/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Frugtis - frossen smoothie - ideer søges
Fra : Marianne


Dato : 27-04-08 17:45

Hej

Min datter (og jeg) er blevet glade for frossen frugt i blendet form. Det er
fint, da det erstatter diverse is - som vi pga mavemålet ikke har godt af.

Indtil nu har klassiskeren været 1 ps frosne hindbær + 1 banan + 4 dl
havremælk (eller mælk + youghurt). Plus lidt krydderier. Ingen sukker.

Nu søger jeg nye opskrifter, og jeg er i gang med at fryse friskpresset
frugtjuice, som jeg tænker at blende med mango.

Hvad kan man ellers lave? Jordbær + banan vil være oplagt, noget med
ferskner ligeså. Men derudover?


Ideer modtages med kyshånd

mvh
Marianne



 
 
Kim (27-04-2008)
Kommentar
Fra : Kim


Dato : 27-04-08 19:17

"Marianne" <handel@fjerndettelundbak.dk> skrev i meddelelsen
news:4814ad8c$0$56786$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>
> Min datter (og jeg) er blevet glade for frossen frugt i blendet form. Det
> er fint, da det erstatter diverse is - som vi pga mavemålet ikke har godt
> af.
>
> Hvad kan man ellers lave? Jordbær + banan vil være oplagt, noget med
> ferskner ligeså. Men derudover?
>
> Ideer modtages med kyshånd
>
http://www.smoothieweb.com/

Mvh, Kim


Marianne (27-04-2008)
Kommentar
Fra : Marianne


Dato : 27-04-08 22:32


>>
>> Ideer modtages med kyshånd
>>
> http://www.smoothieweb.com/
>



Super - der er til hele sommeren! Takker.

mvh
Marianne



Klaus Alexander Seis~ (27-04-2008)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 27-04-08 20:28

Marianne skrev:

> Hvad kan man ellers lave? Jordbær + banan vil være oplagt,
> noget med ferskner ligeså. Men derudover?

Blåbær, spinat, agurk, citrusjuice. Tjah, alle blendbare
frugter kan vel bruges.

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/

Marianne (27-04-2008)
Kommentar
Fra : Marianne


Dato : 27-04-08 22:27


>
> Blåbær, spinat, agurk, citrusjuice. Tjah, alle blendbare
> frugter kan vel bruges.
>


Jo, jo - men jeg forestillede mig nok også, at det skulle smage OK. Og
konsistensen samt udseendet må også gerne være indbydende. Spinat og hindbær
ser fx ikke særlig godt ud sammen.

Hvorfor har man opskrifter? Al mad kan jo bruges til at spise

mvh
Marianne



Max (27-04-2008)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 27-04-08 22:34

Hej Marianne

> Hvorfor har man opskrifter? Al mad kan jo bruges til at spise

Det bliver ikke til mad bare fordi nogen spiser det :)

--
Mvh Max



Klaus Alexander Seis~ (28-04-2008)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 28-04-08 01:01

Marianne skrev:

> konsistensen samt udseendet må også gerne være indbydende.
> Spinat og hindbær ser fx ikke særlig godt ud sammen.

Det kommer lidt an på hvor længe man kører spinaten, synes jeg.
Hvis man kører den længe nok til at stykker er små nok til ikke
at være generende, men ikke så lang tid at smoothien får en
underlig fesen farve, kan det såmænd være dekorativt med de
grønne bladstykker i en rødlig (jordbær, hindbær) eller blålig
(blåbær, aronia) smoothie.

> Hvorfor har man opskrifter?

Jeg plejer at ta' det på slump efter hvad jeg har lyst til, men

· http://knoter.zone237.dk/2007/05/blbr-smoothie-med-hrfr.html
· http://knoter.zone237.dk/2008/03/smoothie-med-banan-og-avocado.html

En grøn smoothie af banan + avocado + spinat + citronsaft er
heller ikke dårlig.

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/

Gainsbourg (28-04-2008)
Kommentar
Fra : Gainsbourg


Dato : 28-04-08 00:46

> Indtil nu har klassiskeren været 1 ps frosne hindbær + 1 banan + 4 dl
> havremælk (eller mælk + youghurt). Plus lidt krydderier. Ingen sukker.

Husk nu at varmebehandle de frosne hindbær før brug. Antallet af hindbær
relaterede virus og bakterie-infektioner er eksploderet efter smoothies med
frosne hindbær er blevet moderne. Der har endda været en håndfuld dødsfald
også.

Her er et link til en artikel der nævner problemet...

http://fpn.dk/mad/fodevaresikkerhed/article1055781.ece

Med venlig hilsen
Gainsbourg



Marianne (29-04-2008)
Kommentar
Fra : Marianne


Dato : 29-04-08 00:42

>
> Husk nu at varmebehandle de frosne hindbær før brug. Antallet af hindbær
> relaterede virus og bakterie-infektioner er eksploderet efter smoothies
> med frosne hindbær er blevet moderne. Der har endda været en håndfuld
> dødsfald også.
>
> Her er et link til en artikel der nævner problemet...
>
> http://fpn.dk/mad/fodevaresikkerhed/article1055781.ece
>



Oups - det gør jeg ikke. Faktisk smider jeg bærrene i 'rå', dvs frosne.

Men de bør have en tur i ovnen, kan jeg se. Hvor meget/længe skal de mon
varmes op?

mvh
Marianne



Gainsbourg (29-04-2008)
Kommentar
Fra : Gainsbourg


Dato : 29-04-08 20:08

> Oups - det gør jeg ikke. Faktisk smider jeg bærrene i 'rå', dvs frosne.
>
> Men de bør have en tur i ovnen, kan jeg se. Hvor meget/længe skal de mon
> varmes op?
>
> mvh
> Marianne

Jeg vil egentlig tro, at det er lettest at hælde dem i en gryde, varme dem
op og lade dem koge et par minutter. Med ovnen tager det nok længere tid og
det er måske sværere at vurdere hvornår bærrene reelt er oppe at koge.

Med venlig hilsen
Gainsbourg



Martin Petersen (30-04-2008)
Kommentar
Fra : Martin Petersen


Dato : 30-04-08 15:45

"Gainsbourg" <isl41688@THORSTENimage.dk> skrev i en meddelelse
news:481771ff$0$90263$14726298@news.sunsite.dk...
>> Oups - det gør jeg ikke. Faktisk smider jeg bærrene i 'rå', dvs frosne.
>>
>> Men de bør have en tur i ovnen, kan jeg se. Hvor meget/længe skal de mon
>> varmes op?
>>
>> mvh
>> Marianne
>
> Jeg vil egentlig tro, at det er lettest at hælde dem i en gryde, varme dem
> op og lade dem koge et par minutter. Med ovnen tager det nok længere tid
> og det er måske sværere at vurdere hvornår bærrene reelt er oppe at koge.

Anbefalingen siger kogende vand i et minut. Det er nævnt på
Fødevarestyrelsens hjemmeside.

- Martin

> Med venlig hilsen
> Gainsbourg
>



Zarinaen (01-05-2008)
Kommentar
Fra : Zarinaen


Dato : 01-05-08 05:18

On 30 Apr., 16:45, "Martin Petersen" <usenet@[FJERN]nakskovnet.dk>
wrote:
> "Gainsbourg" <isl41...@THORSTENimage.dk> skrev i en meddelelsenews:481771ff$0$90263$14726298@news.sunsite.dk...
>
> >> Oups - det gør jeg ikke. Faktisk smider jeg bærrene i 'rå', dvs frosne.
>
> >> Men de bør have en tur i ovnen, kan jeg se. Hvor meget/længe skal de mon
> >> varmes op?
>
> >> mvh
> >> Marianne
>
> > Jeg vil egentlig tro, at det er lettest at hælde dem i en gryde, varme dem
> > op og lade dem koge et par minutter. Med ovnen tager det nok længere tid
> > og det er måske sværere at vurdere hvornår bærrene reelt er oppe at koge.
>
> Anbefalingen siger kogende vand i et minut. Det er nævnt på
> Fødevarestyrelsens hjemmeside.
>
> - Martin
>
>
>
> > Med venlig hilsen
> > Gainsbourg- Skjul tekst i anførselstegn -
>
> - Vis tekst i anførselstegn -

Gælder det alle frosnebær??

V.H
Sofie

Martin Petersen (02-05-2008)
Kommentar
Fra : Martin Petersen


Dato : 02-05-08 14:57

"Zarinaen" <fie@mash4077.dk> skrev i en meddelelse
news:3f35b50b-2b63-479b-bffd-1b85bbd44c06@m45g2000hsb.googlegroups.com...

>Gælder det alle frosnebær??

Døm selv:
http://www.foedevarestyrelsen.dk/Tips_om_frosne_baer_og_hygiejne/Kog_frosne_baer/forside.htm

- Martin



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408925
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste