/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
rompot
Fra : pellemanden


Dato : 29-07-09 13:25

Hvor længe skal en gang rompot (friske frugter i lage af sukker og
rom) trække før det er "færdigt" ?
og hvad vil det sige at være færdigt ?

vh
Pellemanden

 
 
Bjarne Holm Lorenzen (29-07-2009)
Kommentar
Fra : Bjarne Holm Lorenzen


Dato : 29-07-09 20:47

On Wed, 29 Jul 2009 12:24:36 -0700 (PDT), pellemanden
<mismerkur@gmail.com> wrote:

>Hvor længe skal en gang rompot (friske frugter i lage af sukker og
>rom) trække før det er "færdigt" ?
>og hvad vil det sige at være færdigt ?

Jeg plejer at tage af min første gang omkring jul/nytår

/Bjarne

jos (30-07-2009)
Kommentar
Fra : jos


Dato : 30-07-09 09:45

pellemanden wrote:
> Hvor længe skal en gang rompot (friske frugter i lage af sukker og
> rom) trække før det er "færdigt" ?
> og hvad vil det sige at være færdigt ?
>
> vh
> Pellemanden

er det ikke det de fleste kalder Romtopf ?
- henne omkring Juletid er den kraftig og mums!

finn



pellemanden (30-07-2009)
Kommentar
Fra : pellemanden


Dato : 30-07-09 04:34

On 30 Jul., 10:45, "jos" <j...@her.dk> wrote:
> pellemanden wrote:
> > Hvor længe skal en gang rompot (friske frugter i lage af sukker og
> > rom) trække før det er "færdigt" ?
> > og hvad vil det sige at være færdigt ?
>
> > vh
> > Pellemanden
>
> er det ikke det de fleste kalder Romtopf ?
>  - henne omkring Juletid er den kraftig og mums!
>
> finn

Jo - Rumtopf (på tysk). Jeg går ud fra at der så er startet nu eller
hvad ?

vh
Pellemanden.

jos (30-07-2009)
Kommentar
Fra : jos


Dato : 30-07-09 12:22

pellemanden wrote:
> On 30 Jul., 10:45, "jos" <j...@her.dk> wrote:
>> pellemanden wrote:
>>> Hvor længe skal en gang rompot (friske frugter i lage af sukker og
>>> rom) trække før det er "færdigt" ?
>>> og hvad vil det sige at være færdigt ?
>>
>>> vh
>>> Pellemanden
>>
>> er det ikke det de fleste kalder Romtopf ?
>> - henne omkring Juletid er den kraftig og mums!
>>
>> finn
>
> Jo - Rumtopf (på tysk). Jeg går ud fra at der så er startet nu eller
> hvad ?
>
> vh
> Pellemanden
Ja, det starter med høsten af de første frugter - her i huset jordnbær
derefter, ribs, så solbær, kirsebær og blommer. (har desværre ikke
stikkelsbær
Der hældes altså løbende på, og efterfyldes med rom så alt er dækket.
Husk også løbende at tilsætte sukker. Vi bruger svarende til ca ½ af
frugtens vægt, da vi ikke er til det oversøde.
Man kan selvfølgeligt sagtens snyde og tage det i brug tidligere, men
traditionen siger "juletid".
Fint til både pandekager, RisalaMande eller vanilieis.

finn
nb- rene glas skyllet i atamon kan være en god ide på trods af rommen, som
imho gerne må være den stærke østrigste Stroh.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408924
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste