/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Forret evt. græsk
Fra : Brian Bendtsen


Dato : 26-11-08 07:40

Hej

Jeg skal lave mad til et selskab på ca. 30 personer og hovedrettet skal
bestå af en græsk buffet, med græske frikadeller, lammekølle m.m.

Jeg mangler lidt inspiration til en forret, der er forholdsvis nem at
lave. Den må godt være græsk, men andet kan bruges.

Nogen ideer?

/Brian

 
 
kim rasmussen (26-11-2008)
Kommentar
Fra : kim rasmussen


Dato : 26-11-08 08:55


"Brian Bendtsen" <bb@bellevuevej.dk> skrev i en meddelelse
news:492cef05$0$15887$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...

Den må godt være græsk, men andet kan bruges.

Hej Brian
Her er nogle link fra min hjemmeside :
http://www.lechef.dk/opskrifter/recipies.asp?cat=4


Det er alle Græske retter ,der er forretter imellem.
Personligt ville jeg servere Bagt Feta Ost i små aluposer lige til at smide
i ovnen og ind på bordet.
Hilsen Kim




Brian Bendtsen (26-11-2008)
Kommentar
Fra : Brian Bendtsen


Dato : 26-11-08 20:23

kim rasmussen skrev:
> "Brian Bendtsen" <bb@bellevuevej.dk> skrev i en meddelelse
> news:492cef05$0$15887$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>
> Den må godt være græsk, men andet kan bruges.
>
> Hej Brian
> Her er nogle link fra min hjemmeside :
> http://www.lechef.dk/opskrifter/recipies.asp?cat=4
>
>
> Det er alle Græske retter ,der er forretter imellem.
> Personligt ville jeg servere Bagt Feta Ost i små aluposer lige til at smide
> i ovnen og ind på bordet.
> Hilsen Kim
>
>
>
Hej Kim

Jeg kan ikke umiddelbart finde opskriften på din hjemmesiden, hvordan
laves det?

/Brian

kim rasmussen (27-11-2008)
Kommentar
Fra : kim rasmussen


Dato : 27-11-08 15:21


"Brian Bendtsen" <bb@bellevuevej.dk> skrev i en meddelelse
news:492da1bc$0$15882$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> kim rasmussen skrev:
>> "Brian Bendtsen" <bb@bellevuevej.dk> skrev i en meddelelse
>> news:492cef05$0$15887$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>>
>> Den må godt være græsk, men andet kan bruges.
>>
>> Hej Brian
>> Her er nogle link fra min hjemmeside :
>> http://www.lechef.dk/opskrifter/recipies.asp?cat=4
>>
>>
>> Det er alle Græske retter ,der er forretter imellem.
>> Personligt ville jeg servere Bagt Feta Ost i små aluposer lige til at
>> smide i ovnen og ind på bordet.
>> Hilsen Kim
>>
>>
>>
> Hej Kim
>
> Jeg kan ikke umiddelbart finde opskriften på din hjemmesiden, hvordan
> laves det?
>
Hej Brian
Du køber god feta ost hos en af de etniske grønthandlere.
Beregn 1 skive a´ ca 1½ cm til hver.
Så laver du en folie pose ,lægger fetaen ind ,½ skive grøn peber ,½ tsk
olivenolie ,5-6 dråber citronsaft ,et skvat peber og drys med tørret
oregano eller frisk ½ tsk.
12 minutter i ovnen på 180 grader.
server lidt brød til og gerne mere citron .
Hilsen Kim



Anders Halskov-Jense~ (26-11-2008)
Kommentar
Fra : Anders Halskov-Jense~


Dato : 26-11-08 19:33


"Brian Bendtsen" <bb@bellevuevej.dk> skrev i en meddelelse
news:492cef05$0$15887$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej
>
> Jeg skal lave mad til et selskab på ca. 30 personer og hovedrettet skal
> bestå af en græsk buffet, med græske frikadeller, lammekølle m.m.
>
> Jeg mangler lidt inspiration til en forret, der er forholdsvis nem at
> lave. Den må godt være græsk, men andet kan bruges.
>
> Nogen ideer?
>
> /Brian


Dolmades.....vinbladsruller med risfyld. Her en opskrift fra google, der
lyder nogenlunde autentisk:

Ingredienser:

Ca. 40 stk.


50 konserverede vinblade
400 g flåede hakkede tomater
2½ dl kogte ris
2 fintsnittede forårsløg
2 fed knust hvidløg
1 dl pinjekerner
½ dl olivenolie
½ dl fintsnittet mynte eller 1 tsk tørret
1 dl fintsnittet dild
½ dl citronsaft


Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175°.
Skyl vinbladene og dup dem tørre. Dæk bunden af et stort ovnfast fad med
vinblade. Bland tomater, ris, forårsløg, hvidløg, pinjekerner, olivenolie,
mynte og dild. Bland lidt salt og peber i. Fordel en skefuld fyld på hver af
de 40 vinblade og rul hvert blad tæt sammen om fyldet. Læg dolmaderne i
fadet med samlingen nedad. Læg endnu et lag vinblade over og stænk med
citronsaft og hæld vand ved, så det knapt dækker dem - sæt et ovnfast fad
oven i for at danne pres. Sæt fadet i ovnen 1 time eller til de har opsuget
al væden. Lad dem afkøle helt.
Dolmades kan holde sig 3-4 dage i køleskabet.


Anders



Brian Bendtsen (26-11-2008)
Kommentar
Fra : Brian Bendtsen


Dato : 26-11-08 20:22

Anders Halskov-Jensen skrev:
> "Brian Bendtsen" <bb@bellevuevej.dk> skrev i en meddelelse
> news:492cef05$0$15887$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>> Hej
>>
>> Jeg skal lave mad til et selskab på ca. 30 personer og hovedrettet skal
>> bestå af en græsk buffet, med græske frikadeller, lammekølle m.m.
>>
>> Jeg mangler lidt inspiration til en forret, der er forholdsvis nem at
>> lave. Den må godt være græsk, men andet kan bruges.
>>
>> Nogen ideer?
>>
>> /Brian
>
>
> Dolmades.....vinbladsruller med risfyld. Her en opskrift fra google, der
> lyder nogenlunde autentisk:
>
> Ingredienser:
>
> Ca. 40 stk.
>
>
> 50 konserverede vinblade
> 400 g flåede hakkede tomater
> 2½ dl kogte ris
> 2 fintsnittede forårsløg
> 2 fed knust hvidløg
> 1 dl pinjekerner
> ½ dl olivenolie
> ½ dl fintsnittet mynte eller 1 tsk tørret
> 1 dl fintsnittet dild
> ½ dl citronsaft
>
>
> Fremgangsmåde:
>
> Tænd ovnen på 175°.
> Skyl vinbladene og dup dem tørre. Dæk bunden af et stort ovnfast fad med
> vinblade. Bland tomater, ris, forårsløg, hvidløg, pinjekerner, olivenolie,
> mynte og dild. Bland lidt salt og peber i. Fordel en skefuld fyld på hver af
> de 40 vinblade og rul hvert blad tæt sammen om fyldet. Læg dolmaderne i
> fadet med samlingen nedad. Læg endnu et lag vinblade over og stænk med
> citronsaft og hæld vand ved, så det knapt dækker dem - sæt et ovnfast fad
> oven i for at danne pres. Sæt fadet i ovnen 1 time eller til de har opsuget
> al væden. Lad dem afkøle helt.
> Dolmades kan holde sig 3-4 dage i køleskabet.
>
>
> Anders
>
>
Det lyder spændende, det skal jeg nok lige have testet af, inden jeg tør
lave det i så mange portioner.

/Brian

Max (26-11-2008)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 26-11-08 20:09

Hej Brian

> Jeg mangler lidt inspiration til en forret, der er forholdsvis nem at
> lave. Den må godt være græsk, men andet kan bruges.

Tarzikki ?

--
Mvh Max


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408925
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste