/ Forside / Interesser / Hus og have / Hus og have / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Hus og have
#NavnPoint
Nordsted1 30351
3773 24011
pbp_et 20871
dova 19847
ans 15297
stig54 12614
vagnr 12599
transor 11828
katekismus 10999
10  trimare46 9702
Overvågning af brændefyr
Fra : Leif Neland


Dato : 23-02-09 21:53

Hvorledes kan man overvåge inde fra stuen, at brændefyret ude i
bryggerset er ved at brænde ud, så der skal hældes mere brænde i?

Før ilden er gået så meget ud, at der skal tændes op igen med papir,
tændblokke osv.

Jeg har prøvet med et trådløst stegetermometer på skorstensrøret; det
overlevede føleren ikke

Leif

 
 
Martin Bak (23-02-2009)
Kommentar
Fra : Martin Bak


Dato : 23-02-09 23:03


"Leif Neland" <leif@neland.dk> skrev i en meddelelse
news:49a30cd1$0$56771$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Hvorledes kan man overvåge inde fra stuen, at brændefyret ude i bryggerset
> er ved at brænde ud, så der skal hældes mere brænde i?
>
> Før ilden er gået så meget ud, at der skal tændes op igen med papir,
> tændblokke osv.
>
> Jeg har prøvet med et trådløst stegetermometer på skorstensrøret; det
> overlevede føleren ikke
>
*LOL*
Det kan du ikke, og det er heller ikke nogen god ide. Du får den bedste
udnyttelse af dit brænde ved hele tiden at have et passende bål i fyret.
Altså skal du ikke vente til fyret er ved at gå ud før du fodrer det igen,
men det skal ske mens der stadig er masser af gløder eller sågar flammer i
brændkammeret. (det er også det du gerne vil, kan jeg forstå)

Grunden til at du ikke kan måle det er, at du kun kan måle vandets
temperatur eller røgens temperatur. Men røgens temperatur daler hvis vandets
temperatur stiger, fordi der bliver lukket ned for primær luft. Du kan
derfor ikke have nogen sikker indikator for bålets tilstand uanset hvor du
måler.

Du må lære dit anlæg og dit forbrug så godt at kende, at du kan nå at hælde
på inden bålet går ud, eller få en kæmpe akkumuleringstank så det ikke
betyder så meget om bålet går ud nogle timer eller en halv dag.

Martin



Leif Neland (24-02-2009)
Kommentar
Fra : Leif Neland


Dato : 24-02-09 11:33

Martin Bak skrev:
> "Leif Neland" <leif@neland.dk> skrev i en meddelelse
> news:49a30cd1$0$56771$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>> Hvorledes kan man overvåge inde fra stuen, at brændefyret ude i bryggerset
>> er ved at brænde ud, så der skal hældes mere brænde i?
>>
>> Før ilden er gået så meget ud, at der skal tændes op igen med papir,
>> tændblokke osv.
>>
>> Jeg har prøvet med et trådløst stegetermometer på skorstensrøret; det
>> overlevede føleren ikke
>>
> *LOL*
> Det kan du ikke, og det er heller ikke nogen god ide. Du får den bedste
> udnyttelse af dit brænde ved hele tiden at have et passende bål i fyret.
> Altså skal du ikke vente til fyret er ved at gå ud før du fodrer det igen,
> men det skal ske mens der stadig er masser af gløder eller sågar flammer i
> brændkammeret. (det er også det du gerne vil, kan jeg forstå)
>
> Grunden til at du ikke kan måle det er, at du kun kan måle vandets
> temperatur eller røgens temperatur. Men røgens temperatur daler hvis vandets
> temperatur stiger, fordi der bliver lukket ned for primær luft. Du kan
> derfor ikke have nogen sikker indikator for bålets tilstand uanset hvor du
> måler.
>
> Du må lære dit anlæg og dit forbrug så godt at kende, at du kan nå at hælde
> på inden bålet går ud, eller få en kæmpe akkumuleringstank så det ikke
> betyder så meget om bålet går ud nogle timer eller en halv dag.
>

Problemet er netop at der ikke er en akkumuleringstank, kun en
varmtvandsbeholder på sølle 30 l eller deromkring.

Så hvis man fyrer for meget, koger anlægget, fyrer man for lidt, går
ilden ud.

Så der skal nærmest checkkes hvert 20. minut, og hvis nu fyrbøderen er
midt i en battleground i WoW, så går det altså ikke...

Men der er en termostat-anordning; en bimetal eller hvad-det-nu-er-dims,
der via en kæde trækker i en indsugningsspjæld forneden. Den må kunne
trække i en microswitch også...

Leif



Lars (23-02-2009)
Kommentar
Fra : Lars


Dato : 23-02-09 23:06

Leif Neland skrev:
> Hvorledes kan man overvåge inde fra stuen, at brændefyret ude i
> bryggerset er ved at brænde ud, så der skal hældes mere brænde i?
>
> Før ilden er gået så meget ud, at der skal tændes op igen med papir,
> tændblokke osv.
>
> Jeg har prøvet med et trådløst stegetermometer på skorstensrøret; det
> overlevede føleren ikke
>
> Leif


Den nemme, men dyre metode:

http://www.jp-industri.dk/produkter/temperatur/elektroniskm%C3%A5ling/tabid/8283/language/da-DK/Default.aspx

Den lidt besværlige Storm P-metode. Et røggastermometer, et webcam og
noget trigger-software, der kan reagere på hændelser i billedet.

Ukendt (24-02-2009)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 24-02-09 13:08

>
> Den nemme, men dyre metode:
>
> http://www.jp-industri.dk/produkter/temperatur/elektroniskm%C3%A5ling/tabid/8283/language/da-DK/Default.aspx
>
> Den lidt besværlige Storm P-metode. Et røggastermometer, et webcam og
> noget trigger-software, der kan reagere på hændelser i billedet.

Vi har en templogger købt ved conrad.de til ca 500kr. Heri er der
serialport. Dertil har vi så købt en føler der kan tage 1300grader (bruges
til keramik ovn). Føleren var voldsomt dyr, men man kunne slippe billigere
hvis man nøjes med en der gik til 1000 tror jeg det var.

Alternativt er vel at måle uden på eller i en kort afstand derfra. Så får du
et mere upræcist og langsommere resultat, men tilgengæld kommer du indenfor
hvad de billige målere kan måle.

Mvh TP


Niels P Sønderskov (23-02-2009)
Kommentar
Fra : Niels P Sønderskov


Dato : 23-02-09 23:21

Leif Neland skrev:
> Hvorledes kan man overvåge inde fra stuen, at brændefyret ude i
> bryggerset er ved at brænde ud, så der skal hældes mere brænde i?
>
> Før ilden er gået så meget ud, at der skal tændes op igen med papir,
> tændblokke osv.
>
> Jeg har prøvet med et trådløst stegetermometer på skorstensrøret; det
> overlevede føleren ikke

Babyalarm: Den koster ikke alverden og du kan høre når flammerne er ved
at dø ud.

--
Niels

Kåre (24-02-2009)
Kommentar
Fra : Kåre


Dato : 24-02-09 08:00


"Leif Neland" <leif@neland.dk> skrev i en meddelelse
news:49a30cd1$0$56771$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Hvorledes kan man overvåge inde fra stuen, at brændefyret ude i bryggerset
> er ved at brænde ud, så der skal hældes mere brænde i?
>
> Før ilden er gået så meget ud, at der skal tændes op igen med papir,
> tændblokke osv.
>
> Jeg har prøvet med et trådløst stegetermometer på skorstensrøret; det
> overlevede føleren ikke
>
> Leif

Den tekniske:

- En pt1000 føler i røgrøret lige efter kedlen. Og så vil jeg tro man kan
købe et GSM/SMS modul som har pt1000 indgang. Den kan så sættes op til at
sende sms når temperaturen falder.

eller:

- I mit pillefyr sidder en lyssensor. Hvis man kan få fat i sådan en, ind i
et sms modul...

De løsninger kan laves mere eller mindre selv hvis man er kyndig, eller
modulerne kan købes færdige.
Ens for begge løsninger er dog en hvis udgift...

Eller simplere:

- Hvis du kan se over til fyrrummet, så noget med en af ovennævnte følere,
koblet til noget elektronik som tænder en lampe i vinduet.

Kåre



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste