"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:v5idnZuTEYY9Bw3UnZ2dnUVZ8q2dnZ2d@giganews.com...
> "Mogens" <mail@nomail.dk> skrev i en meddelelse
> news:49909004$0$90267$14726298@news.sunsite.dk
>
>> Jens, har du ikke nogle mængdeangivelser til retten (bare sådan ca.)?
>
> Joda. Sådan nogenlunde:
>
> - Ca. 6-800 gram kød (jeg afpudser spidsbrystet for det værste fedt)
> - Ca. 3-4 store løg
> - To hele, friske hvidløg (med top og hele molevitten)
> - Et helt enkeltfedshvidløg (presset)
> - En pose røde kidneybønner (500 gram), der vejer mindst det tredobbelte
> efter en nats udblødning
> - Et par dåser flåede, hakkede tomater
> - En lille dåse koncentreret tomatpure
> - En stor dåse sukkermajs
> - En plade mørk chokolade (100 g)
> - Saften fra to friske limes (jeg har med succes benyttet Balsamico i
> stedet for limesaft)
> - Et par store, finthakkede habaneros eller anden passende chili efter
> smag og behag
> - Et par store skefulde ribsgele
> - Stout i passende mængde (plejer at være ca. 3/4 alm. flaske)
> - Salt
> - Spidskommen (meget)
>
> Kan man ikke få hele, friske hvidløg, kan disse selvfølgelig udskiftes med
> en passende mængde "almindelig" hvidløg. Har man ikke tålmodighed til
> mange timers simren, skal bønnerne koges først.
>
> Det er ikke for at være blasert eller noget, men jeg laver stor set altid
> min mad pr. gefühl. Derfor hænger jeg mig ikke så meget i mængder, men
> smager/dufter/rører/iagttager mig frem. Ovenstående mængdeangivelser
> svarer dog meget nøje til min sidste omgang chili con carne.
>
> Ovenstående kan forresten være i en 5-liters gryde.
>
>> Egner retten sig til frysning med bønner?
>
> Aner det simpelthen ikke, men det vil jeg tro. Den holder sig fint på køl,
> og bliver kun bedre for hver opvarming
>
> --
> -Jens B.
>
> D.e.f.f.e.s.
Din opskrift skal prøves SNART.
Men jeg syntes at kødmængden virker forholdsvis lille i forhold til resten
af fyldet?
Kødet skal vel skæres meget meget fint.
Det eneste jeg forandrer, er majsene. Jeg har langt bedre erfaring med
frosne "ekstra søde majs" (frigodan, superbest), end med dåsemajs i
gryderetter.
En inspirerende opskrift !
Mvh. Stig