/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Re: Gastrik - det franske køkkens
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 01-09-08 17:52

"Steen Jakobsen" <ingen@post.dk> writes:
>Ja og simple mennesker som jeg bruger som bare lidt ribsgele, men dét er
>jo
>ikke nær så fint.
>Det har dog altid været anerkendt i dansk kogekunst men igen, det er jo
>heller ikke så fint.

Det er jo fint at du er glad for geleen - men det er jo netop ikke det
gastrikken gør, men du har tilsyneladende ikke gjort dig den ulejlighed at
læse opskriften først. ellers så skylder du at forklare hvor det er at
ribsgelé svarer til en kombination af kraramelisereet sukker og syre i
form af eddike.
Snobberri er træls, uanset om det er dnene eller anden vej!

--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311





 
 
Steen Jakobsen (01-09-2008)
Kommentar
Fra : Steen Jakobsen


Dato : 01-09-08 18:12


"Frank Løkkegaard" <fl@net.dialog.dk> skrev i meddelelsen
news:fc.0073fb6b0861934d3b9aca00ed4d50ee.8619359@net.dialog.dk...
> "Steen Jakobsen" <ingen@post.dk> writes:
>>Ja og simple mennesker som jeg bruger som bare lidt ribsgele, men dét er
>>jo
>>ikke nær så fint.
>>Det har dog altid været anerkendt i dansk kogekunst men igen, det er jo
>>heller ikke så fint.
>
> Det er jo fint at du er glad for geleen - men det er jo netop ikke det
> gastrikken gør, men du har tilsyneladende ikke gjort dig den ulejlighed at
> læse opskriften først. ellers så skylder du at forklare hvor det er at
> ribsgelé svarer til en kombination af kraramelisereet sukker og syre i
> form af eddike.
> Snobberri er træls, uanset om det er dnene eller anden vej!

Mon ikke det er sukker og syre der er nøgleordene. Tvivler på at du vil
kunne smage forskel i en blindtest. Du kan jo selv prøve. Hvis man laver
sovs på stegesky kan man næppe smage om der er lidt karameliseret sukker i,
så spar mig for snopperi. Det er næsten som ham der kan smage om der er
brugt økologisk smør fra Thiese i én eller anden stegeret, husker ikke
hvilken.

Steen.


Emil (01-09-2008)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 01-09-08 23:53

"Steen Jakobsen" wrote:

>Mon ikke det er sukker og syre der er nøgleordene. Tvivler på at du vil
>kunne smage forskel i en blindtest. Du kan jo selv prøve. Hvis man laver
>sovs på stegesky kan man næppe smage om der er lidt karameliseret sukker i,
>så spar mig for snopperi.


Prøv nu selv. Det er mere end sukker og syre, faktisk over 14000
forskellige smagsstoffer.

Et væsentligt bidrag udgøres af bitterstofferne, som jeg anser for at
være temmeligt oversete i madlavningen indtil nu.

Sværger du til det nordiske køkken, så prøv med at lave rønnebærsaft.
Det giver også mange af de bitre komponenter. Prøv, og bliv overrasket
på den gode måde.

Selv du, kan smage forskel i en blindsmagning. Husk at levne lidt til
resten af familien.


m.v.h. Emil

Steen Jakobsen (02-09-2008)
Kommentar
Fra : Steen Jakobsen


Dato : 02-09-08 06:42


"Emil" <emilsen@nowhere.invalid> skrev i meddelelsen
news:t6rob491tc68duf3pm0og44ns3hqj557gf@4ax.com...
> "Steen Jakobsen" wrote:
>
>>
> Prøv nu selv. Det er mere end sukker og syre, faktisk over 14000
> forskellige smagsstoffer.
>
> Et væsentligt bidrag udgøres af bitterstofferne, som jeg anser for at
> være temmeligt oversete i madlavningen indtil nu.
>
> Sværger du til det nordiske køkken, så prøv med at lave rønnebærsaft.
> Det giver også mange af de bitre komponenter. Prøv, og bliv overrasket
> på den gode måde.
>

Ja jeg er efterhånden blevet overbevist om at jeg skal prøve det. Somme
tider bliver man jo overrasket over forskellige tings indvirkning på en ret.

Steen.


edelvang@gmail.com (02-09-2008)
Kommentar
Fra : edelvang@gmail.com


Dato : 02-09-08 08:39

On 2 Sep., 07:42, "Steen Jakobsen" <in...@post.dk> wrote:

> Ja jeg er efterhånden blevet overbevist om at jeg skal prøve det. Somme
> tider bliver man jo overrasket over forskellige tings indvirkning på en ret.

Hvor er jeg glad for det indlæg! Som det allerede er sagt, så handler
den her gruppe for de fleste af os ikke om fine fornemmelser og
franske navne, men om, hvad der virker, og hvad der smager godt.

Brun farin og nogle sirupsprodukter kan i øvrigt i en snæver vending
give noget af den effekt, en gastrik også kan give, men det er bestemt
ikke det samme.

Mvh
Kevin Borbye Edelvang

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408925
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste