/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hjortestegning
Fra : Aage Jæger


Dato : 06-05-08 14:53

I januar købte jeg nogle frosne hjortemørbradder i supermarkedets udsalg af
overskudslageret fra nytår, og nu har jeg så tænkt mig at smide sådan en
bandit i Weberen i aften...

På pakken står, at den skal steges til en kernetemperatur på 70 grader. Det
synes jeg umiddelbart lyder lidt højt. Jeg vil jo nødig tørstege den.

Er der nogen, der har råd og erfaringer mht stegning af hjort, de vil dele
ud af?



 
 
Gert Krabsen (06-05-2008)
Kommentar
Fra : Gert Krabsen


Dato : 06-05-08 15:16

Aage Jæger skrev:
> I januar købte jeg nogle frosne hjortemørbradder i supermarkedets udsalg af
> overskudslageret fra nytår, og nu har jeg så tænkt mig at smide sådan en
> bandit i Weberen i aften...
>
> På pakken står, at den skal steges til en kernetemperatur på 70 grader. Det
> synes jeg umiddelbart lyder lidt højt. Jeg vil jo nødig tørstege den.
>
> Er der nogen, der har råd og erfaringer mht stegning af hjort, de vil dele
> ud af?

Nu er hjortemørbrad jo et vidt begreb; også rent størrelsesmæssigt. Der
er stor forskel på et dådyr og en kronhjort..

Men generelt er det rigtigt, at hjortekød normalt ikke steges så rødt
som oksekød. I ovn vil ca. 30 minutter ved ca. 200 nok ikke være helt
ved siden af, men hvad det svarer til i en kuglegrill må andre klare..





Aage Jæger (06-05-2008)
Kommentar
Fra : Aage Jæger


Dato : 06-05-08 15:34

"Gert Krabsen" <fjernkrabsen@fjernkrabsenfjern.dk> skrev i en meddelelse
news:482066c7$0$90269$14726298@news.sunsite.dk...

> Men generelt er det rigtigt, at hjortekød normalt ikke steges så rødt som
> oksekød. I ovn vil ca. 30 minutter ved ca. 200 nok ikke være helt ved
> siden af, men hvad det svarer til i en kuglegrill må andre klare..

Jeg stikker et termometer i måsen på den, så jeg er mere interesseret i en
temperatur, jeg kan sigte efter...



Max (06-05-2008)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 06-05-08 15:39

Hej Aage

> Jeg stikker et termometer i måsen på den, så jeg er mere interesseret
> i en temperatur, jeg kan sigte efter...

Hvorfor så ikke prøve den der står på pakken ?

--
Mvh Max



Aage Jæger (06-05-2008)
Kommentar
Fra : Aage Jæger


Dato : 06-05-08 15:45

"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:48206d90$0$15876$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej Aage
>
>> Jeg stikker et termometer i måsen på den, så jeg er mere interesseret
>> i en temperatur, jeg kan sigte efter...
>
> Hvorfor så ikke prøve den der står på pakken ?

"Det synes jeg umiddelbart lyder lidt højt. Jeg vil jo nødig tørstege den."



Max (06-05-2008)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 06-05-08 15:51

Hej Aage

> "Det synes jeg umiddelbart lyder lidt højt. Jeg vil jo nødig tørstege
> den."

Har du mere tillid til at jeg siger, steg den til termometret siger 60
grader, pak den så ind og lad den stå et kvarter ?

--
Mvh Max



Aage Jæger (07-05-2008)
Kommentar
Fra : Aage Jæger


Dato : 07-05-08 07:52

"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:48207034$0$15892$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej Aage
>
>> "Det synes jeg umiddelbart lyder lidt højt. Jeg vil jo nødig tørstege
>> den."
>
> Har du mere tillid til at jeg siger, steg den til termometret siger 60
> grader, pak den så ind og lad den stå et kvarter ?

Ja, hvis du siger det baseret på din egen erfaring.
Hvorfor tror du, jeg beder om råd og erfaringer, din klyde?



Kasper Bergholt (06-05-2008)
Kommentar
Fra : Kasper Bergholt


Dato : 06-05-08 19:12

On Tue, 6 May 2008 16:44:45 +0200, "Aage Jæger"
<aage@ingenspam.invalid> wrote:

>"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
>news:48206d90$0$15876$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>> Hej Aage
>>
>>> Jeg stikker et termometer i måsen på den, så jeg er mere interesseret
>>> i en temperatur, jeg kan sigte efter...
>>
>> Hvorfor så ikke prøve den der står på pakken ?
>
>"Det synes jeg umiddelbart lyder lidt højt. Jeg vil jo nødig tørstege den."

Hej Aage!

Jeg er enig med dig -- den foreslåede kernetemperatur er helt klart
til den høje side.

Sidst jeg lavede hjortemørbrad, lagde jeg to lag fars (foie gras,
gråand & svampe) rundt om, for at holde på saften og undgå kødet blev
for tørt.

Det blev fremragende, se evt. resultatet her:
http://www.bergholt.net/hjortemoerbrad_med_to_lag_fars_skorzonerroedder_marv_pastinak_foiegras_og_roedvinssauce.html

Den svenske tv-kok, Tina Norström, anbefaler 55 grader her:
http://www.dr.dk/Mad/Kokkeopskrifter/TinaNordstroem/TinasKoekken/20070702102018.htm

- det lyder mere fornuftigt.

--
Mvh.

Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net (Bergholts madospkrifter)


Aage Jæger (07-05-2008)
Kommentar
Fra : Aage Jæger


Dato : 07-05-08 07:57

"Kasper Bergholt" <mxnxgx@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
news:aj7124haf6ts34pqa35qutrs9dbn8ulo7p@4ax.com...
> On Tue, 6 May 2008 16:44:45 +0200, "Aage Jæger"
> <aage@ingenspam.invalid> wrote:

> Hej Aage!
>
> Jeg er enig med dig -- den foreslåede kernetemperatur er helt klart
> til den høje side.
>
> Sidst jeg lavede hjortemørbrad, lagde jeg to lag fars (foie gras,
> gråand & svampe) rundt om, for at holde på saften og undgå kødet blev
> for tørt.
>
> Det blev fremragende, se evt. resultatet her:
> http://www.bergholt.net/hjortemoerbrad_med_to_lag_fars_skorzonerroedder_marv_pastinak_foiegras_og_roedvinssauce.html
>
> Den svenske tv-kok, Tina Norström, anbefaler 55 grader her:
> http://www.dr.dk/Mad/Kokkeopskrifter/TinaNordstroem/TinasKoekken/20070702102018.htm
>
> - det lyder mere fornuftigt.

Hej Kasper

Tak for rådene. Det ser lækkert ud, din farsløsning. Det skal helt sikkert
prøves næste gang.
Det endte med (også pga. tidspres), at jeg skar den i stykker og stegte dem
som bøffer.
Det smagte stadig godt. :)




Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408925
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste