On 2009-03-31 22:57:15 +0200, "Lars Danielsen" <lda@kmlddk.dk> said:
> Jeg har en del makrel filetter liggende i min fryser og jeg kunne tænke mig
> at prøve at lave hjemmerøget pebermakrel.
> Er der nogen her der har erfaringer med dette og som har en opskrift på
> saltlagen, lagringstid samt tid og temperatur i røgeovnen.
Jeg har aldrig prøvet at ryge makrel, de er jo generelt for store til
at komme ned i en lille ABU Röken rygekasse, men jeg har lige tjekket i
bogen "Røgning af fisk" ISBN:87-15-07759-4, og iflg. den et
saltningstiden ret kort, under 1 time i en 10% saltlage, derefter tøres
fileterne, og de varmryges ved 60-80 grader til de er gyldne og møre.
Men gå på biblioteket og lån bogen "Røgning af fisk"
ISBN:87-15-07759-4, den indeholder naturligvis mange flere oplysningern
end jeg lige kan komme med i dette svar.
--
Med venlig hilsen
Niels Riis Ebbesen
Valkyries Plads 1 - DK-3650 Ølstykke - Danmark
www.niels-ebbesen.net -
www.photo-gallery.dk