentar
Fra : Kurt Hansen


Dato : 25-10-09 07:36

On Sat, 24 Oct 2009 23:54:10 +0200, Ralph wrote:

> Nu læste jeg tråden om risengrød og kom til at tænke på "gamle dage" der fik
> vi to retter som jeg ikke har fået siden jeg flyttede hjemmefra, mærkeligt
> nok, den første har jeg kun gode minder med, men den anden.....
>
> 1) Kærnemælkssuppe, alm. opbagning med margarine og mel, kærnemælk i smages
> til med sukker, serveres med ristede brødterninger med kaneldrys. variation
> beregnet til servering i marken under høst (støv, varmt, travlt) holdes
> nogenlunde varmt, serveres på marken med vanilieis og evt. solbærsyltetøj
> (hjemmelavet selvf.)
> Er det en egnsret, eller? Vi snakker 1970'erne i Østjylland, men (mad)mor
> kom fra Herningegnen.
>
> 2) Min far kaldte det kjænvelling (dansk: kærnemælksvelling) laves som alm.
> risengrød, men med kærnemælk, serveres med rosiner og den -
> allestedsnærværende - solbærsyltetøj, ikke min favorit, men kender nogen
> retten.

www.dk-kogebogen.dk er der 5 opskrifter på kærnemælkssuppe og to på
kærnemælksvælling (heraf den ene med flæsk og rugbrød, som jeg kender fra
min barndom i 50'erne).

Rigtig vælling laves med gryn (se opskrift).
--
Venlig hilsen
Kurt Hansen

Heidi (25-10-2009)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 25-10-09 18:56

Ralph wrote:
> Nu læste jeg tråden om risengrød og kom til at tænke på "gamle dage"
> der fik vi to retter som jeg ikke har fået siden jeg flyttede
> hjemmefra, mærkeligt nok, den første har jeg kun gode minder med, men
> den anden.....
> 1) Kærnemælkssuppe, alm. opbagning med margarine og mel, kærnemælk i
> smages til med sukker, serveres med ristede brødterninger med
> kaneldrys. variation beregnet til servering i marken under høst
> (støv, varmt, travlt) holdes nogenlunde varmt, serveres på marken med
> vanilieis og evt. solbærsyltetøj (hjemmelavet selvf.)
> Er det en egnsret, eller? Vi snakker 1970'erne i Østjylland, men
> (mad)mor kom fra Herningegnen.

Jeg kender i hvert fald også kærnemælkssuppe hjemmefra, og jeg kommer
fra en lille by ikke så langt fra Herning. Jeg er dog heller ikke
nogensinde stødt på det andre steder siden, og tror heller ikke min mor
laver det den dag i dag - men er dog ikke sikker.

Jeg synes også jeg kan huske noget suppeagtigt med rismel - men det kan
godt være det har været mere henad grød i stedet for.

--
Heidi


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408921
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste