|
| Langtidslagring af alkoholudtræk? Fra : Mikkel Mikkelsen |
Dato : 19-07-08 22:53 |
|
Jeg laver urte-/kryddersnapse og især een udmærker sig ved at blive bedre
og bedre med årene: valnød.
Man siger jo, at destilleret spiritus, f.eks. whisky, er dødt og kun ændrer
sig ved påvirkning af lys og ilt og det passer meget godt med mine
observationer, men urter, frugter m.v. udtrukket i alkohol (Brøndums, Vodka
og you-name-it) ændrer sig markant ved langtidslagring; nogle til de bedre,
andre til det ringere.
Hvilken proces sker der i udtrækket?
Vil der ske den samme udvikling, uanset om man lagrer den kraftige essens,
eller den fortyndede/drikkeklare udgave?
--
/ Mikkel
| |
Kurt Lund (20-07-2008)
| Kommentar Fra : Kurt Lund |
Dato : 20-07-08 09:29 |
|
Mikkel Mikkelsen wrote:
> Vil der ske den samme udvikling, uanset om man lagrer den kraftige
> essens, eller den fortyndede/drikkeklare udgave?
Det vil der. Jeg har selv prøvet det med valnød for mange år siden. Efter
tre månderes trækketid lod jeg en helflaske, fortyndet til drikkeklar
koncentrat (1:11), stå at trække sammen med et syltetøjsglas med
koncentratet. Efter lagring i tre år var der ikke forskel - efter hvad jeg
kunne smage.
--
Kurt Lund
| |
|
|