"Jan Boegh" <jan@boegh.X_net> skrev i en meddelelse
news:9jbj8a$eaq$1@news.net.uni-c.dk...
> "ole larsen" <oleNOSPAMtan@nospam.dk> wrote in message
> news:R9Z57.4197$Qn.300401@news000.worldonline.dk...
> > og helt OT, er den gamle Elisabeth David/s et eller andet Italiensk
> > anbefalelsesværdig på området ? - den er spændende at læse i hos naboen
og
> > jeg har været forgæves i antikvariatet.
>
> Ja helt afgjort. Jeg har inden for det sidste års tid set den på tilbud i
en
> lokal boghandel.
Jeg er meget glad for min engelske udgave af "Italian Food". Jeg købte den
antikvarisk for 30 kroner.
Den er skrevet i rationeringstider, og det gør at der er masser af
opskrifter på at tilberede billigt, sejt kød, anvende billige ingredienser
osv.. Det er noget jeg værdsætter som studerende
. Nyere bøger har det
med at være orgier i balsamico, parmaskinke, friskhøvlet parmesan og andre
ingredienser med snobeffekt.
En sjov detalje er, at i den danske oversættelse fra slutningen af 70'erne
er alle opskrifter med kalkunbryst "oversat" til kylling. Kalkun var
åbenbart umuligt at opdrive dengang. I dag er det det billigste kød man kan
få. Der kan man se hvordan tiderne skifter. Om det er rettet i den udgave,
der kom for to-tre år siden, ved jeg ikke.
Denne udgave bære iøvrigt en pinlig fejl. Fordi den blev udgivet sammen med
French Country Cooking - Fransk Landkøkken - er de kommet til at skrive
"Italiensk Landkøkken" på bindet, selvom bogen blot hedder "Italiensk
Køkken". Jeg mener stadig den kan fås på udsalg.
MVH
Peter