/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Opskrift på jordnøddesauce til kyllinge
Fra : Brian Bendtsen


Dato : 06-04-09 13:55

Hej

Jeg har tænkte mig at grille nogle kyllinge- og grøntsagsspyd i aften og
til kyllingen vil jeg servere en jordnøddesauce. Men jeg kan godt
bruge lidt inspiration til krydringen af kyllingen og til hvordan
jordnøddesaucen kan laves.

Jeg ligger inde med kokosmælk, peanutbutter og soya, så hvis der er
nogen der har en opskrift hvor nogle af de ingredienser indgår vil det
være fint :)

/BB

 
 
Kent Oldhøj (06-04-2009)
Kommentar
Fra : Kent Oldhøj


Dato : 06-04-09 16:35

Brian Bendtsen <bb@bellevuevej.dk> wrote in news:49d9faee$0$15875
$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk:

> Jeg ligger inde med kokosmælk, peanutbutter og soya, så hvis der er
> nogen der har en opskrift hvor nogle af de ingredienser indgår vil det
> være fint :)

Satay sauce

1 ds. kokosmælk
1 dl peanutbutter
1 lille løg
1 spsk soya
1 tsk farin
1 chili

Løg og chili hakkes fint og det hele bringes i kog i en gryde under
omrøring. Kan evt. justeres med mere farin og/eller mindre chili.

--
Linux is like a Teepee: No Gates, no Windows, Apache inside.

Brian Bendtsen (06-04-2009)
Kommentar
Fra : Brian Bendtsen


Dato : 06-04-09 17:56

Kent Oldhøj skrev:
> Brian Bendtsen <bb@bellevuevej.dk> wrote in news:49d9faee$0$15875
> $edfadb0f@dtext01.news.tele.dk:
>
>> Jeg ligger inde med kokosmælk, peanutbutter og soya, så hvis der er
>> nogen der har en opskrift hvor nogle af de ingredienser indgår vil det
>> være fint :)
>
> Satay sauce
>
> 1 ds. kokosmælk
> 1 dl peanutbutter
> 1 lille løg
> 1 spsk soya
> 1 tsk farin
> 1 chili
>
> Løg og chili hakkes fint og det hele bringes i kog i en gryde under
> omrøring. Kan evt. justeres med mere farin og/eller mindre chili.
>
Tak for det, den prøver jeg

/BB

Jens Bruun (06-04-2009)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 06-04-09 19:55

"Kent Oldhøj" <oldhoj@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:Xns9BE5B2F2F3817kentoldhoj@oldhoj.dk

> Satay sauce
>
> 1 ds. kokosmælk
> 1 dl peanutbutter
> 1 lille løg
> 1 spsk soya
> 1 tsk farin
> 1 chili
>
> Løg og chili hakkes fint og det hele bringes i kog i en gryde under
> omrøring. Kan evt. justeres med mere farin og/eller mindre chili.

Det er nok en fin opskrift, men i mit køkken skal en satay-dyppelse ikke
være stærk. Den skal være mild og jordnødde-sød. Det stærke hentes i stedet
fra en frisk "agurkesalat", der bikses sammen af små agurkestykker (ikke
skiver), hakket rødløg og finthakket chili, der marineres lidt i en godt,
pænt sød eddike/sukker-blanding, der lige koges op, inden det grønne
tilsættes. Afkøles og serveres kold som tilbehør til
kyllinge-satay-sticks'ene (husk lidt ekstra satay-sovs til at dyppe
kyllingespydene i).

--
-Jens B.

D.e.f.f.e.s.



Jens Bruun (06-04-2009)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 06-04-09 20:04

"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:EoKdnf49tbVw0kfUnZ2dnUVZ8sOWnZ2d@giganews.com

> Det er nok en fin opskrift, men i mit køkken skal en satay-dyppelse
> ikke være stærk.

Og så bør jeg nok give min udgave af satay-dyppelse:

- Jordnøddesmør (peanut-butter)
- Lidt kokosmælk (Chaokoh)
- Finthakkede, ikke-saltede jordnødder
- Frisk limesaft
- Lidt sojasovs (gerne af den søde slags)
- Lidt sesamolie
- Smagen justeres med salt og (palme)sukker

Konsistensen skal være pænt tyk. Dyppelsen smøres på spydene inden turen
under grill, og serveres desuden som dyppelse til de færdige spyd.

--
-Jens B.

D.e.f.f.e.s.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408924
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste