"Maria Frederiksen" <mf@easyfrag.dk> skrev i en meddelelse
news:48cd6ac8$0$15891$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>> Jeg har en gasgrill med lavasten som skal af vejen for denne sæson. Jeg
>> plejer at købe nye sten hvert forår, men hvad gør I andre? Renser dem og
>> bruger dem igen... eller? Hvor længe kan de "holde"?
>
> Jeg smed mine i en balje med vaskemaskinesæbe ud fra devisen at det var
> godt for fedtet. De fik et døgns tid, blev skyllet og så lagt i til næste
> sæson. Så er de rimelig rene, og da vi jo ikke skal spise direkte af dem,
> så går det nok.
>
> Hvad er egentlig pointen i dem?
>
> Mvh Maria
Lavasten er vel stort set uforgængelige?
De virker som et varmelager og varmefordeler - og forhindre at feddet
drypper direkte på brænderen så det brænder eksplosivt eller sovser den
til - og så er de gode til at sørge for at fedt der dryppet på dem, oser
rigtig længe.
Styrker altså gas-grilsmagen.
Man burde, hvis brænderen er tilstrækkelig kraftig, bare, som med en
selvrensende ovn, lade flammerne brænde lavastenene rene.
Og så siges det, at man en gang i mellem kan vende stenene så fedtet kommer
nedad og futtes af. Velbekomme naboer.
Man foreslog også,¨simpelt, at ta dem med i opvaskemaskinen. Men jeg er
usikker på om de blir rene af det.
Hvis de lægges i sæbevand skal man nok være meget obs. på at sæben
efterfølgende skal brændes ordentligt af, inden kødet lægges på.
Mvh